Search This Blog

Tuesday, July 30, 2019

Νεότερα για την μετάθεση…


ΔΕΝ πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη για το θέμα της μετάθεσης του π. Οδυσσέα και το ξεσπίτωμα μιας ολόκληρης οικογένειας και έρχονται νέα στοιχεία στην επιφάνεια… Το ένα είναι πως μόλις ο Σωτήριος πληροφορήθηκε ότι κυκλοφορεί ευρύτατα μεταξύ του Συμβουλίου και πολλών άλλων μελών της ενορίας, η αιτία της απομάκρυνσης του ιερέα τους, βιάστηκε να απαντήσει με έναν λίβελο ο
οποίος κατατάσσει τον ιερέα στους ανθρώπους που έβαλαν το χέρι στο …μέλι των εισπράξεων του ναού.!!! Από την άλλη ο ίδιος ο παπάς, ποιούμενος φιλοτιμία την αδυναμία του να ανατρέψει την απόφαση, άρχισε να μιλάει για ηθελημένη αποχώρησή του από ενορία με στόχο να μην καταλήξει ως ντελιβεράς πίτσας όπως ο αδελφός του.!!!
Αυτά είναι τα …έργα και οι ημέρες του κουραφέξαλα μητροπολίτη ο οποίος …χτίζει με τα χεράκια του τη διάλυση της Εκκλησίας με τη συμπαράσταση φυσικά του αλιτήριου Βαρθολομαίου ο οποίος βρήκε τον καλύτερο συνεργάτη στο …θεάρεστο έργο που επιτελεί.!!! Να γιατί ο Αθηναγόρας αναγκάστηκε να πάρει τα μάτια του και να φύγει από τον Καναδά για μια καλύτερη τύχη την οποία του ευχόμαστε αλλά ΔΕΝ βλέπουμε, αφού τσιράκι του πατριάρχη είναι ΚΑΙ ο Ελπιδο - φόρος…

3 comments:

  1. Μπορεί να ακούγονται πολλά για πολλούς αλλά δεν μπορούμε σε κάθε τι που ακούμε να δίνουμε βαρύτητα και προσοχή.
    Δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε ονομαστικά σε πρόσωπα και να τραυματίζουμε ολόκληρες οικογένειες διαδίδοντας φήμες χωρίς αίσθημα ευθύνης καί αλήθειας.
    Ευθύνη έχουν κ αυτοί που τα μεταφέρουν σαν ταχυδρόμοι αλλά και αυτοί που τα παραλαμβάνουν.

    ReplyDelete
  2. Η μετάθεση είναι στην ζωή του ιερέως. Λάθος πιστεύουμε εμείς οι λαϊκοί ότι ένας ιερέας πρέπει να μείνει σε μια ενορία για όλοι την ζωή του. Πολλές φορές συμβαίνει αυτό και ο κόσμος το συνηθίζει, αλλά κακώς. Είναι καλό, κάθε λίγο και Λιγάκη, να αλλάζουν οι ιερείς ενορίες. Πολλοί καιρό σε ένα μέρος πολλές φορές δημιουργεί μια τεμπελιά, μια ρουτίνα ακόμη και στους καλύτερους ιερείς. Και η αλλαγή, παρόλο δύσκολη, μπορεί να είναι για το καλύτερο.

    Πολλές φορές εμείς οι λαϊκοί δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ζωή του ιερέως, ούτε και της δύσκολες αποφάσεις του Μητροπολίτη. Ασκετα αν είναι ψεύτης και κλέφτης. Παρόλο αυτά, οι αποφάσεις για μετάθεσης ποτέ δεν είναι δύσκολες για όπιο δεσπότη. Να βρει κάποιος μια ισορροπία ανάμεσα της ανάγκες της εκκλησίας και της ανάγκες των ιερέων είναι παρά πολλοί δύσκολο. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να καθίσω σε αυτή την θέσει.

    ReplyDelete
  3. Ανεξάρτητα εάν ο σχολιαστής 12.30 είναι παπάς ή όχι , αρκετοί γνωρίζουν, ότι αρκετές μεταθέσεις που κάνει ο Σωτήριος έχουν περίεργους λόγους ή γίνονται κάτω από σκοπιμότητες

    Κάθε λίγο και λιγάκι ο Σωτήριος λέει στο πρόγραμμα της Μητρόπολης αλλά και σε άλλους κύκλους, ότι θα κάνει μεταθέσεις. Συνήθως είναι απειλή και προειδοποίηση πρός τους ιερείς. Αλλά οι παπάδες δεν μιλάνε.

    Οι μεταθέσεις πρέπει να γίνονται με αξιοκρατία και όχι πονηριά δεσποτική και να υπάρχει σύστημα.

    ReplyDelete