Search This Blog

Friday, January 30, 2015

ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ


 ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ...

Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο και δεν έχω καμιά προκατάληψη άπέναντί του. Παρακολουθώ .ομως τις, κατά καιρούς, δηλώσεις του. Προφανώς διαθέτει γνώσεις οικονομικής θεωρίας.

Άλλο όμως η διάλεξη στους φοιτητές μέσα στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο και άλλο η σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής διπλωματίας.
Ο άνθρωπος διακρίνεται από έπαρση και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, σαν "ροκ σταρ". Μιλάει εκεί που δεν πρέπει και όταν δεν πρέπει, με ρητορικές κορώνες που προσφέρονται ως τίτλοι ειδήσεων και δίνουν δουλειά στους δημοσιογράφους, αλλά βλάπτουν σοβαρά τη διαπραγματευτική μας θέση που, ούτως η άλλως, είναι αντικειμενικά αδύναμη.

Όταν βρίσκεσαι σε διερευνμητικό στάδιο, πριν καν αρχίσει η διαπραγμάτευση για ένα τεράστιο χρέος, μπροστά σε σκληρόύς δανειστές και μπροστά στον άμεσο κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας, "δεν άρχεσαι χειρών αδίκων". Δεν προκαλείς άνευ λόγου, δεν προσβάλλεις τον θεσμικό συνομιλητή σου, (τον Πρόεδρο του Eurogroup) και δεν τσαμπουκαλεύεσαι.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών είναι, όπως λέμε στο χωριό μου, "full of himself".

Δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Ας τον μαζέψουν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πριν κάμει ανεπανόρθωτη ζημιά.
Οι καιροί ου μενετοί....

7 comments:

  1. Επικίνδυνος που δεν είναι προσκυνημενος. Να τον χαίρεσαι τον συστημικο σου.

    ReplyDelete
  2. Κι' εσύ να χαίρεσαι το ...θάρρος της γνώμης σου και την ανωνυμία σου, παλιομ@λ@κ@

    ReplyDelete
  3. Είναι θέμα προσωπικού στιλ η διαπραγματευση? Δηλαδή το στιλ των Υπουργών Οικονομικών της τελευταίας 5ετιας εξυπηρέτησε κάτι? Μήπως εξυπηρετησε κύριε την τακτική χρεοκοπία? Μήπως άνοιξε την κερκοπορτα της πατρίδας στα περίφημα hedge funds που δημιουργουσαν ένα κλίμα τεχνητής επενδυτικης ευημεριες, με τις ευλογίες του προδοτη Σαμαρά και του Βενιζέλου? Γνωρίζετε κύριε πόσοι επενδυτικοι όμιλοι από δαύτους μπήκαν από τη μία πόρτα και βγήκαν απ την άλλη, κερδίζοντας πάνω στις πλάτες μας δισεκατομμυρια σε διάστημα μιας...επενδυτικης εβδομάδας? Μορφωμένος άνθρωπος δείχνετε, μπορείτε να κάνετε μια έρευνα και να τα δείτε... Μην προκαλείτε όμως τη νοημοσύνη μας. Η Ελλάδα μας χρειάζεται σύμπνοια αυτές τις ώρες. Όλοι μας πρέπει να θέλουμε να πετύχουν. Νομίζω έτσι;

    ReplyDelete
  4. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΗΡΕ Η ΜΠΟΧΑ ΑΚΟΜΗ? ΚΛΑΣΑΝΕ ΜΑΛΛΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ

    ReplyDelete
  5. Ανώνυμε "2" ωραία επιχειρήματα-καφενείου. Προφανώς είσαι ένας από τους πολλούς επιφανειακούς Ελληναράδες. Σου χάλασε την πιάτσα ο Βαρουφάκης?

    ReplyDelete
  6. Είναι άτοπο να προσδοκούμε ότι οι πολιτικοί διακανονισμοι οφείλουν να είναι "φυσιολογικοι" η "λογικοί". Η πολιτική δεν μοιάζει με γεωμετρικο θεώρημα αλλά ούτε και με γενετησιο ένστικτο...
    Δεν το λέω εγώ, ο παλιομαλακας, ο ανώνυμος. Το είπε ο Elie Kedourie. Aν σε κουράζει να βάλεις στο Google το όνομα του και να δεις ποιος είναι, θα σου πω (επίσης) ανώνυμε υβριστη, ότι είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτικους-ιστορικους φιλοσοφους που έζησαν τον προηγούμενο αιώνα. Εννοείται ότι δεν θα σου ζητήσω να ψάξεις να διαβάσεις κάποιο βιβλίο του, γιατι το διάβασμα...πονάει τα ματια. Απλά να ξέρεις ότι δεν έχεις να κάνεις με κανένα αστοιχειωτο ζώον που θα τραφεί με ο,τι του σερβίρουν..

    ReplyDelete
  7. Απο θεωρία ήμαστε πρώτοι απο έργα μηδέν
    Στη καφετέρια Δεν γηνωνται τα έργα και ούτε με λόγια

    ReplyDelete