Search This Blog

Thursday, December 1, 2016

Μεταξύ των συνταξιούχων δικαστών ο ομογενής Βασίλης Φάτσης…

Από χθες Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, ο γνωστός στην παροικία μας δικαστής Βασίλης Φάτσης, και ύστερα από την οικειοθελώς κατατεθείσα αίτηση συνταξιοδότησής του, τον περασμένο Σεπτέμβρη, σταμάτησε την απασχόλησή του στο Ontario Court of Justice, παρ’όλο που είχε δικαίωμα να συνεχίσει την εργασία αυτή για επτά ακόμα χρόνια.
«Κάποτε φθάνει ο χρόνος στην επαγγελματική καριέρα ενός ατόμου, οπότε αισθάνεται οτι προσέφερε τις υπηρεσίες του στο σημείο που ήθελε να φτάσει και αποφασίζει ποιες άλλες προτεραιότητες του απομένουν να εκπληρώσει. Αισθάνομαι οτι αυτή η στιγμή έφθασε για μένα τώρα» δήλωσε ο κ. Φατσης σε τιμητικό δείπνο ενώπιον 150 συναδέλφων του, πρόσφατα, στο Λόντον, Οντάριο. Εκεί, η επικεφαλής πρόεδρος δικαστής για το Τμήμα Ειρηνοδικών εντ. Φαίηθ Φιννεσταντ του απένειμε τιμητική πλακέτα «για την εξαίσια προσφορά του στο Σύστημα Δικαιοσύνης του Οντάριο». Σε τιμητική βραδιά που του επεφύλαξαν και οι συνάδελφοί του, στο εστιατόριο Mr. Greek, δίπλα στην κοινή έδρα
τους στο Κακουργιοδικείο, στο 1000 Finch and Dufferin την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Φάτσης δήλωσε οτι είναι ιδιαίτερα 

υπερήφανος που αντιπροσώπευσε στο δικαστήριο αυτό την Ελληνοκαναδική παροικία του Οντάριο.
Όπως είναι επίσης γνωστό, ο κ. Φάτσης, πριν το διορισμό του ως δικαστή στο Ontario Court of Justice, τον Μάρτιο του 2003, υπηρέτησε για οχτώ χρόνια στο Μεταναστευτικό Εφετείο του Καναδά και επί τριετία στο Εφετείο των Επαγγελμάτων Υγείας του Οντάριο, με συνολική εκδικαστική πείρα άνω των 24 ετών. Επίσης, ο κ. Φάτσης  έπαιξε σημαντικό ρόλο σε πολλούς απο τους παροικιακούς οργανισμούς μας και στα ομογενειακά μαζικά μέσα επικοινωνίας, πάνω απο 30 χρόνια, καθώς και στον πολιτικό στίβο του Καναδά
Με την ευκαιρία τουτη να πούμε ότι ο γιός του Νικόλας Φάτσης, πτυχιούχος εισαγγελέας δημοτικών και επαρχιακών υποθέσεων, τιμήθηκε απο τον επι κεφαλής Γενικό Εισαγγελέα Ποινικών Υποθέσεων του δικαστηρίου, εκ μερους του υπουργου Δικαιοσύνης του Οντάριο, με την τιμητική διάκριση “Award of Excellence for 2016” για την παραδειγματική προσφορά του «ως συντονιστού προετοιμασίας εισαγγελικών ποινικών υποθέσεων» στο κακουργιοδικείο του Ontario Court of Justice επι της  Eglinton Ave. στο Σκαρμπορο.
«Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπεις τα παιδιά της ομογένειας μας να προκόβουν και να ξεπερνάν τους γονείς τους. Έτσι οι γονείς, η ομογένεια και η Ελλάδα νοιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια» δήλωσε ο κ. Φατσης.

Εμείς, τέλος να ευχηθούμε στον υιό Φάτση, Νικόλα, έτι περεταίρω πρόοδο και στον πατέρα Βασίλη, καλή ξεκούραση…

No comments:

Post a Comment