Search This Blog

Wednesday, July 31, 2019

ΔΕΝ θα αφήσει τίποτα όρθιο μέχρι να φύγει…



ΔΕΝ θ’ αφήσει τίποτα όρθιο, μέχρι το βιολογικό του τέλος, ο κουραφέξαλας μητροπολίτης, στα χέρια του οποίου βρίσκονται οι   τύχες της Ορθοδοξίας τα τελευταία 45 χρόνια.! Όχι μόνο ΔΕΝ αυξάνει αλλά, αντίθετα, υποχωρεί με γρήγορους ρυθμούς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ειδικότερα, αλλά και ο λαός γενικότερα από τη ζωή της Εκκλησίας, εκ του ότι οι ταγοί της ΔΕΝ κρατούν ούτε καν τα τυπικά προσχήματα της πίστης σ’ αυτή.!
Απέτυχε όχι μόνο στην προσέλκυση ικανών – αλλά  και  ικανού αριθμού – νέων ώστε να υπηρετήσουν ως ιερείς τις ενορίες και τους πιστούς
ενορίτες… Εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια λειτουργεί η … «πατριαρχική» Σχολή στο Τορόντο και πέτυχε τον …άθλο να αποφοιτήσουν απ’ αυτή είκοσι ( σωστά διαβάσατε, 20.!) νέοι ιερείς.!!! Αποτέλεσμα της δυσπραγίας αυτής ήταν η …επιστράτευση όλων των υπερήλικων συνταξιούχων οι οποίοι και δέχτηκαν ώστε να μη γίνει  περισσότερο ρεζίλι η Μητρόπολη την οποία υπηρέτησαν επί χρόνια. (Σκεφθείτε ότι πριν από λίγα χρόνια, επιστράτευσαν ακόμα και έναν υπόδικο Ρουμάνο ιερέα ως βοηθό του υπερήλικα ιερέα του αϊΓιάννη.!!!)
Ακόμα και ο νέος διευθυντής της «Ακαδημίας» αρχιμ. Αθηναγόρας, διαπιστώνοντας το …καλό όνομα της Σχολής, αναγκάστηκε να πάρει τα μάτια του – ποιος ξέρει τι θα έχουν δει εκεί μέσα - και να …μεταναστεύσει στη γειτονική Αμερική, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Θεολογικής Σχολής στη Βοστόνη.!
ΔΕΝ τούφτανε του Σωτήριου το ότι ΔΕΝ παρακολουθεί σχεδόν κανείς πλέον τα μαθήματα της «πατριαρχικής», τιμωρεί με τις παράλογες για μας μεταθέσεις ικανών ιερέων επειδή δεν του …κάθονται, και τους αντικαθιστά με νεότερους, έτοιμους να ενδώσουν στα ό,ποια διάφορα κουσούρια.!!! Και, μάλιστα, τη στιγμή  που γνωρίζει ότι άνθρωποι της Αυλής γνωρίζουν, πολύ καλά, περισσότερα και από τον ίδιο…
Τέλος, ελπίζω να μη βρεθεί κάποιος να ρωτήσει γιατί τα επιτρέπει ο Βαρθολομαίος όλα αυτά, διότι η απάντηση είναι μία. Για την περιουσία της Αρχιεπισκοπής ενδιαφέρεται αυτός, την οποία και απέκτησε, τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας και παραμένουν απλώς ως ευχές…



4 comments:

  1. Ο Σωτήριος μπορεί να έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην Εκκλησία του Καναδά που φωνάζουν και" διαμαρτύρονται " αλλά κάτι θετικό μπορεί να έχει προσφέρει . Να μην φθάνουμε σε συναισθηματικές υπερβολές.

    Οσον αφορά για τον Αθηναγόρα, όπως κάποιος σε άλλο σχόλιο έγραψε, μόνο το δεσποτιλίκι τον ενδιέφερε.

    ReplyDelete
  2. Αντίποδα γνωρίζεις πολύ καλά πως η εκκλησία είναι κράτος εν κράτει, θέλει να μπει από την πόρτα, θέλει από το παράθυρο μπαίνει και κανείς δεν κέρδισε μέχρι σήμερα καμιά διαμάχη με αυτήν. ΟΙ διοικούντες αυτήν δεν λογαριάζουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ούτε στο κράτος, αφού είναι εν κράτει και ούτε φόρο πληρώνουν. Ακόμη και σήμερα ορκίζουν(sic) τους εκλεγμένους από το λαό άρχοντες του κράτους. Τι το παιδεύεις το πράγμα.

    ReplyDelete
  3. Μόνο ο Σωτήριος αγαπητέ 10:04, και ίσως εσεις μπορεί να νομίζετε - ίσως και να πιστεύετε - οτι πρόσφερε κάτι στην εκκλησία, και κανένας άλλος. Μήπως όμως μπορείτε να μας πείτε τι πρόσφερε ώστε να μάθουμε και μεις το έργο του;

    ReplyDelete
  4. Δεν είπα ότι προσέφερε. Μπορεί να έχει προσφέρει κάτι και να μην το ξέρουμε. αΑςτον κρίνει η ιστορία και ο Θεός. Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο αυτό.

    Εάν τα πάντα αποκλείουμε και τα πάντα απολυτοποιούμε , τότε μπορεί να έχουμε κάνει λάθος. Ο Αντίποδας προσπαθεί να παρουσιάσει κάποια συμβαίνοντα στην παροικία. Ομως κάποιες φορές "την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς, ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα".( Οδ. Ελύτης)

    ReplyDelete