Search This Blog

Friday, October 16, 2015

Όλα έτοιμα για τον Μαραθώνιο της Scotiabank, την προσεχή Κυριακή

Έγινε χθες η τελετή αφής της Φλόγας του Μαραθώνα, στην πλατεία Μ. Αλεξάνδρου.

Διοργανώθηκε από τον ΒΙΑ - Σύλλογο Επιχειρηματιών της Ντάνφορθ


Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη η τελετή αφής της  Φλόγας του Μαραθώνα, στην πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη γωνία Ντάνφορθ και Λόγκαν.
Την εκδήλωση της αφής διοργάνωσε για μια ακόμη φορά με επιτυχία ο σύλλογος των επιχειρηματιών της Ντάνφορθ,συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο στην μεγάλη και για 26η φορά διοργάνωση του Μαραθώνιου στο Τορόντο, από την γνωστή Τράπεζα Scotiabank.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή της αφής, από την ειδική θέση όπου,  καθ' όλη τη
διάρκεια του έτους, φιλοξενείται η original φλόγα η οποία προέρχεται από τον τάφο των πολεμιστών, που έπεσαν στο πεδίο της μάχης του Μαραθώνα και την οποία μετέφερε και παρέδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος του Μαραθώνα πριν από 2-3 χρόνια.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Δημοτική  Σύμβουλος Μαίρη Fragedakis, Ward 29 στο Τορόντο-Danforth, ο κ. Κωνσταντίνος Βοϊδονικόλας, πρόεδρος της Greektown στο Danforth BIA, ο Alan Brookes, Διευθυντής Αγώνα της Scotiabank Toronto Waterfront Marathon, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης, η Christine Williams, Περιφεριακή Αντιπρόεδρος, Toronto East στο Scotiabank και ο παρουσιαστής Steve Anthony.
Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή.





4 comments:

  1. Αγαπητέ Αντίποδα, Βρέθηκα χθες στην πλατεία του Μεγαλέξανδρου, για την τελετή αφής της Φλόγας για τον Μαραθώνιο της Κυριακής που διοργανώνει η Σκόσιαμπανκ και μετά λύπης μου διαπίστωσα την απουσία των ελληνικών αρχών, όπως θέλουν να ονομάζονται οι εδώ διπλωματικές και εκκλησιαστικές υπηρεσίες μας. Τι συμβαίνει ώστε να απέχουν αυτοί οι "θεσμοί" από μια τόσο τιμητική για την πατρίδα μας διοργάνωση, όπως είναι ο Μαραθώνιος; Θέλω να υποθέσω ότι οι διοργανωτές δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και δεν τους προσκάλεσαν όπως, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε. Αν πάλι κάτι άλλο συμβαίνει θα ήθελα να το γνωρίζω αφού έχω έστω και κάποια μακρινή σχέση με τους προαναφερθέντες θεσμούς. Μια απάντηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, ή ακόμα και από σένα αν γνωρίζεις, θα ήταν ευπρόσδεκτη από μέρους μου. Ευχαριστώ.....

    ReplyDelete
  2. Πιστεύω αγαπητέ μου πως μάλλον δεν μπορώ να σας φανώ χρήσιμος στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σας παρ' ότι διαπίστωσα ο ίδιος από κοντά τα όσα λέτε. Σε κάποια προσπάθεια μου, μάλιστα, να λύσω τις ίδιες σχεδόν απορίες μου, το μόνο που ανεπίσημα έμαθα, είναι το ότι οι διοργανωτές έστειλαν όπως αρμόζει τις σχετικές προσκλήσεις στους επίσημα αναγνωρισμένους οργανισμούς και περίμεναν την παρουσία των εκπροσώπων τους, κάτι που, όμως, δεν είδαμε.! Έμαθα επίσης ότι ο μητροπολίτης την ίδια σχεδόν ώρα εθεάθη στο αεροδρόμιο περιμένοντας κάποια υπερατλαντική πτήση, προφανώς για Κωνσταντινούπολη. Δεν ξέρω πάντως αν άφησε ή όχι αντικαταστάτη ο οποίος τον ...έγραψε κανονικά...
    Εκείνο που δεν μπόρεσα καταλάβω ήταν η απουσία εκπροσώπου του Γενικού Προξενείου, το οποίο όλα τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστατούσε ουσιαστικά στη διοργάνωση αυτή της Scotiabank στο Τορόντο. Τι μπορεί να μεσολάβησε από την μια μέρα στην άλλη δεν είμαι σε θέση να ξέρω, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι οφείλεται τόσο στην αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα όσο στην αντικατάσταση των εδώ εκπροσώπων της.
    Η αλλαγή προσώπων φέρνει συνήθως και αλλαγή της φιλοσοφίας χειρισμού διάφορων ζητημάτων τα οποία καλούνται να διαχειριστούν. Πάντως, μόλις μάθω κάτι παραπάνω, υπόσχομαι να επανέλθω...

    ReplyDelete
  3. Λεβέντες σας το ξαναείπα και θα το ξαναπώ, οι άνθρώποι αυτοί είναι μέλη της ίδιας κλίκας απατεώνων οι οποίοι ξεκίνησαν με μπροστάρη τον μεγαλοαπατεώνα δημοσιογραφίσκο της Οκάς, ο οποίος για να επιβιώσει οικονομικά μάζεψε γύρο του, τον μεγάλο "επιστήμονα" του Μόντρεαλ, τον βουλευτή που πετάχτηκε από το κόμμα και από δήμαρχος έγινε κλητήρας, πήραν μαζί τους τον πρόεδρο όλων των ελλήνων του Καναδά, κάτι σαν τον Παυλόπουλο να πούμε, προσχώρησε μαζί τους ο σεπτός ιεράρχης για να βρει προστασία από τους κακοήθεις που τον ζηλεύουν και ο οποίος εκβιαστικά τράβηξε στο βούρκο τους και τους διπλωμάτες, ώστε να έχουν όλη τη δύναμη για να γ@μουν και να δέρνουν όπως πιστεύουν, ότι τολμήσει να τους αμφισβητήσει την <> τους! Νομίζω ότι έγινα σαφής με τα λίγα αυτά προς το παρόν. Είναι κλίκα αλητών και δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

    ReplyDelete
  4. ΜΙΑ ΞΕΤΣΙΠΟΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΕΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΑΣΕ.....ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΤΟΥΣ.....

    ReplyDelete