Search This Blog

Wednesday, May 2, 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ...



Λάβαμε και δημοσιεύουμε -έστω και με κάποια καθυστέρηση- επιστολή του κ. Δημ. Τσίκαλα προς το «Ελληνοκαναδικό Βήμα» του Μόντρεαλ με θέμα την παρανομία του  Δ.. Συμβουλίου του «Εθνικού» και τις μεθοδεύσεις των αρμοδίων «εκλεγμένων» παραγόντων του οργανισμού. Τα συμπεράσματα δικά σας…


ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ  ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ

Προς το Ελληνοκαναδικό Βήμα,

 Στήν στήλη ΣΧΟΛΙΑ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΕΣ  της 31ης Μαρτίου αφού μεταξύ των άλλων αναφέρετε ότι.. .
«Κατατέθηκε αγωγή κατά της παράνομης ηγεσίας του Εθνικού κογκρέσου από  τα 2 επαρχιακά κογκρέσα του Κεμπέκ και της
Βρετανικής  Κολομβίας» προσθέτετε στο τέλος του άρθρου σας,
 «ότι τέτοιου είδους διαφορές δεν πρέπει να οδηγούνται στα δικαστήρια». 
Συμφωνώ μαζί σας....όμως...
Επειδή πολλές φορές καταλήγουμε σε λάθος συμπεράσματα όταν δεν έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία και ντοκουμέντα, θέλω να καταθέσω τα παρακάτω  γεγονότα για να μάθει ο Ελληνισμός του Καναδά ποιος ευθύνεται για το πως  φθάσαμε μέχρι εδώ. Πρωταγωνιστής στις παρανομίες της υπόθεσης είναι ο πρώην πρόεδρος κ. Μάνιος που φαίνεται ότι ελέγχεται απόλυτα από τον υπερ-πρόεδρο Κώστα Πάππα και τον παρουσιαζόμενο ως Πρόεδρο Θόδωρο Χαλάτση.
Χωρίς να πηγαίνω στα πιο παλιά, που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, αρχίζω από τον Απρίλιο του 2016.
Στην συνάντηση που έγινε εκείνον τον μήνα στο Τορόντο και στην οποία  συμμετείχαν μέλη του Δ. Σ. των επαρχιακών Κογκρέσων του Κεμπέκ, του Οντάριο, και της Βρετανικής Κολομβίας..... ο πρόεδρος του εθνικού  κογκρέσου κ. Μανιος με 5 άλλα μέλη και με ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ τον πρωην πρόεδρο του Ε.Κ.Κ.  κ. Σωτήρη Αντύπα (απουσίαζαν Πάππας και Χαλάτσης), συμφωνήθηκε: 

[1] Να οργανωθεί και τελικά να γίνει το επετειακό 30ο Συνέδριο και Συνέλευση των μελων του εθνικού κογκρεσου τον Νοέμβριο του 2016 στην Οτταβα….
[2] Να εφαρμοσθεί  το Καταστατικό και Εσωτερικοί Κανονισμοί του εθνικού κογκρέσου που ίσχυαν στο Συνέδριο του 2012 που είχε γίνει στο Τορόντο.
[3]Το επαρχιακό  κογκρέσο του Κεμπέκ οφείλει τις συνδρομές μονο του 2014 και 2015 [επιβεβαίωση του κ.Δελακούρα] διότι υπάρχει απαλλαγή των συνδρομών  του 2012 και 2013.
[4] Τά επαρχιακά   Κογκρέσα του  Κεμπέκ και της  Βρετανικής Κολομβίας οφείλουν να καταβάλουν τις συνδρομές τους για τα έτη 2014 και 2015 που επαναπροσδιορίστηκαν  σε 7.000 για το Κεμπέκ και 2.000 για την  Βρετανική Κολομβία, στην εγγραφή και πριν την έναρξη του συνεδρίου 
[5] Να  κατατεθούν προς έγκριση στην Γενική Συνέλευση των μελών όλες οι προτεινόμενες τροποποιήσεις και αλλαγές του Καταστατικού  και των Εσωτερικών Κανονισμών.  Και
[6]Να γίνει λεπτομερής οικονομικός απολογισμός των ετών  2013 -2014 – 2015
 Πεπεισμένοι πλέον όλοι οι συμμετέχοντες δώσαμε τα χέρια μας πιστεύοντας ότι οι διαφορές και οι διαμάχες μας τελειώσανε και ότι το Εθνικό κογκρέσο, θα μπει ξανά στον σωστό δρόμο. 
Δυστυχώς διαψευστήκαμε, αφού τον Νοέμβριο του 2016 έγινε το πραξικόπημα με τα γνωστά αποτελέσματα.
Ευτυχώς που το 90% του Ελληνισμού, κατάλαβε το τι έγινε και δεν τους ακολούθησε.
 Για τα υπόλοιπα, δυστυχώς, θα αποφανθούν τα δικαστήρια, παρ’ ότι και εμείς πιστεύουμε «ότι τέτοιου είδους διαφορές δεν πρέπει να οδηγούνται στα δικαστήρια». …

Σας  ευχαριστώ για την Φιλοξενία
  με εκτίμηση   Δημήτρης  Τσίκαλας  
  

No comments:

Post a Comment