Search This Blog

Thursday, October 15, 2015

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

Σπέκουλα σε μια φράση που αποκόπηκε δολίως και σκοπίμως από έναν ολόκληρο συλλογισμό.!


Ποτέ ο Παπανδρέου δεν είπε ότι υπάρχουν λεφτά στα ταμεία του κράτους για να τα μοιράσει. Ποτέ. Παρόλα αυτά οι καιροφυλακτούσες κλεπτοκρατικές δυνάμεις διέδωσαν και κατάφεραν να στήσουν ένα ολόκληρο παραμύθι μια τεράστια πλεκτάνη, ότι τάχα ο Παπανδρέου ενώ σας έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά, εν τούτοις μόλις πήρε την εξουσία, σας έβαλε στο μνημόνιο. Τόσο απλά.

Αυτό στο οποίο όμως αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός στην πραγματικότητα προεκλογικά το 2009, είναι οι πηγές υφαρπαγής, οι κρυφές τρύπες από τις οποίες χάνονταν δις ευρώ προς επιτήδειες τσέπες κακοδιαχείρισης και αρπαχτής.

Αυτό εννοούσε λοιπόν και όταν έγινε πρωθυπουργός προσπάθησε να το κάνει πράξη και αν δεν είχε αναγκαστεί σε παραίτηση το 2011 σήμερα τα πράγματα στη χώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Θυμίζω την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την διαύγεια, τον Καλλικράτη, την φορολόγηση των οφσόρ, την άρση του τραπεζικού απορρήτου, το θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα, την Ποινικοποίηση της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης συναλλαγών, την αναβάθμιση και διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου (νέο taxis-net, ELENXIS, ICIS), τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για τις προμήθειες των νοσοκομείων, τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου που μειώθηκαν κατά 2 δις € (από 9,3 δις το 2009 σε 7,3 δις € το 2011= μείωση 22 %), την κατάργηση όλων των παχυλά αμειβόμενων επιτροπών που είχε δημιουργήσει η Κυβέρνηση Καραμανλή, τον περιορισμό του Δημόσιου Τομέα με την κατάργηση/συγχώνευση 77 φορέων του Δημοσίου και δεκάδες άλλες παρεμβάσεις που έφεραν στα ταμεία του κράτους χρήματα.

Αυτά είδαν τα μεγάλα αρπακτικά που είχαν κολλήσει σαν βδέλλες πάνω στο κράτος και αντέδρασαν. Με τα ΜΜΕ που ελέγχουν άρχισε η μεγάλη επίθεση με απαξιωτικούς ισχυρισμούς και ψευδολογίες.
Αυτά δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ στη συνεχεία, μικρόψυχα και τυχοδιωκτικά, δεν τα ανέδειξε ποτέ, αντιθέτως άφησε να γίνεται σπέκουλα σε μια φράση που αποκόπηκε δολίως και σκοπίμως από έναν ολόκληρο συλλογισμό τετράγωνης λογικής, από τα ετερόκλητα πολιτικό - οικονομικά συμφέροντα της διαπλοκής.

No comments:

Post a Comment