Search This Blog

Tuesday, April 27, 2021

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ  Office of HANC

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει προς την Ομογένεια ότι κατέθεσε αίτημα προστασίας των δικαιωμάτων του προς Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστώνης, απέναντι σε ομάδα ορισμένων ομογενών που προσπάθησαν παράνομα να υφαρπάξουν το όνομα και τις διαδικασίες του. 

Η ομάδα αυτή επιχείρησε χρησιμοποιώντας τον τίτλο “HANC President’s Forum” να δημιουργήσει την εντύπωση ότι, ανάμεσα σε άλλα, έχει τον έλεγχο των εσωτερικών διαδικασιών του Εθνικού Συμβουλίου και μπορεί να προκηρύξει εκλογές. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία στις 5 Απριλίου το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 9-10 του ερχόμενου Οκτωβρίου. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει σύντομα προκαταρκτική απόφαση προστασίας.

Ταυτόχρονα, το Εθνικό Συμβούλιο θα ήθελε να διαβεβαιώσει την Ομογένεια ότι οι πόρτες του παραμένουν ανοιχτές προς όλους τους οργανισμούς που έχουν τις προϋποθέσεις να είναι μέλη του, ακόμα και αυτούς που επιχείρησαν τη διάσπασή του. Είναι στο χέρι τους να απευθυνθούν προς τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές με δύο βασικές προϋποθέσεις: Πρώτον, ότι θα έχουν καλύψει το σχετικά μικρό ποσό της οικονομικής τους συνδρομής προς το Εθνικό Συμβούλιο και, δεύτερον, ότι θα έχουν ολοκληρώσει την εκλογή ενός αντιπροσώπου τους στο Ε.Σ. σύμφωνα με το καταστατικό τους.

Για το Εθνικό Συμβούλιο δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι χρήσιμοι στη νέα πορεία που θα ξεκινήσει σύντομα με στόχο την ανάδειξη των Ελληνικών εθνικών θεμάτων, όπως και των θεμάτων πολιτισμού της Ομογένειας και, πάνω από όλα, την προσπάθεια να ενταχθούν οι νεώτερες γενιές ελληνοαμερικανών στις κοινωνικές και πολιτικές δράσεις της Ομογένειας.

Για το ΕλληνοΑμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο

Βασίλης Ματαράγκας, Πρόεδρος    

Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, Γεν.
Γραμματέας

 

1 comment:

  1. Ήταν, νομίζω, καιρός να πάνε και οι γείτονες των ΗΠΑ στα δικαστήρια, ώστε να υπάρξει μια κάποια ισότητα μεταξύ του "Εθνικού" του Καναδά, του επαρχιακού του Κεμπέκ, της Αρχιεπισκοπής με την Κοινότητα Τορόντο και ποιός ξέρει με πόσους άλλους. Πάντως όποια ομοιότητα είναι απ' ότι φαίνεται συμπτωματική. Και μέχρι να λάβει σάρκα και οστά το Σ.Α.Ε., θα γεμίσουν οι αίθουσες των δικαστηρίων.

    ReplyDelete