Search This Blog

Sunday, November 27, 2016

Οι εργασίες του «Εθνικού» κατά το Σαββατοκύριακο…



Η …ανανέωση του «Εθνικού».!!!
 
Πεντέξη μοντρεαλήτες πήραν απ’ το χεράκι τις γκόμενες και κατέβηκαν στο Τορόντο για να συνεδριάσουν και να «συσκεφτούν» για το μέλλον του ελληνισμού του Καναδά και μεταξύ φαγητού ποτού και χορού να …εκλέξουν το μελλοντικό νέο Δ. Συμβούλιο του «Εθνικού» οργανισμού τους.
Οι …σύνεδροι του «Εθνικού» αυτού οργανισμού τους, μετά την χθεσινοβραδινή κρασοκατάνυξη για το …αίσιο πέρας των εργασιών του συνεδρίου και την τσιφτετέλεια σωματική άσκηση, μαζεύτηκαν σήμερα, Κυριακή μεσημέρι και εκτός προγράμματος, καθ’ ότι ΔΕΝ ήσαν σίγουροι ότι θα βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός για εκλογή, εξέλεξαν δια βοής το …νέο Δ. Συμβούλιο ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎ ΤΟΥΣ, για τα επόμενα 2-3-4, ξέρω γω, χρόνια.
Πέρα από τους παλιούς, μεγάλους, διαχρονικούς και ικανότατους να εκπροσωπούν την ομογένεια του
Οντάριο και κατ’ επέκταση ολόκληρου του Καναδά, Πάππα, Μάνιο, Δαλακούρα, Παπαδάκη, Μπαξεβάνη, και Κόντου, έχουμε και την …ανανεωτική πτέρυγα η οποία αποτελείται από τους κ. κ. Ν. Χριστοφορίδη, Ι. Σαραϊδάρη, και Γ. Βλαχόπουλο…
ΤΗΝ Επαρχεία του Κεμπέκ εκπροσώπησαν  μόλις έξι …επιλεγμένα μέλη, όπως ο κ. Χαλάτσης ο οποίος εκλέχτηκε τελικά και πρόεδρος, καθώς και οι:  Ηλιοπούλου, Βάθης, Σταθάκης, Τζουβελάκου και Γιαννόπουλος. Όλοι αυτοί ( τοροντιανοί και μοντρεαλήτες)   …επιλεγμένοι από τις Γενικές Συνελεύσεις των εθνικο-τοπικών σωματείων στα οποία εργάστηκαν επί χρόνια και των οποίων τα μέλη τους θεώρησαν ικανούς  να εκπροσωπήσουν τον ελληνισμό του Καναδά, μέσα από το Κογκρέσο, μαζεύτηκαν σήμερα και «εκλέχτηκαν» μέλη του Δ. Συμβουλίου του «Εθνικού» δια ΒΟΗΣ -στην κυριολεξία- αφού δημιουργήθηκε μεγάλη φασαρία σε βάρος του απερχόμενου προεδρά  Μάνιου και αφού ΔΕΝ υπήρχαν περισσότεροι για να διεκδικήσουν μια θέση σ’ αυτό. Η φασαρία δημιουργήθηκε όταν ο απερχόμενος Μάνιος είχε το θράσος να αποκαλέσει ανθέλληνες δυο επίλεκτα μέλη της παροικίας του Μόντρεαλ, τον πρόεδρο της Κοινότητας Νικόλα Παγώνη και τον εκδότη κ. Χρήστο Μανίκη.!!!
Με την ευκαιρία να σας πω ότι εκπρόσωποι των ομογενών της Μανιτόμπα είναι οι κ.κ. Λιούτας και Χαλαμαντάρης… Μόλις όμως έμαθε ο κ. Λιούτας ότι τον χρησιμοποίησαν έγινε πύρ και μανία, διότι τους είχε δώσει εντολή να μη κάνουν χρήση του ονόματός του κι’ αυτοί τον …έγραψαν κανονικά, αφού δεν έβρισκαν άλλον αντικαταστάτη από την Μανιτόμπα, ώστε να νομιμοποιήσουν την εκλογή τους.!!!
Όλοι αυτοί, λοιπόν, είναι οι ηΓΕΤΕΣ σας για τα επόμενα 2 – 3 – 4 ή και 6 χρόνια… Σύντομα πάντως θα τα ξαναπούμε διότι το θέμα «Εθνικό» έχει την πλάκα του…

4 comments:

  1. Ευτυχώς που ένας ακόμα άξιος ομογενής καταδέχτηκε να εργαστή για τον έλληνα του Καναδά μέσα από το κογκρέσο. Συχαρητήρια στον κ. Ιωάννη Σάρα, για την εκλογή και στον κ. Μάνιο που τον πρότεινε, μπορούμε τώρα να νιόθουμε καλλίτερα.

    ReplyDelete
  2. Εγω νομίζω οτι η επιλογή της παναγιότας για να επιλέξει τον κ. Χριστοφορίδη ήταν επίσης μεγάλη και με νόημα?

    ReplyDelete
  3. Πως γινεται καποιοι να ειναι μοντρε αλητες,ενω αλλοι να αναφερονται σαν "επιλεκτα μελη της παροικιας του Μοντρεαλ?

    ReplyDelete
  4. Νομίζω ότι οι Μοντρεαλήτες είναι αυτοί που πήραν τις γκόμενες και πείγαν στο Τορόντο, πίσω από την «πλάτη» του Επαρχιακού, να εκλεγούν στο Κογκρέσο και να μας σώσουν, χωρίς να εκπροσωπούν κανέναν. Οι άλλοι δυο, ο μεν ένας τιμήθηκε ως πρόεδρος της Κοινότητας μας από τα μέλη της, ο δε Μανίκης τιμάτε κάθε εβδομάδα από μερικές χιλιάδες αναγνώστες της εφημερίδας του. Τι δεν καταλάβατε κύριε απο…τέτοιε μας;

    ReplyDelete