Search This Blog

Monday, April 30, 2018

Λιγοστεύουν τα …ψωμιά μας.!!!




Ξανά στο προσκήνιο οι απειλές Σωτήριου προς τα blogs

Επανέλαβε τις απειλές (ή τους εκβιασμούς) του ο μητροπολίτης Σωτήριος προς τα μπλόγκς του Τορόντο. Οι απειλές αυτή τη  φορά ήταν προφορικές και μεταφέρθηκαν από τον ίδιο κατά τη διάρκεια μιάς τυχαίας συνάντησής μας την π. Τετάρτη στο εστιατόριο ΠΑΛΛΑΣ. Όπως ίσως θα θυμούνται κάποιοι από τους ...λιγοστούς αναγνώστες μας, 2-3 χρόνια πριν ο …πνευματικός μας πατέρας είχε εκτοξεύσει τους ίδιους εκβιασμούς και απειλές κατά των μπλόγκ, μέσα από τις στήλες της «αν-Ορθόδοξης» Πορείας του και οι οποίες όπως -από σύμπτωση- φάνηκε είχαν …επιτυχία. Προχθές, λοιπόν, θεώρησε σκόπιμο να επαναλάβει το …επιχείρημα τονίζοντας πως μετά τις δικαστικές του περιπέτειες με την Κοινότητα, σειρά έχουν τα μπλόγκς του Καναδά.!!! Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν ο …αγαπημένος σας «Αντίποδας» ΔΕΝ θα είναι για πολύ καιρό ακόμα κοντά σας, αφού σύντομα τελειώνουν τα ψωμιά του με επιθυμία και απόφαση Σωτηρίου Αθανασουλα.! Για το λόγο αυτό, πάντως, θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά σας λίγο πιο συχνά ώστε να τελειώσουμε όσο περισσότερο από το έργο μας είναι δυνατόν… Αυτά και έπεται συνέχεια.!    

5 comments:

  1. Χες Τικα Με

    ReplyDelete
  2. Χεσμένος ή μη, μπαινεις όμως και μας διαβαζεις καθημερινα παλιομαλακα...

    ReplyDelete
  3. Αρα δεν εχεις τιποτα να φοβασε ετσι δεν ειναι? Εσυ λες παντα την αληθεια (σιγα) και εισαι ειλικρινεις (σιγα μην πεσεις). Διασκεδαστικο θα ηταν παντως να σε δουμε να δινεις την απολογια σου στο δικαστηριο.

    ReplyDelete
  4. Την υπόθεση που σας απασχολεί με τον διαχειριστή του ιστολογίου πρέπει να την δείτε αλληγορικά (ανώνυμε του 7:46 & 3:33). Στην ακμή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας το 80 Μ.Χ. εγκαινιάστηκε το Κολοσσαίο της Ρώμης και λειτούργησε για 400 χρόνια έως την κατάρρευσή στο δυτικό τμήμα της. Εν συντομία, οι αυτοκράτορες διοργάνωναν κυρίως αγώνες μεταξύ μονομάχων και επίσης παρείχαν θέαμα σκοτώνοντας χριστιανούς από άγρια θηρία. Εξ’ αυτού προέρχεται η έκφραση «άρτος και θεάματα» που παρείχαν οι αυτοκράτορες στους Ρωμαίους υπηκόους τους. Μέσα στο Κολοσσαίο ο λαός μετατρεπόταν σε όχλο που διασκέδαζε με το αίμα των μονομάχων και των χριστιανών που χυνόταν. Εσείς έχετε προσμονή να διασκεδάσετε με την μελλοντική, υποθετικά, απολογία του ΑΝΤΙΠΟΔΑ ενώπιον του δικαστηρίου που θα τον σύρει ο Έξαρχος. Περιττό να γράψω ποίος αντιπροσωπεύει μεταφορικά σήμερα τον τύπο του αυτοκράτορα. Εσείς πάντως είστε, μεταφορικά, το αντίστοιχο του όχλου μέσα στο Κολοσσαίο και από όσα γράψατε δεν διακρίνω ότι έχετε την ικανότητα να βελτιὠσετε την πνευματική σας κατάσταση. Να θυμάστε για την ιστορία, τον 5ο Μ.Χ. αιώνα, ο όχλος της Ρώμης υπετάγει και αντικαταστάθηκε από τους μισθοφόρους βαρβάρους του Οδόακρου και επίσης ανάλογη τύχη είχαν και οι αυτοκράτορες μαζί με την δυτική τους αυτοκρατορία, από τα στήφη των βαρβάρων, Γότθων, Φράγκων και Σαξόνων, που την κατέλυσαν. Και επειδή εσείς είστε οπαδός της αλήθειας και της ειλικρίνειας (επίσης και ο Επίσκοπος είναι εχθρός της κακίας, του μίσους και του ψεύδους – όπως μας νουθέτησε μέσω της Πασχαλινής του εγκυκλίου), σας ενθαρρύνουμε να αναγνώσετε προσεκτικά το έγγραφο υπεράσπισης-ανταγωγής που κατέθεσε εναντίον της κοινότητας και να προσπαθήσετε να διαγνώσετε τα αδύνατα σημεία στην στρατηγική του που επέλεξε. Σας δίνουμε το έναυσμα για να οξύνετε τον νούν σας.
    Φιλικά
    Π.Κ.

    ReplyDelete
  5. Ο Σωτήριος ζεί και κολυμπάει με απειλές και φοβερίζει όλους.Θα έρθει η ώρα του.
    Μην στενοχωριέστε. Κοιμηθείτε ήσυχα.


    ReplyDelete