Search This Blog

Tuesday, July 30, 2019

Ήρθε, είδε και …απέρχεται…



Ήρθε πριν δυο περίπου χρόνια, με τις καλύτερες των προθέσεων και διάθεση για να υπηρετήσει την Εκκλησία του Καναδά και το χριστεπώνυμο πλήρωμα αυτής…
Ανέλαβε τη διεύθυνση των Γραφείων της Μητρόπολης και λίγο αργότερα τη διεύθυνση της Θεολογικής Ακαδημίας της. Έλα όμως που ποιος ξέρει τι («Σόδομα και Γόμορρα») είδαν τα ματάκια του εκεί μέσα και αποφάσισε να τα πάρει και να μεταναστεύσει στην Βοστώνη ως διευθυντής της εκεί Θεολογικής Ακαδημίας και γιατί όχι ως Επίσκοπος, αφού διαθέτει πλεόνασμα προσόντων για να γίνει ένας πραγματικός ποιμένας των ορθοδόξων της περιοχής αυτής.
Φυσικά αναφερόμαστε στον Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο, την παρουσία του οποίου ο μητροπολίτης Σωτήριος ΔΕΝ είδε με καλό μάτι από την πρώτη ημέρα της εδώ παρουσίας του καθότι ήταν φανερή εκ πρώτης όψεως η ανωτερότητά του σε θεολογικά και όχι μόνο προσόντα… Έτσι, είναι η πρώτη ίσως φορά που, ο Βαρθολομαίος με μία κίνηση ικανοποιεί (απόλυτα ίσως) τις δυο πλευρές κι είναι όλοι ευχαριστημένοι, εκτός βέβαια από  τους ντόπιους πιστούς οι οποίοι έχασαν έναν από τους πολύ λίγους ικανούς κληρικούς που πέρασαν και υπηρέτησαν το Τορόντο. ΔΕΝ γνωρίζουμε περισσότερα για την υπόθεση αυτή αλλά είναι σίγουρο ότι συμβαδίζει με τις προθέσεις Σωτηρίου για διάλυση της Εκκλησίας μας… Με πρώτη ευκαιρία θα πούμε περισσότερα… Αμήν…  

12 comments:

  1. Ισως να μην είναι ακριβώς τα πράγματα όπως εκφράζονται στο άρθρο αυτό.

    Μπορεί ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας να ήρθε με ελπίδα να γίνει δεσπότης στον Καναδά και να απελπίστηκε .
    Ακούγεται ότι γνωρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και ίσως να του έδωσε υποσχέσεις με θέσεις.
    Παπάδες μόνο για εξουσία και θέσεις. Που είναι η ταπείνωση?

    ReplyDelete
  2. Καλά, πως μπορεί κανείς να νομίζει ότι ήρθε ο Αρχιμανδρίτης από τη Γερμανία για να υπηρετήσει σαν ιερέας εδώ στον Καναδά.


    ReplyDelete
  3. Νομίζω ότι δεν ξέρουμε πολλά από τι γίνετε πίσω από κλειστές πόρτες. Ο π. Αθηναγόρας είναι τίμιος και καλός ιερέας, όπως είπε και ο Αντίποδας. Έπειτα η μετάθεση του δεν είναι για δόξα ούτε για εξουσία. Είναι αρχιμανδρίτης του οικουμενικού θρόνου που σημαίνει ότι η πρώτη του υποταγή είναι στον πατριάρχη. Και όπως ακούγετε, ήταν ο νέος αρχιεπισκόπους Αμερικής που ζήτησε τον πατριάρχη να τον στείλει στην Βοστώνη για να βοηθήσει με την σχολή εκεί. Ο π. Αθηναγόρας απλώς, σαν ιερομόναχος, κάνει υπακοή. Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να το κατηγορήσουμε τον άνθρωπο. Μόνο καλό έχει κάνει στην παροικία μας. Στο τέλος ο καιρός πάντα δείχνει το έργο του καθενός. Ας δούμε τη θα φέρει το μέλλον.

    ReplyDelete
  4. Δεν θα σχολιάσω τα σχολια του κυρίου ή του πάτερ του 12.13 διότι αρκετά μιλάει για τον πάτερ Αθηναγόρα και να τον ανεβάζει.
    Εκείνος μιλάειμερικές φορές για τις γνωριμίες του. Ολοι οι ανύπαντροι παπάδες θέλουν θέσεις!! και να μιλάνε σαν ¨γέροντες"!!

