Search This Blog

Tuesday, March 23, 2021

Δυο ακόμα ...σφαλιάρες από το ΒΗΜΑ, μας έκαναν να στυφογυρίζουμε σας σβούρα.! Αφορμή η φράση "μύρισαν πτωμαΐνη, με την ελαττωματική όσφρησή τους"


Το ακόλουθο κείμενο, δημοσιευμένο στο προχθεσινό Ε. ΒΗΜΑ του Μόντρεαλ, υποχρεούμαι– αν και εκτενές στο μέγεθός του - σε αναδημοσίευση τόσο για την εσκεμένη (;) παραποίηση των γραφομένων μου, όσο και, το σπουδαιότερο, για προσωπικούς καθαρά λόγους, τους οποίους ώφειλε να αποφύγει ο εκδότης…

Πρώτα απ’ όλα είναι απαράδεκτη η παραποίηση του περιεχομένου του «άρθρου μου» το οποίο αναφέρεται σε κάπιους μοντρεαλήτες δημοσιογράφους οι οποίοι «μύρισαν πτωμαΐνη», αποφεύγοντας όμως τη φράση  «με την ελαττωματική όσφρησή τους» Είναι μήπως λεπτομέρεια κατά τη γνώμη σας, η δεύτερη φράση κ. Μανίκη; Διαπιστώσατε κι’ εσείς οσμή πτωμαΐνης στο Δ. Συμβούλιο, την οποία εμείς αδυνατούμε; Αυτά ΔΕΝ είναι εκκλησιαστικά κείμενα για να τα ερμηνεύετε και να τα παρουσιάζετε, κατά το δοκούν, στα πρόβατά σας, κύριε εκδότα.! Αφληστε το …επάγγελμα αυτό στον κκουραφέξαλα Σωτήριο και τους υποτακτικούς κληρικούς του…

Όσον αφορά στο επί προσωπικού ζητήματος το οποιο, ως μη οφείλατε, αναδείξατε και έχει σχέση με τους γονείς μου και τι με δίδαξαν. Οι γονείς υποθέτω ότι διδάσκουν στα παιδιά τους όσα ξέρουν και ό,τι από αυτά μπορουν να μεταφέρουν. Οι δικοί μου γονείς, τόσο γνώριζαν, τόσα με δίδαξαν τα περισσότερα τα άφησαν στους εκκλησιαστικούς «πατέρες» κ’ έτσι ολοκλήροσα κατά κάποιο τρόπο τις γνώσεις μου…

Με την ευκαιρία να πούμε και κάτι για τον Σωτήριο: Σας υποσχομαι δημόσια ότι ΑΝ ο κ. Αθανασούλας μας δείξει δίγματα σεβασμύ του εαυτού του και του τίτλου που του …εμπιστεύτικαν οι προϊστάμενοι πνευματικοί του πατέρες της Εκκλησίας, να είστε σίγουρος ότι θα του ζητ΄ήσω και συγγνώμη. Είμαι, όμως, σε θέση να …προφητέψω ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ είναι δυνατόν, ΔΕΝ μπορεί να συμβεί… Εξ’ άλλου τα …θαύματα, όσο ο καιρός περνάει όλο και λιγοστεύουν. Ποιος να ασχοληθεί τώρα με τον Σωτήριο; Εκτός κι’ αν κάνει κάτι ο Αγ. Νικόλαος, επειδή του πούλησε ο αρχιεπίσκοπος, σε καλή τιμή, κάποιες από τις μετοχές του στο κτήριο της παλαιάς Επισκοπής Τορόντο.!

Σας παρακαλώ κ. Μανίκη, είμαστε μεγάλα παιδιά ας σοβαρευτούμε έστω και λίγο…

Γράφει, λοιπόν, το ΒΗΜΑ:

Αντίποδας: Στην ΕΚΤ «μύρισαν πτωμαΐνη»

Θα απαντήσω σε δύο μόνο σημεία, γιατί αυτά μόνο έχουν κάποιο νόημα και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Στα γραφόμενα του στην πρώτη παράγραφο αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Μια μεγάλη ανακάλυψη έκαναν τις τελευταίες ημέρες κάποιοι Μοντρεαλήτες …δημοσιογράφοι.! Ανακάλυψαν επιτέλους ότι υπάρχει ελληνική παροικία και στο Τορόντο, με την οποία αποφάσισαν να ασχοληθούν έστω και καθυστερημένα.!

Έτσι, λοιπόν, κάποιοι εξ’ αυτών, μύρισαν πτωμαΐνη, με την ελαττωματική όσφρησή τους και τρέχουν με χίλια να προβάλουν τα γεγονότα και να φανούν αρεστοί στο && αφεντικό τους, που ΔΕΝ είναι άλλο από τον  Σωτήριο Αθανασούλα.!» (Σ.Γ. πριν αναφέρει το όνομα του Αρχιεπισκόπου προτάσσει 4 απαράδεκτους και βαρύτατους χαρακτηρισμούς που φυσικά δεν επιτρέπεται να δημοσιευτούν.)

