Search This Blog

Wednesday, May 17, 2017

Τίνος είναι το σχολείο ρε …παιδιά;



Στην προχθεσινή ανακοίνωση της Μητρόπολης διαβάσαμε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ανεκοίνωσε την επέκταση του ημερήσιου Ελληνορθόδοξου σχολείου «Μεταμόρφωση» της Ι. Μητρόπολης, η οποία θα στοιχίσει $1.500.000.
Η Ι. Μ. θα διαθέσει $1.000.000 και οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα πρέπει να συγκεντρώσουν το άλλο μισό εκατομμύριο».!!!
Και αναρωτιόμαστε, τώρα, εμείς οι αδαείς: Είναι δυνατόν, για ενάμισο εκατομμύριο,
να ταλαιπωρούνται τα παιδάκια έναν ολόκληρο Χειμώνα παίζοντας μέσα στις λάσπες του προαύλιου του σχολείου; Και μαζί τους οι γονείς και οι γιαγιάδες τους που τα πηγαινόφερναν καθημερινά σ’ αυτό; Έπρεπε να περάσουν όλη αυτή την ταλαιπωρία για να αποφασίσει ο …επιχειρηματίας-μητροπολίτης να διαθέσει τα λιγοστά αυτά χρήματα για το απαραίτητο αυτό έργο; Και γιατί να διαθέσουν οι γονείς, από το υστέρημά τους  το μισό εκατομμύριο, (λέτε και το …ολόκληρο εκατομμύριο, θα το ξοδέψει ο επιχειρηματίας από την τσέπη του.!) ώστε να βελτιωθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις κάποιου επιχειρηματία, ο οποίος τους χαρατσώνει με 8.500 $ το χρόνο; Είναι αυτό προσφορά Ελληνορθόδοξης Παιδείας της Μητρόπολης προς τους πιστούς ή μια καλοστημένη μπίζνα προς εκμετάλλευσή τους; Θα συμφωνήσουμε ότι τα δίδακτρα είναι μικρότερα εν σχέση με άλλα ιδιωτικά σχολεία, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν κέρδη απ’ την εκμετάλλευσή τους, μόνο προσφορά στο σύνολο δεν μπορεί να θεωρηθεί… Συμφωνείτε …άγιοι «πατέρες»; Φυσικά και συμφωνείτε αλλά πώς και γιατί να το ομολογήσετε… Έχετε, μήπως, έλεγχο από τη συνείδησή σας; Αφού είστε …φιλαράκια μαζί της και δεν σας ενοχλεί… Αυτά κι’ αν χρειαστεί τα ξαναλέμε…

1 comment:

  1. Αγιε Αντίποδα,
    το έχεις εισπράξει με το παραπάνω το επίθετο αφού όλο με τα της Αγιωσύνης του ασχολείσαι,και εύχομαι να μπορέσεις να εξαργυρώσεις τις ευλογίες του αναλόγως, τέλος πάντων όσον αφορά το σχολείο απ όσο ξέρω για να κτιστεί στοίχισε κάπου 1,300.000 τώρα για να επεκταθεί θέλει 1,500.00? λιγάκι περίεργο. Και γιατί θα πρέπει οι γονείς να βοηθήσουν που τα παιδάκια τους σήμερα είναι εκεί και αύριο θα φύγουν να πάνε κάπου αλλού? τι του χρωστάνε να του αφήσουν κτίριο διπλάσιο έτοιμοπαράδοτο που θα του επιφέρει και την ανάλογη αύξηση στο ενοίκιο που εισπράττει? Δικό του είναι ας το επεκτείνει όπως οφείλει, αφού υπάρχει ζήτηση -γιατί καλή δουλειά γίνεται όχι από τη δική του πλευρά βέβαια- ας το ανακαινίσει, ας το συντηρήσει, όπως αρμόζει και οφείλει να κάνει κάθε ιδιοκτήτηςπου σέβεται τον ευατό του και τους ενοικιαστές του για την περιουσία του ούτως ώστε να την κρατά σε υψηλές προδιαγραφές ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι παιδιά!!!

    ReplyDelete