Search This Blog

Sunday, November 6, 2016

Απομονωμένη η "παρέα" του Τορόντο.!



Προς μετωπική σύγκρουση στο «Εθνικό» Κογκρέσο
 Για μια ακόμα φορά επανερχόμαστε στα του «Εθνικού» (Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου), αφού ολοφάνερα φαίνεται ότι οδηγούμεθα σε σύγκρουση. Και αυτό επειδή η  «παρέα» τού Τορόντο, η «παρέα» που αρέσκεται να  αυτοχαρακτηρίζεται ως διοίκησή του, στρουθοκαμηλίζοντας, αποφεύγει να δει την πραγματικότητα.
Η  «παρέα» τού Τορόντο, απομονωμένη πλήρως,  περιχαρακώνεται
πίσω από άρθρο των Εσωτερικών Κανονισμών που πράγματι αναφέρει ότι για να είσαι πλήρως μέλλος και να συμμετάσχεις σε μια Γενική Συνέλευση, πρέπει οπωσδήποτε να είσαι και ταμειακώς εν τάξει. Όμως αυτό που ισχύει ακόμα και στον πιο μικρό οργανισμό και στον πιο μικρό σύλλογο, έρχεται σε αντίθεση με κάτι το πιο απλό και πιο βασικό. Αυτό το πιο απλό και πιο βασικό, είναι αυτονόητο και εκ των ουκ άνευ. Σύμφωνα με αυτό: «Εκείνοι που διαχειρίζονται τα οικονομικά ακόμα και του πιο μικρού Συλλόγου πρέπει και οφείλουν να  δίνουν τους απαραίτητους και πλήρους διαφάνειας  οικονομικούς απολογισμούς, ακόμα και αν αυτοί δείχνουν  ότι τα οικονομικά τους είναι ‘Ταπί’!!»
 Αυτό  το  πολύ απλό και πολύ βασικό,  ισχύει περισσότερο στο «Εθνικό» που είναι τριτοβάθμια οργάνωση, τα μέλη του είναι μόνο δευτεροβάθμιοι οργανισμοί και όλοι και όλοι είναι πέντε και σύμφωνα με τον αυτοπροσδιορισμό του είναι: 
«Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά. Είναι αφιερωμένος και εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς».
 Διαφάνεια λοιπόν και λεπτομερείς οικονομικούς απολογισμούς  για να καταβληθούν οι συνδρομές. Αυτό άλλωστε αναφέρεται και στις διευκρινιστικές επιστολές με τις οποίες τα Επαρχιακά Κογκρέσα του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολομβίας επιτακτικά το τονίζουν.
Εκτός αυτού, τα Επαρχιακά Κογκρέσα του Κεμπέκ, της Βρετανικής Κολομβίας, και της Μανιτόμπας, συν των Κοινοτήτων Μοντρεάλ, Τορόντο,  Βανκούβερ και New Brunswick ζητούν μέσω κοινής  επιστολής  που έστειλαν στην διοίκηση του «Εθνικού»:
Την ακύρωση των τροποποιήσεων των Εσωτερικών Κανονισμών που έγινε παράνομα, παράτυπα και ετσιθελικά από τους διοικούντες σήμερα το «Εθνικό». 
Την ακύρωση του διορισμού στην κεντρική διοίκηση του «Εθνικού» των  τεσσάρων «δοτών» από το Μοντρεάλ (τώρα είναι τρεις επειδή  ένας έχει ήδη παραιτηθεί) και την αντικατάστασή τους με τέσσερα άτομα που θα συστήσει η διοίκηση του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ. 
Την ακύρωση της  Σύγκλισης  της Γενικής Συνέλευσης που ήδη έχουν ανακοινώσει, καθώς και προκήρυξης άλλης, η οποία προς διευκόλυνση όλων των συνέδρων, θα γίνει στην Οττάβα η οποία βρίσκεται στο κέντρο περίπου των δύο μεγάλων Κοινοτήτων Μοντρεάλ και Τορόντο.
Την διεξαγωγή των εργασιών  του Συνεδρίου σύμφωνα με τους Εσωτερικούς Κανονισμούς με τους οποίους έγινε και το τελευταίο Συνέδριο του 2012 που είχε γίνει στο Τορόντο.
 Είναι πασιφανές ότι αυτές οι προτάσεις είναι  απόλυτα λογικές και μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές. Διαφορετικά η σύγκρουση, με όλα όσα θα επακολουθήσουν είναι αναπόφευκτη.
Από το ΒΗΜΑ του Μόντρελ

No comments:

Post a Comment