Search This Blog

Saturday, July 18, 2020

Λίγα λόγια για το "Ανακοινωθέν" Σωτηρίου και το αυριανό, εναντίον του, συλ-αλιτήριο...


Διαβάσατε όλοι, το Ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Καναδά,  στο οποίο αναλύονται, με όλες τις λεπτομέρειες, τα συμβάντα στις εκκλησίες την π. Κυριακή και οι εντολές των αρμόδιων φορέων του Οντάριο, για τον τρόπο  της Θ. Κοινωνίας των πιστών και όχι μόνο.

Δημοσιεύοντας το Ανακοινωθέν αυτό, σας υποσχεθήκαμε κάποια σχόλια για το περιεχόμενό του και ειδικά σε εκείνα τα σημεία με τα οποία ο Σωτήριος γυρίζει στον τόπο του «εγκλήματος» όπως ο …εγκληματίας.!
 Θα ξεκινήσουμε με την «διαφήμιση» την οποία κάνει ο Σωτήριος, στη διαμαρτυρία κάποιων «Χριστιανών», στο προαύλιο της Επισκοπής.!
 Γράφει ο Σωτήριος: Κάποιοι χριστιανοί οργανώθηκαν και απειλούν να κάνουν συλλαλητήριο έξω από την Ι. Αρχιεπισκοπή μας την ερχομένη Κυριακή. Λέγεται, ότι είναι δύο ομάδες. Η ομάδα των εξτρεμιστών και η ομάδα που ακολουθούν τα μοναστήρια και τον αείμνηστο π. Εφραίμ. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό, διότι ο π. Εφραίμ ήταν ειρηνικός και συνεργάζετο με την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή.
 Προς τι η τόση προβολή, εκ μέρους Σωτηρίου, μιας μηδέποτε ανακοινωθείσης, επίσημα, «απόφασης»  κάποιων «πιστών», υπάκουων, δήθεν, στους κανόνες της Εκκλησίας, αλλά εντελώς ανυπάκουων στους κανόνες της Πολιτείας;
Και γιατί η διαμαρτυρία να είναι κατά του Σωτήριου, αφού γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η απόφαση-εντολή για τη χρήση διαφορετικής λαβίδας προέρχεται από την κυβέρνηση;
Και μετά από λίγο ο Σωτήριος ξαναματαεπανέρχεται στο προσφιλές του …ανάγνωσμα για το συλαλιτήριο στην Επισκοπή, γράφοντας: Όσο για το συλλαλητήριο το οποίο ορισμένοι οργανώνουν για την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 μπροστά στην Ι. Αρχιεπισκοπή μας, λέγω. Προσωπικά δεν με πειράζει. Την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό θα βλάψει. Παρουσιαζόμαστε στους ξένους, ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Καλύτερα θα ήταν οι αρχηγοί που οργανώνουν τη διαδήλωση αυτή, να επικοινωνήσουν μαζί μου και να έχουμε μία συνάντηση. Να συζητήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματά μας σαν μία οικογένεια..
Εδώ κι’ αν ΔΕΝ έχουμε έναν πραγματικό αλιτήριο συλλογισμό Σωτηρίου. Επαναλαμβάνει με λεπτομέρεια, την διαφήμιση των οργανωμένων να διαμαρτυρηθούν, - λες και είναι πληρωμένη αγγελία – και τονίζει ότι τον ίδιο ΔΕΝ τον ενοχλεί καθόλου το πιθανό αυτό γεγονός.!
Και αντί να τους παραπέμψει στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για να προβάλουν τα αιτήματά τους, τους ζητάει να επικοινωνήσουν μαζί του και να συζητήσουν το πρόβλημα για το οποίο ΔΕΝ μπορούν να έχουν γνώμη αφού άλλοι, πολύ ανώτεροι, αποφασίζουν για τα ζητήματα αυτά.!!!
Πόσο άδικο μπορούν να έχουν, λοιπόν, αυτοί που μας τηλεφώνησαν και μας …ψιθύρισαν ότι το …παιχνίδι είναι σικέ;
Γεράσαμε ρε Σωτήριε κι’ εσύ μυαλό ΔΕΝ έβαλες ακόμα.!!! Μεχρι πότε νομίζεις ότι θα μπορείς να μας κοροϊδεύεις βρε; Και να ‘ταν μόνον αυτό… Παραμένετε λίγο..

2 comments:

  1. Ούτε στους 100 δεν έφτασαν οι διαμαρτυρόμενοι κατά της αλλαγής Λαβίδας στην μεταλαβιά, τελικά. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν έχουμε και πάρα πολλούς χαζούς στην παρέα μας και αυτό είναι καλό.

    ReplyDelete
  2. Ναι, 60-70 ήταν "οι δικηγόροι της πίστεως" που μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν.
    Αλλά ήταν πιστοί !!!!! μην το ξεχνάτε!!!!

    Τωρα ο Θεός θα τους πεί " Μπράβο τα καλά μου τα παιδάκια. Σας ευχαριστώ που με υποστηρίξατε".

    Τι τρέλλα κουβαλάει ο καθένας !!!

    ReplyDelete