Search This Blog

Saturday, May 20, 2017

Μέγας αρχιερατικός εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης




Μεγάλη η προσέλευση πιστών στον σημερινό Εσπερινό για την γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  στον ομόνυμο Ιερό Ναό του Τορόντο. Στον αρχιερατικό Εσπερινό, όπως και στην Λιτανεία χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος  κ. Χριστοφόρος, με τη συμμετοχή όλων των ιερέων της Ελληνικής Κοινότητας και άλλων των γύρω περιοχών.
΄Όπως είναι γνωστό λίγα πρόσωπα  τιμήθηκαν από την Ιστορία και την Εκκλησία με τον τίτλο του

Μεγάλου. Εξέχουσα ανάμεσά τους μορφή αποτελεί αναμφίβολα ο Μέγας Κωνσταντίνος. Κι αναδείχτηκε πραγματικά Μεγάλος, όχι μόνο σε έργα πολιτικής σύνεσης, οικονομικής διαχείρισης, διοικητικής μεταρρύθμισης, στρατιωτικής δεξιοτεχνίας, φρόνησης και ανδρείας, αλλά, με άριστο συνδυασμό, Μεγάλος και σε έργα μεγάλα, στερέωσης του μέχρι τότε χειμαζομένου Χριστιανισμού, ενίσχυσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποκατάστασης της εσωτερικής της ενότητας, τιμής των αγίων Μαρτύρων, ανέγερσης ναών, σύγκλησης Συνόδων…
Και μαζί του ασφαλώς μεγαλύνεται η μητέρα του αγία Ελένη, παιδαγωγός, και συμβοηθός, και συντελεστής στα θεία έργα, στη φιλανθρωπία, στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού και ανάδειξη των Αγίων Τόπων, στη στήριξη των πιστών και στον εκχριστιανισμό αλλόθρησκων και απίστων… Ακολουθούν μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την θρησκευτική αυτή εκδήλωση προς τιμή των αγίων.







 














2 comments:

  1. Ευχαριστούμε για το όμορφο άρθρο και για της φωτογραφίες. Ν´αστε καλά.

    - +π. Θεόδωρος Παρασκευόπουλος

    ReplyDelete
  2. Βλεπωμε με μεγάλη ευχαρίστηση, όχι έκπληξη ότι πι παπαδες διαβάζουν ΑΝΤΙΠΟΔΑ και αστούς να λένε το αντίθετο... Μωρε, και ο Σωτήρης κσι ο Επίσκοπος και όλη η κουστωδία διαβάζει κάθε μέρα και ψάχνει για νέα άρθρα....!!!
    Μπράβο στον π. Παρασκευόπουλο που ανέβασε σχόλιο αλλα περιμενωμε την οργή του Σωτηρίου γι'αυτον....!!!!

    ReplyDelete