Search This Blog

Sunday, April 1, 2018

Ύστερα από 6μηνη …κυοφορία…



Κατατέθηκε στη δικαιοσύνη η υπεράσπιση της Μητρόπολης κατά της Κοινότητας…
 
Έξι, …μόλις, μήνες χρειάστηκαν στον μητροπολίτη και τους παρατρεχάμενούς του ώστε να πείσουν τους εαυτούς τους ότι μπορεί να έχουν κάποιο δίκιο και να πάρουν την απόφαση να αμυνθούν κατά της μήνυσης που υπέβαλε η Κοινότητα κατά της μητρόπολης και των ιερέων της.! Στην υπεράσπισή τους αυτή, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, …προβλέπουν ακόμα και την απόφαση του φυσικού
δικαστή, προσπαθώντας να τον προκαταλάβουν, υποδεικνύοντάς του μια παλιά απόφαση κάποιου άλλου συναδέλφου του.!! Αλλά αυτά και πολλά άλλα θα τα πούμε εν καιρώ, αφού πρώτα διαβάσουμε την ανακοίνωση της Μητρόπολης όπως έφτασε στα χέρια μας και δημοσιεύουμε παρακάτω…



Κατάθεση Υπεράσπισης Ι. Μ. Τορόντο
κατά της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά) κατέθεσε Δήλωση Υπεράσπισης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο, σε απάντηση της μήνυσης που υπέβαλε η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (ΕΚΤ) εναντίον της και άλλων τον Οκτώβριο 2017.

Όπως αναφέρεται στη Δήλωση Υπεράσπισης, πιστεύουμε ότι οι κατηγορίες που διατυπώνει η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο στην μήνυσή της είναι αναξιόπιστες, ανυπόστατες και χωρίς νομικό έρεισμα. Η συνέχιση της δικαστικής διένεξης και η κατάθεση της Δήλωσης Υπεράσπισης δεν ήταν η πρώτη μας επιλογή. Ήταν η τελευταία. Ακόμα και πριν η ΕΚΤ να έχει καταθέσει την μήνυσή της και οι ψευδείς και παραπλανητικοί ισχυρισμοί της δημοσιευθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Ι. Μητρόπολη μας προσπάθησε, μέσω διαφόρων τρόπων, να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη διένεξη.

Με ταπείνωση και πατρική αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος έκαμε κάθε προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση και συμφωνία με την ΕΚΤ. Δυστυχώς, οι πολλές φιλότιμες χειρονομίες καλής θέλησης δεν καρποφόρησαν .

Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος έχουν δείξει, και θα συνεχίσουν να δείχνουν χριστιανική αγάπη και φιλανθρωπία προς την ΕΚΤ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρόλο που πιστεύουμε ότι συνεχίζουν να ακολουθούν μια επιβλαβή και αυτοκαταστροφική πορεία. Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος δεν θα υποχωρήσουν σε ζητήματα αρχής και της ελληνορθόδοξης πίστης μας. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη των τεσσάρων Ιερέων που υπηρετούν στις Εκκλησίες της ΕΚΤ και δεν έχουν λάβει μισθό για τα τελευταία περίπου τρία χρόνια.

Πιστεύουμε ότι η κατάθεση της μήνυσης της ΕΚΤ ήταν απλώς μια άλλη απελπισμένη προσπάθεια να πάρει την προσοχή από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια η ΕΚΤ και να δυσφημίσει τη Μητρόπολη μας και τον Μητροπολίτη. Όπως έγραψε ο Σεβασμιώτατος, στο προσωπικό του μήνυμα προς τους ορθόδοξους πιστούς του Καναδά τον περασμένο Δεκέμβριο: «Δεν θα επικρατήσουν. Ποτέ δεν θα επικρατήσουν. Η αλήθεια θα επικρατήσει. Ο Χριστός θα επικρατήσει».

Η Κατάθεση Υπεράσπισης από μέρους της Ιεράς Μητρόπολης, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και όλων των μηνυομένων περιλαμβάνει ανταγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητεί πλήρη αποζημίωση και τιμωρητική, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, ποινή ώστε να αποκατασταθεί εξολοκλήρου η ζημία που η Μητρόπολη υπέστη. Οιαδήποτε χρηματική αποζημίωση λάβει η Μητρόπολη ή ο Μητροπολίτης, θα δωρθεί σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του προικοδοτικού ταμείου της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο.

Τέλος, πιστεύουμε, όπως εκτίθεται στη Δήλωση Υπεράσπισης, ότι το ακόλουθο σύντομο απόσπασμα από μια απόφαση του 1978 του αξιότιμου Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Οντάριο κ. ODriscoll, εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει τις προθέσεις της ΕΚΤ σήμερα:

«Πράγματι, οι ενέργειες κάποιων, πεινασμένων για ισχύ, ενοριτών ήσαν σε πλήρη περιφρόνηση της κανονικής εκλησιαστικής Αρχής και φαίνεται ότι είχαν σαν σκοπό να εξουδετερώσουν και ίσως να καταστρέψουν – για την μεγαλαυχία τους – όλη την κανονική εκκλησιαστική Αρχή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή του Τορόντο».