Μα κύριε Αντίποδα, τι πετυχαίνεις με το να χρησιμοποιείς αυτού του είδους το υβρεολόγιο; Καλά εναντίον μου δεν πειράζει. Να υβρίζεις όμως και τον Αρχιεπίσκοπο; Δεν σέβεσαι τουλάχιστον το αξίωμά του; Απλώς σου λέω, γενικά είναι απαράδεκτες οι πάσης φύσεως ύβρεις, οι οποίες «είναι το όπλο των αδυνάτων», κατά που έλεγε εδώ ο  μακαρίτης ο ραδιοσχολιαστής Γιάννης Δαπέρης.

Ζούμε στην εποχή του πολιτισμένου διαλόγου και των επιχειρημάτων. Αυτά μας τα δίδαξαν και οι γονείς και οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Από αυτά φαίνεται έχεις μεγάλη έλλειψη. Σαν όλους τους γονείς του κόσμου και οι δικοί σου δεν νομίζω να σε δίδαξαν να χρησιμοποιείς παρόμοιο λεξιλόγιο. Ντροπή! Δεν είμαστε πλέον μικρά παιδιά για να μπορούμε να επικαλούμεθα κάποιο ελαφρυντικό!

Στα άλλα, διαμαρτύρομαι γιατί δεν ανακαλύψαμε εμείς την Κοινότητα του Τορόντο. Εδώ μας ανακάλυψε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Αρτεμάκης που παρεχώρησε στο Πρόγραμμα Ράδιο Ακρίτες, του κ. Κώστα Δαμιηλιδη συνέντευξη σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης εκκλησίας. Η εφημερίδα μας μάλιστα την είχε ανακοινώσει με πρωτοσέλιδο! 

Επειτα αν διαβάσεις καλά αυτό που έγραψες αυτό το «μύρισαν πτωμαΐνη» αναφέρεται στην Διοίκηση της ΕΚΤ που ενώ της κατηγορείς ότι μυρίζει πτωμαΐνη υποτίθεται ότι προσπαθείς να την περασπιστείς.


4 comments:

  1. Μου θυμίζει λίγο hockey. Οι αιώνιοι αντίπαλοι Τορόντο Maple Leafs vs Μοντρεάλ Canadiens.

    ReplyDelete
  2. Ούτε ο Μπαξεβάνης στο Ντοκουμέντο δεν παραποιεί τόσο πολύ τα γεγονότα για να είναι αρεστός στον Τσίπρα. Τα θερμά συγχαρητήριά στο Βήμα και τον κ. Χρίστο για την προσφορά τους στον κ. Σωτήριο. Εξασφάλισαν μια θέση στον παράδεισο για την εφημερίδα και μια θέση στις ..παράδες για τον αρχιεπίσκοπο. Για τον Μανίκη δεν ξέρω ακόμη!

    ReplyDelete
  3. Μην αγχώνεστε, ο κόσμος δε θ´ αλλάξει γνώμες γιατί παίζετε τους δημοσιογράφους και γράφετε μαλακιες. ο κόσμος σας έχει γραμμένους στον μπουτσον του. Υπάρχουν πιο σοβαρά προΒΛΗΜΑΤΑ που χρειάζονται να ασχοληθείτε, όπως: το γιατί έχει μόνο 15000$ μαζέψει στον έρανο που κάνει η κοινότητα. Και τι θα γίνει; Και αν θα κινηθεί νομικά ο ελληνισμός του τορόντο.
    σΚαταλάβατε;

    ReplyDelete
  4. Εντάξει, οι "δημοσιογράφοι" προσπαθούν να γράψουν ότι μπορούν και με βάση το ότι γνωρίζουν, για να μας ενημερώσουν ή, οι περισσότεροι, να μας αποβλακώσουν, οδηγώντας μας στα συμφέροντά τους, αλλά εσύ για ποιο λόγο γράφεις όλες αυτές τις μαλακίες, χωρίς να σου τις επιβάλει κανένας και το βασικότερο χωρίς να έχεις ιδέα γύρο από το συγκεκριμένο θέμα; Μπορεί για σένα, διότι τόσο ξέρεις, να είναι σοβαρό ζήτημα το ότι μαζεύτηκαν μόλις 15.000 $, αλλά εγώ θα απαντήσω ότι τόσα ήθελαν να δώσουν, τόσα έδωσαν. Μήπως μετράς μόνο τις 15 χιλιάδες που έδωσες εσύ, χωρίς να ξέρεις ότι ο πατέρας μου έδωσε άλλες τόσες; Σκέφτικες, μήπως, αν ο κόσμος που εκκλησιάζεται, βλέπει τις εκκλησίες να αδειάζουν καθημερινά και αντιλαμβάνεται ότι σε λίγα χρόνια δεν θα χρειάζονται ούτε οι μισές; Άσε τον κόσμο να δίνει τα λεφτά του όπου θέλει, τους δημοσιογράφους να γράφουν ό,τι αυτοί θεωρούν σοβαρό και κόψε εσύ λιγο τις δικές σου μαλακίες και μείνε με τον πούτσο στο ένα χέρι σου και τα σκατά στο άλλο, αφού τόσο σε αρέσουν!

    ReplyDelete