Search This Blog

Sunday, September 1, 2019

Τι είναι τελικά τούτο; Λόξα, Ανωμαλία ή Αλητεία χειρίστου είδους του ανώτατου κλήρου;


Έπεσε στα χέρια μας το ανακοινωθέν της τελευταίας («αγίας και ιεράς») Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που πραγματοποιήθηκε 29 - 30 Αυγούστου, το οποίο αναφέρει τα εξής:

Ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου
«Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής
συνεδρίας, τη Πέμπτη, 29η, εν τη Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, και τη Παρασκευή, 30η Αυγούστου 2019, εν τοις Πατριαρχείοις.
Κατά τας συνεδρίας ταύτας, εξητάσθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ᾿ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.»
Γιατί ρε …παιδιά μας λέτε με κάθε λεπτομέρεια τις ημέρες και πού έγιναν οι συνάξεις σας αλλά ΔΕΝ λέτε τίποτα για τα θέματα που συζητήσατε και βασικά ποιες αποφάσεις πήρατε; ΔΕΝ ενδιαφέρουν κανέναν εκ του ποιμνίου σας οι θέσεις που λάβατε στα διάφορα ζητήματα που το απασχολούν ή μήπως ήταν θέματα τα οποία απασχολούν μόνον εσάς, όπως ας πούμε τα οικονομικά σας; Και μάλιστα ορισμένοι εξ’ υμών ( όπως ο Τορόντο Σωτήριος) εκφράζετε και παράπονα επειδή ελαττώνεται καθημερινά το πλήρωμα της Εκκλησίας.!!! Με τόση …λεπτομερή ενημέρωση, δηλαδή, τι θα περιμένατε να κάνει ο λαός της εκκλησίας; Να σας φυλάει και τα πόδια μωρέ;;; 
Στη συνέχεια, θέλοντας να στείλουν κάποιο μήνυμα σε κάποιον «δικό τους» άνθρωπο, γράφουν την παρακάτω,  ακαταλαβίστικη για το ποίμνιο ανακοίνωση, ώστε να ζήσουμε όλοι καλά κι’ αυτοι καλύτερα. Διαβάστε, λοιπόν:
«Κατά την διάρκειαν των εργασιών απεφασίσθη η χορήγησις Απολυτηρίου εκ του κλίματος του Αγιωτάτου Αποστολικού και Πατριαρχικού Οικουμενικού Θρόνου προν τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπον Χαριουπόλεως κ. Ιωάννην, προσωπικώς και μόνον εις αυτόν, συνεπεία του οποίου τούτο μεν ούτος απαλλάσσεται οριστικώς εκ της εν ταίς παροικίαις ρωσσικής παραδόσεως εν Δυτική Ευρώπη μερίμνης αυτού, τούτο δε η ευθύνη των εν Γαλλία Κοινοτήτων της πρώην Εξαρχίας ανατίθεται εν σώματι εις τον οικείον Ποιμενάρχην Σεβ. Μητροπολίτην κύριον Εμμανουήλ, ώστε εν τη ποιμαντική αυτού ευαισθησία να αναλάβη την εφ᾿ εξής πορείαν αυτών.»
Ελπίζουμε ότι αν κάποιος κατάλαβε το μεστό νοημάτων παραπάνω κειμένου ας κάνει τον κόπο να μας πει μερικά πράγματα μπας και μπούμε κι’ εμείς στο νόημα ώστε να καταλάβουμε κάτι…
Όσο για τα λιγα υπόλοιπα που εκκρεμούν θα επανέλθουμε κάποια στιγμή…

3 comments:

  1. Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να είναι εκτός από αλητεία και κάποιο κουσούρι το οποίο στηρίζεται σε κάποιο 'απόφθεγμα' που λέει μη δίνεις θάρρος στο χωριάτη γιατί θα σ'ανέβει στο κρεβάτι!!! Γιατί να μας δώσουν αναφορά για τα θέματα που συζητούν και τις αποφάσεις που παίρνουν; Εξ' άλλου ποίμνιο δεν μας αποκαλούν επίσημα;;

    ReplyDelete
  2. Υπάρχουν ανακοινωθέντα που δίνουν πληροφορίες και ανακοινωθέντα που είναι γραφειοκρατικές διαδικασίες και δεν ενδιαφέρουν τους περισσοτέρους.

    Η Σύνοδος είναι το σώμα που εκφραζει την Εκκλησία αλλά υπάρχουν πολλές σκοπιμότητες και συμφέροντα μέσα στα μέλη της Συνόδου.
    Ποιός από αυτούς προσεύχεται από πρίν?
    Ποιός πήγε στο μυστήριο της Εξομολόγησης για να αδειάσει "τα σκουπίδια που έχει μέσα του" ?
    Ποιός άφησε το Θεό να μιλήσει στην καρδιά του και όχι στα συμφέροντα του?
    Ποιός αντιμετώπισε το "Πατριάρχη" με σεβασμό αλλά και ειλικρίνεια?

    Το χρήμα πολλοί το μίσησαν. Την δόξα ουδείς.

    Η Σύνοδος δεν διαφέρει και πολύ από μία οργάνωση εταιρίας που ενεργεί σαν business



    ReplyDelete
  3. Μη λέτε τέτοιες κουβέντες κύριε! Τα πράματα άλλαξαν και πλέον μπορούμε να έχομε ως κανόνα το ότι την δόξα πολλοί αρχιερείς εμίσησαν,, το χρήμα ουδείς! Με μόνη ασφαλώς εξαίρεση τον κ.κ. Σωτήριον!!! Αστειάκια.....

    ReplyDelete