Search This Blog

Wednesday, December 11, 2019

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...


Λάβαμε και – όπως ήταν επόμενο – ευχαρίστως δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο με περιεχόμενο την, σε γενικές γραμμές, ενημέρωση των ομογενών της πόλης του Τορόντο και των γύρο περιοχών για την ιστορία, το έργο και γενικά την διαχρονική προσφορά του μοναδικού αυτού οργανισμού σε ένα μεγάλο τμήμα του καναδικού ελληνισμού, κατά τη διάρκεια της υπερεκατονταετούς παρουσίας του στον Καναδά… Επειδή τα πολλα λόγια και ιδιαίτερα τα δικά μας, είναι φτώχεια, αφήνουμε τους σημερινούς αρμόδιους του οργανισμού να μας τα πουν με τον δικό τους υπεύθυνο τρόπο και ο κάθε καλόπιστος ας βγάλει τα συμπεράσματά του… Όσο για τους κακόπιστους σφογγοκολαριους, μπορούν άνετα να συνεχίσουν την ενημέρωσή τους από την Κλίκα Σωτηρίου… Διαβάστε, λοιπόν και τα ξαναλέμε…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019


O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελαν να υπενθυμίσουν στον Ελληνισμό της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο ότι η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (ΕΚΤ) είναι ο μόνος Ελληνικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες έχει
καταφέρει και εξακολουθεί να υπηρετεί τον Ελληνισμό του Τορόντο πάνω από 150 χρόνια.
Μπορεί για κάποιους να μην έχει την αίγλη που κάποτε είχε, αλλά η ΕΚΤ είναι πιστή στον σκοπό της να διατηρήσει και να διαδώσει την Ελληνική κουλτούρα και γλώσσα, δεν δίνει έμφαση στα κουτσομπολιά αλλά στην ουσία, και επικεντρώνεται στη διεκπεραίωση του έργου της. Όσο κι εάν πασχίζουν μερικοί να την καταστρέψουν, λοιδορώντας το έργο της και διασύροντας το όνομά της, η ΕΚΤ έχει γερές βάσεις. Αυτοί που λειτουργούν απαξιωτικά απέναντι της ξεχνούν ότι πίσω από την ΕΚΤ υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει ο κόπος και ο μόχθος όλων των εθελοντών της, παλαιών και νέων γενεών που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή την Ελληνική τους ταυτότητα.
Το χρέος της ΕΚΤ, μέγα στίγμα, που παρόλο το πέρασμα του χρόνου την ακολουθεί, οφείλεται σε λάθη του παρελθόντος που προσπαθεί με ζήλο να διορθώσει ο οργανισμός εννέα χρόνια τώρα. Η οικονομική ζημιά που αναγκάστηκε να υποστεί για να μπορέσει να κατεβάσει το χρέος της σε ποσό κοντά στα $3,5 εκατομμύρια από τα 13 συνολικά, είναι βάρος που λίγοι πήραν πάνω τους.
Για όσους ακολουθούν την πρόοδο της και δεν βασίζονται σε αναξιόπιστες πηγές, γνωρίζουν ότι ωσότου αποπληρωθεί το συνολικό ποσό του χρέους η τράπεζα έχει το δικαίωμα να απαιτήσει την αποπληρωμή του δανείου. Τραπεζικοί όροι που είναι πολύ κοινοί και δεν ισχύουν μόνο για την ΕΚΤ που πολύ αγνοούν, γιατί απλώς εθελοτυφλούν. Επίσης, η ΕΚΤ, φροντίζει πάντα να καλύπτει τις δόσεις της στην τράπεζα και είναι ευγνώμων που η Royal Bank of Canada (RBC) δεν έχει ανακαλέσει το δάνειο ποτέ έως στιγμής. Τα οικονομικά στοιχεία της δημοσιεύονται κάθε χρόνο στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ μετά την έγκριση τους από τα μέλη της και είναι εύκολα προσβάσιμα σε όλους. Άλλωστε η απόλυτη διαφάνεια είναι ένα από τα αδιαπραγμάτευτα διακυβεύματα της σημερινής διοίκησης. Επιπλέον αναλυτική παρουσίαση πραγματοποιείται στην καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο η ΕΚΤ καλεί όλα τα μέλη να παρευρίσκονται στη Γενική Συνέλευση ώστε να ενημερώνονται σωστά και να λύνονται τυχόν απορίες.
Η συνεχή κριτική λοιπόν που της ασκείται όχι μόνο είναι απαράδεκτη, χωρίς βάση, αλλά και τρομακτικά άδικη προς τους εθελοντές της που δουλεύουν ακατάπαυστα, για να την διατηρήσουν καθώς και προς τους λιγοστούς υπαλλήλους της που έχουν ελάχιστες αποδοχές για τα πόστα και το μέγεθος του οργανισμού που εργάζονται.
Για αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια, η ΕΚΤ την τελευταία δεκαετία έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικών ως δεύτερη γλώσσα και έχει σταθερά πάνω από 1,000 μαθητές το χρόνο στο πρόγραμμα της, πάνω από 100 παιδιά στα τμήματα χορευτικών, ενήλικη σχολή θεάτρου, κοινωνικές υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους, ολοκληρωμένες υπηρεσίες κηδειών καθώς και παροχή όλων των λειτουργιών και τελετών στις εκκλησίες της. Αξιέπαινο και το έργο του τμήματος Πρόνοιας της ΕΚΤ που έχει κατεξοχήν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αρωγός σε οικογένειες με μεγάλες ανάγκες είτε οικονομικές είτε κοινωνικής στήριξης καθώς σε όσους ζητούν την βοήθεια τους, είτε είναι άλλα τμήματα της ΕΚΤ είτε άλλοι οργανισμοί.
Παράλληλα η ΕΚΤ οργανώνει κάθε χρόνο γιορτές και εκδηλώσεις με ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, καλοκαιρινά φεστιβάλ διασκέδασης και παρελάσεις για τις Ελληνικές εθνικές γιορτές προωθώντας έτσι την ιστορία, τον πολιτισμό και την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Τέλος, συμμετέχει και στηρίζει άλλους οργανισμούς και το έργο τους.
Κοιτώντας στο μέλλον, η ΕΚΤ, κάνει ήδη μεγάλα σχέδια αναγέννησης και αναδιοργάνωσης και δρομολογεί καινούργιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με ενδιαφέροντα για όλες τις γενεές. Η ΕΚΤ μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος θα συνεχίσει να υπάρχει, να δημιουργεί και να υπηρετεί τον Ελληνισμό του Τορόντο.
Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές της δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με την ΕΚΤ. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.
Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Δ. Σ.
Αντώνης Αρτεμάκης, Πρόεδρος
Βανέσσα Κιρυττοπούλου, Γενική Γραμματέας




No comments:

Post a Comment