Search This Blog

Monday, June 10, 2019

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Σε φοιτητές των Πανεπιστημίων Τορόντο και Γιόρκ...
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο μάθημα Νεοελληνικού Πολιτισμού στην Ελλάδα που πρόσφερε το Τμήμα Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τορόντο. Φοιτητές και φοιτήτριες από τον Καναδά, με καταγωγή από 11 χώρες (Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία,Τουρκία, Ισραήλ, Κορέα, Μαλαισία, Μογγολία, Αργεντινή, Ισημερινό και Ελλάδα),ταξίδεψαν για ένα μήνα στην Αθήνα και τα Δωδεκάνησα, βιώνοντας τον ελληνικό τρόπο ζωής και την ελληνική φιλοξενία.
Μεταξύ άλλων διδάχθηκαν για την ελληνική γλώσσα, τη σύγχρονη
ελληνική κοινωνία, τις παραδόσεις, τις τέχνες, την ιστορία, την πολιτική, τη διατροφή, καθώς και τα προϊόντα της ελληνικής γης. Επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, το Σούνιο, το Μουσείο Μπενάκη, τη Βουλή των Ελλήνων, το Ναύπλιο, την Επίδαυρο, τη Μονή Οσίου Λουκά, το Δίστομο, την Αράχοβα και τους Δελφούς, για να καταλήξουν στα Δωδεκάνησα, όπου επισκέφτηκαν αξιοθέατα της Ρόδου καθώς και το ακριτικό νησί της Σύμης.
Θερμά  συγχαρητήρια και ευχαριστίες στο Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF) που χρηματοδοτεί τις Νεοελληνικές Σπουδές στα Πανεπιστήμια Τορόντο και Γιορκ. Επίσης, sτο Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών (ΔΙΚΕΜΕΣ) για την άψοξη συνεργασία του σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τον καθηγητή Θάνο Ντόκο και το δικηγόρο Στάθη Ποταμίτη για την ενημέρωση των φοιτητών μας σε θέματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και δικαιοσύνης. Τη φοιτήτρια του Παν. Τορόντο Θωμαή Τζατζάνη για την ξενάγησή της στην Αθήνα μέσα από την τέχνη του δρόμου. Τον κ. Θανάση Αρβανίτη και τα ΑΒ Βασιλόπουλος για την φιλοξενία στο κατάστημα του Ελληνικού καθώς και για τα όμορφα αναμνηστικά τους δώρα στους σπουδαστές...

Οι φοιτητές και ο συνοδός τους καθηγητής Δρ. Θέμης Αραβοσιτάς ευχαριστούν θερμά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ιδιαίτερα τις καθηγήτριες Ελένη Σκούρτου, Βασιλεία Κούρτη-Καζούλλη, Δέποινα Χατζηδιάκου καθώς και την Πρυτάνισσα Χρυσή Βιτσιλάκη για τη συμβολή τους στην επιτυχία του προγράμματος στα Δωδεκάνησα. Τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου, κ Αντώνη Καμπουράκη που δεξιώθηκε τους φοιτητές μας στο περίφημο Rodos Palace. Τον επικεφαλής του ΕΟΤ στη Ρόδο κ. Αγαπητό Ξάνθη για την θερμή του υποδοχή και ξενάγηση. Το διευθυντή του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου κ. Νικόλαο Σκούρτο για τη διάλεξή του με θέμα «Έλληνες και Θάλασσα». Την αρχιτέκτονα Αναστασία Παπαϊωάννου για τη θαυμάσια αρχιτεκτονική ξενάγηση στη Σύμη καθώς και τον δήμαρχο του νησιού Λευτέρη Παπακαλοδούκα, για τα όμορφα αναμνηστικά δώρα προς τους φοιτητές.


No comments:

Post a Comment