    ReplyDelete
  5. Ρέ , αφήστε τον Αθηναγόρα να πάει στό καλό και να βρεί ότι θέλει και επιθυμεί.
    Ας γίνει και Αρχιεπίσκοπος!!!
    Αμάν , συνέχεια με τους παπάδες.

    ReplyDelete

  6. Σωστός ο 11.28

    Αυτή η ιστοσελίδα συνέχεια ασχολείται με τους ιερείς.

    Οι ιερείς ζούν στο ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ . Εχουν προβλήματα μεταξύ τους, φοβούνται ο ένας τον άλλο και τρέμουν τον Σωτήριο. Ελάχιστοι επικοινωνούν με τον κόσμο και τον εαυτό τους.
    Δεν υπαρχει ελπίδα για μεγάλες αλλαγές σε αυτό τον κύκλο .

    Ασχολειθείτε και λίγο με τα υπόλοιπα χαζά που υπάρχουν γύρω και παντού. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα "ενδιαφέροντα θέματα"!!

    ReplyDelete
  7. Πολύ λιβάνισμα για τον Αθηναγόρα ο 12¨13.
    Αφήστε τον.
    Θα γίνει Δεσπότης και θα καβαλίσει και αυτός το "καλάμι". Ελάχιστοι έχουν ταπείνωση

    ReplyDelete
  8. Ναι αλήθεια.
    Γιατί λοιπόν τόσο πολύ ασχολούμεθα με τον Αθηναγόρα? Οπως είπε και ο σχολιαστής παραπάνω, είναι Αρχιμανδρίτης του Οικ.θρόνου !!! Ας πάει στην Αμερική. ολα είναι προμελετημένα.

    ReplyDelete
  9. ΔΕΝ γνωρίζουμε - μπορούμε όμως να υποθέσουμε - αγαπητέ 10:05 γιατί εσείς τόσο πολύ ασχολείσθε με τον Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα. Ξέρουμε όμως γιατί κάποιοι άλλοι ασχολούμαστε μαζί του και ο λόγος είναι απλός... Προσπαθούμε να φρενάρουμε, αν και όσο είναι δυνατόν, τον Βαρθολομαίο που μαζί με τον Σωτήριο και τώρα τον Ελπιδοφόρο, να διαλύσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Βόρεια Αμερική... Αν εσείς ΔΕΝ το αντιλαμβάνεσθε, προφανώς και είσθε βλάξ, ή σίγουρα εξυπηρετείτε αλλότρια συμφέροντα, έστω και άθελά σας...

    ReplyDelete
  10. Φθάνουν πολυ σύντομα οι υποψήφιοι Διευθυντές της Ακαδημίας για να μιλήσουν με το Σωτήριο. Μετά να ληφθούν οι αποφάσεις , ποιός είναι ο πιό κατάλληλος διότι η Σχολή αυτή είναι ανωτάτου επιπέδου, φτηνή και με μεγάλες προσφορές.
    Ο δε Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας τα μαζεύει για τη Βοστώνη

    ReplyDelete
  11. Ακουσα ότι θα έρθει κάποιος παπάς , σε λίγες μέρες να μιλήσει με το Πολυχρονεμένο .
    Βεβαίως είναι πολυχρονεμένος ο Αρχιεπίσκοπος ,αφού κοντεύει τα 84. Πρέπει λοιπόν η Ακαδημία να έχει διευθυντή σε λίγο. Γιατί αρχίζουν τα μεγάλα μαθήματα.

    Στό τέλος ο ένας έρχεται, ο άλλος φεύγει.
    Πιπέρι στο στόμα άμα πείτε κακό για το σχολείο αυτό. Ειναι Ακαδημία ***** αστέρων

    ReplyDelete
  12. Αυτός που έκανε το σχόλιο 2 Αυγούστου 6.51 το απόγευμα έχει απόλυτα δίκαιο.

    Οι ιερείς όχι μόνο φοβούνται το Σωτήριο αλλά δεν έχουν εμπιστοσύνη ό ένας για τον άλλο.
    Ο δε Σωτήριος συνέχεια τους κατηγορεί.
    Μόνο οι 'κολλητοί του'' απολαμβάνουν την προστασία του.

    ReplyDelete