Search This Blog

Wednesday, April 15, 2020

Τμήμα Συλλόγων - Πασχαλινές Ευχές...


Αγαπητά μέλη,

Εύχομαι και ελπίζω, να είστε εσείς,  οι οικογενειες σας,  φίλοι και γνωστοί εν πλήρη υγεία και χαρά, μακριά  από την πανδημία που επικρατεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Εκ μέρους του Τμήματος Συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο,  εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειες σας Καλό και Ευλογημένο Πάσχα και Καλή Ανάσταση. 



Dear all,
 I do hope this email finds you all well and healthy and far away from the CONVID-19 pandemic.
 On behalf of the Associations Department of the Greek Community of Toronto, I would like to take this opportunity and wish to you, to your families and members a Very Happy and Blessed Easter.

Όπως όλοι γνωρίζετε, η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, μια Κοινότητα με 111 χρόνια ζωής, που χιλιάδες παιδιά έχουν αποφοιτήσει από τα σχολεία της, περνά  παρά πολύ δύσκολες οικονομικές στιγμές, τώρα ακόμη περισσότερο από κάθε άλλη φορά,  λόγω της τρομερής πανδημίας CONVID-19. 


Οι εκκλησίες μας, πηγές εσόδων της Κοινότητάς μας, έχουν τις Άγιες αυτές ημέρες, τις πόρτες τους κλειστές, για λόγους ασφάλειας του κοινού, ακολουθώντας τους νομικούς κανονισμούς  του Καναδικού κράτους.

Λόγω της πανδημίας, όλα τα προγράμματά της αναγκαστικά έχουν σταματήσει. Τα σχολεία έχουν κλείσει, οι διάφορες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί. 

Όπως όλοι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις, σωματεία κ.λ.π. έτσι κι  η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο,  τη στιγμή αυτή αιμορραγεί και υποφέρει.  Τα έξοδα τρέχουν, χωρίς οικονομικούς πόρους η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η Κοινοτήτα κινδυνεύει.

Οι σύλλογοι, όπως πάντα τους αποκαλούσα,  είναι η ραχοκοκαλιά της Κοινότητας.  Κάθε σύλλογος είναι και μια φλόγα που καίει για την Κοινότητα. Είναι η Ελπίδα. Για το λόγο αυτό κάνουμε έκκληση προς όλους εσάς.

Σας παρακαλώ ελάτε όλοι μαζί, ενωμένοι να σώσουμε την Ε.Κ.Τ.   Χωρίς Κοινότητα δεν έχουμε ταυτότητα.  Χάνεται η Ελληνική μας γλώσσα, η κουλτούρα μας, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Η Κοινότητα πρέπει να επιζήσει τις δύσκολες αυτές τραγικές οικονομικές στιγμες που περνάει αυτό τον καιρό.

Τα παιδιά και εγγόνια μας πρέπει να επιστρέψουν πίσω στα σχολεία, στα διάφορα προγράμματα που προσφέρει η Ε.Κ.Τ.  Οι εκκλησίες μας να αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία.

Ελάτε όλοι μαζί να δουλέψουμε για το καλό και κοινό συμφέρον της Κοινότητας.  

Παρακαλώ θερμά όλους και όλες, όσοι έχετε την καλή διάθεση να έρθετε σε επαφή μαζί μας είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικώς στο 416 802-0857 να δούμε όλοι μαζί με τι τρόπο μπορούμε να σώσουμε τη μάνα Κοινότητα, την Ε.Κ.Τ.

Για προσφορές, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της κοινότητάς μας στο  https://www.greekcommunity.org/Give.aspx

 Σας ευχαριστώ θερμά.

 Μάρθα Χέντυ
Πρόεδρος 
Τμήματος Συλλόγων Ε.Κ.Τ.



No comments:

Post a Comment