Search This Blog

Wednesday, November 9, 2016

Ο κωλοτουμπας των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ…



 Πρώτος απόφοιτος της …σχολής Τσίπρα, ο νέος πρόεδρος Τραμπ…
 
Ο Τσίπρας μπορεί να έκλεινε σχολεία και πανεπιστήμια αλλά στο τέλος …άνοιξε την πιο καλή και πετυχημένη στο είδος της σχολή.! Την Ανωτάτη Σχολή Κωλοτούμπας.!  Όπως  αυτός έτσι ακριβώς κι’ ο Τράμπ, μόλις εκλέχτηκε έκανε την κωλοτούμπα του, έγινε καλό παιδί ξεχνώντας όλες τις παπαριές που εκτόξευσε προεκλογικά…
Κήρυξε το ταξικό μίσος. Δίχασε, δεν ένωσε. Κατήγγειλε τους αντιπάλους. Έταξε δίκες κι έρευνες. Παντού έβλεπε
συνομωσίες. Μιλούσε για το «νέο». Για την «ανατροπή». Επιτέθηκε στη Δημοκρατία όπως τη γνωρίζαμε. Στο «κατεστημένο» όπως το χαρακτήριζε. Απευθύνθηκε στους αποκλεισμένους. Τους outsiders. Ο λόγος του ήταν κατά της παγκοσμιοποίησης.
Μη βιαστείτε.
 Δεν περιγράφουμε τον προεκλογικό Αλέξη Τσίπρα, δεν πρόκειται για τον Πάνο Καμμένο, αλλά για τον Ντόναλντ Τραμπ μιλάμε. Για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ – όπως διαφαίνεται τη στιγμή τούτη– ο οποίος είχε την ίδια ρητορική, την ίδια ατζέντα, τον ίδιο λαϊκισμό, με τους Έλληνες πολιτικούς. Με όλους αυτούς οι οποίοι, είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά, πολώνουν, τροφοδοτούν το μίσος, κινούν τους κοινωνικούς αυτοματισμούς επιδιώκοντας ένα μόνο πράγμα.

Την εξουσία με κάθε τίμημα και ό,ποιο κόστος για τη χώρα τους...

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να ήταν πιο ξενοφοβικός με τους μετανάστες απ’ ότι ο Τσίπρας, όμως και ο πρωθυπουργός , προεκλογικά, υπήρξε με τη σειρά του ξενοφοβικός με την Ευρώπη. Αυτή η ξενοφοβία του δεν οδήγησε στο κτίσιμο τείχους με το Μεξικό, όπως προαναγγέλλει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά οδήγησε όμως στο κτίσιμο ενός τείχους με την ΕΕ δια του παράλογου δημοψηφίσματος που απομάκρυνε την Ελλάδα από τον φυσικό της, δυτικό χώρο. Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν κατά των λατίνος, των προσφύγων και των ισλαμιστών στη θρησκεία μεταναστών. Κάθε άλλο μάλιστα. Όμως στο δικό του τείχος μαζί με αυτούς εγκλώβισε την Ελλάδα, που κατέληξε ένα απέραντο
hot spot, μια νέου τύπου νήσος Έλις.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να μην αξιοποίησε
email για να στηρίξει σκάνδαλα όπως ο έκανε κατά της αντιπάλου του, ο Αμερικάνος μεγιστάνας, όμως η δημόσια ζωή καθημερινά δηλητηριάζεται από σκιές και απειλές. Από λάσπη που πέφτει διαρκώς στον ανεμιστήρα... Όπως και ο Ντόναλντ Τραμπ έτσι και οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τάζουν δουλειές για τους φτωχούς (τις οποίες όμως δεν εξασφαλίζουν) και φόρους για τη μεσαία τάξη περιγράφοντας αυτό το ζωντανό κομμάτι τάχα σαν «έχοντες» και «παρασιτικά διαβιούντες».!