8 comments:


  1. In response to:
    They will not prevail. They will never prevail. The truth will prevail. Christ will prevail.”
    and
    1978 decision of the Honourable Mr. Justice O’Driscoll




    Demiris et al v. Hellenic Community
    et al
    2000 BCSC 733

    I am of the opinion that the members of the respondent Society were
    entitled to change its by-laws by acting in accordance with s.23 of the Act.
    The requirement that there be the written consent of the archdiocese before the
    vote, which an earlier amendment had sought to entrench, was void, and of no
    effect.
    [48] It is open to a society to adopt objects which are unalterable. It was
    such a provision which Madam Justice Newbury considered in
    the Colettis decision (supra). However, the Act does not provide for the
    adoption of unalterable bylaws. To the contrary, it sets out the manner in
    which bylaws can be amended. The requirement that amendments be by resolution
    passed in a general meeting by a majority of not less than 75% of the votes of
    those members who being entitled to vote, do vote, is the protection to
    individual members and minority interests which the legislature has adopted. It
    is that that governs the affairs of all of societies incorporated under
    the Act, including those of the respondent.

    ReplyDelete
  2. Baby Alexander:

    From the words of Sotirios:
    Ο έρανος της Ι.Μ. για το νήπιο Αλέξανδρος-Ελλάδα απέφερε συνολικά $122.971.35. Εδόθησαν $10.000 στην Global Angels Charity για την μεταφορά του νηπίου Αλέξανδρος από Ελλάδα στο Τορόντο και τα υπόλοιπα εστάλησαν στην Ελλάδα.

    Raised funds for Baby Alexander of $122,971.35 .


    Statement of Defense point #57 states: No portion of the funds raised and collected for the Benefit of Baby Alexander were used for any other purpose, charitable or otherwise.

    Somebody has not done their homework. By their own words and writings they scammed $112,971.35 away from Baby Alexander.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @anonymous 3:41 - you should read the statement of defense again, and stop trying to mislead people. soon ghe court will rule, and by all accounts it doesnt look good for tye GCT.

      Delete
  3. Right on baby ..... Και θυμάστε που ο Σωτήριος βγήκε και έλεγε «Εξετάσαμε την υπόθεση του Αλεξάνδρου και δεν είναι αληθινή .....». Και μετά λίγες μέρες το GLOBAL TV είχε ζωντανό ρεπορτάζ με τους γονείς και γιατρούς του παιδιού επιβεβαιώνοντας ότι ο Αλέξανδρος είναι πραγματικός και όχι απατεωνιά....
    Όταν ο «καλός» ποιμενάρχης ερωτήθηκε που πήγαν τα χρήματα απάντησε ότι στάλθηκαν στην Ελλάδα σε ιδρύματα που τα είχαν ανάγκη .....Μπας και αντί Ελλάδα στάλθηκαν κατά λάθος στα Cayman Islands σε μια τράπεζα ALEXANDRIA.....την οποία ίδρυσε ο μακαρίτης Ιωάννης Χριστοδούλου.

    ReplyDelete
  4. Right on baby ..... Και θυμάστε που ο Σωτήριος βγήκε και έλεγε «Εξετάσαμε την υπόθεση του Αλεξάνδρου και δεν είναι αληθινή .....». Και μετά λίγες μέρες το GLOBAL TV είχε ζωντανό ρεπορτάζ με τους γονείς και γιατρούς του παιδιού επιβεβαιώνοντας ότι ο Αλέξανδρος είναι πραγματικός και όχι απατεωνιά....
    Όταν ο «καλός» ποιμενάρχης ερωτήθηκε που πήγαν τα χρήματα απάντησε ότι στάλθηκαν στην Ελλάδα σε ιδρύματα που τα είχαν ανάγκη .....Μπας και αντί Ελλάδα στάλθηκαν κατά λάθος στα Cayman Islands σε μια τράπεζα ALEXANDRIA.....την οποία ίδρυσε ο μακαρίτης Ιωάννης Χριστοδούλου.

    ReplyDelete
  5. Ασχολούμενοι συνέχεια με το Σωτήριο, παίζουμε το παιχνίδι του.
    Αφήστε τον και ο Θεός θά βρεί τη λύση.

    ReplyDelete
  6. Anonymous 10:43 -Sotirios and his minions forget about the letter sent to all the churches asking for ALL funds raised for Baby Alexander to be directed to the Metropolis. No where in that letter did it say that extra funds would be sent to Greece. I am forwarding this letter to the GCT but I suspect they already have it and more. You guys are hypocrites and liars at one time we heard in a now non-existent blog a recording of Sotirios saying he douhgted Baby Alexander was returned to Toronto. Enough of your lies. Only $1435 was sent from the Metropolis to Global Angels. Just as your 2012 charity return showed and nothing more. Nothing was sent to Greece. Prove me a liar by producing cancelled cheque which don’t exist. The letter you got from Global Angels says clearly the commitment of $10,000 was received. It doesn’t say it was received by the Metropolis. We the lay people are not idiots try something else.

    ReplyDelete
  7. @anon apr3 10:43 The evidence, all of it, will all come out in court. And it will be perfectly clear where all the lying and hypocrisy is coming from. Just be patient.

    ReplyDelete