Καλοί συνταξιούχοι είναι αυτοί που πένονται, κακοί όσοι βγάζουν πάνω από το …αστρονομικό ποσό των 1.300 ευρώ. Τα ίδια δεν έλεγε για να κανακέψει την εργατική τάξη της κεντρικής Αμερικής ο Τραμπ;
Πως «κακοί» είναι οι Καλιφορνέζοι και οι Νεοϋορκέζοι;

Για αυτό σας λέμε. Ντόναλντ Τραμπ και Τσιπροκαμμένοι ένα πράγμα.! Ούνα Ράτσα, ούνα Φάτσα...
Δη. Μη.

1 comment:

  1. ατυχή και επιλεκτική σύγκριση κάνετε κύριε και δείχνει άγνοια πραγματικών καταστάσεων και μεροληπτική κρίση. Κατ'αρχήν ΄πέστε μας έναν κυβερνητικό ηγέτη που να μην έχει κάνει κωλοτούμπες μετά την άνάληψη της εξουσίας. Ας μην αναφερθούμε στους παλαιούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας (μην τὐχει και πατήσουμε κάποιον κάλο) διότι ίσως ήσασταν μικρός για να παρακολουθείτε τα γεγονότα. Αρχίζουμε από τον Σημίτη (τι θέλετε να πρωτοθυμηθούμε για αυτόν.......;)- Καραμανλής (σύγκρουση με τους Νταβατζήδες.... που την έκανε γαργάρα) - ο φίλος σας ο εγγονός Γιὠργος Παπανδρέου (δεν έχουμε ανάγκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ......μετά μας έβαλε και το ανακοίνωσε από το Καστελόριζο και έφερε και το πρώτο μνημόνιο) -Βενιζέλος (βάφτιζε συνεχώς το κρέας ψάρι και αντιστρόφως., παρουσίαζε το μαύρο ως ἀσπρο.....το μνημόνιο είναι ευλογία....) -ο συμμαθητής του φίλου σας Σαμαράς (θα ἐσκιζε τα μνημόνια......και μετά έφερε κι αυτός άλλο μνημόνιο) -Τσίπρας (μία από τα ίδια ....και χειρότερα) .ὀλοι αυτοί οι δήθεν, Έλληνες, πατριώτες ενεργούν και εκτελούν παραγγελίες των ίδιων εντολέων, ή μήπως δεν το γνωρίζετε; Η επιλέκτική μνήμη και κρίση σας μόνον σε αρθρογράφο εν διατεταγμένη υπηρεσία τελούντα θα φαινόταν να είναι αλλά και σε αυτό αποτυγχάνετε.
    Δέν ξέρετε ότι όποιος Αμερικάνος Πρόεδρος παρεκκλίνει από την γραμμή που του δίνεται έχει άσχημο τέλος; 'Αρα τι σημαντικό προσπαθείτε να μας πείτε στο βαρετό και πικρόχολο άρθρο που ανέβασε ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου; Είς ουδένα εκ των ανωτέρω πολιτικών είμαστε θερμοί υποστηρικτές (ή κομματικά μέλη) αλλά όμως εάν επιχειρείτε συγκεκαλυμένα να θρηνήσετε για την αποτυχία της κ. Κλίντον, έ τότε σας εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και περαστικά -αυτά έχει η δημοκρατία σας.

    Πάντως δεν σας είδαμε να συμπαρασταθείτε, π.χ. στην πρόσφατη διαδήλωση των εν Ελλάδι συνταξιούχων οι οποίοι εισέπραξαν αριστερή κρατική καταστολή και χημικά από τα όργανα του κ. Τσἰπρα. Ωστόσο έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε την συμπαράστασή σας στους, υποκινούμενους από τις ΜΚΟ του κ. Σόρος, διαδηλωτές εναντίον του νεοεκλεγέντος Αμερικανού Προέδρου.....μόνο και μόνο για να αποδείξετε ότι εσείς δεν κάνετε κωλοτούμπες.

    Φιλικά

    Π.Κ.

    ReplyDelete