Search This Blog

Saturday, October 3, 2015

Ο Τσίπρας, μπορεί να μην είναι ικανός να κυβερνήσει, αυνάν πάντως δεν είναι...

Ο Τσίπρας, μπορεί να μην είναι ικανός να κυβερνήσει, να μην μπορεί να διακρίνει ποιος μπορεί να είναι υπουργός και ποιος όχι, μπορεί να μη ξέρει που βρίσκεται και που πατάει διεθνώς, μπορεί να έχει του κόσμου τα κουσούρια, αυνάν πάντως δεν είναι...

Όλη του η πορεία, αφότου εμφανίστηκε μπροστά, ως λαβράκι του Αλαβάνου, δείχνει ότι έχει κάτι το διαφορετικό, το αλλιώτικο, το σπάνιο. Είναι αδίστακτος, χωρίς αρχές και άξιες, είναι αρρωστημένα επιρρεπής στο ψέμα που το λατρεύει, όπως είπε εύστοχα και ο Ράμφος, είναι μόνος του χορός μεταμφιεσμένων.

Ένας τέτοιος αντίπαλος που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα και είναι έτοιμος να κάνει τις πιο απίστευτες κολωτούμπες χωρίς πρόβλημα, εμφανίζοντας τες ως επιτυχίες, δεν αντιμετωπίζεται πολιτικά.

Θέλει τον τρόπο του. Και ο τρόπος του είναι ένας. Επίθεση κατά μέτωπο με πυρ κατά ριπάς στα πεπραγμένα του, αποκάλυψη των ανακολουθιών και των παραλήψεων του, ξεγύμνωμα με αυστηρό τρόπο της παραμυθολογίας του, ώστε να χάσει την ψυχραιμία του και να αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο.

Εκεί έχασε το παιχνίδι ο Μειμαράκης και οι λοιποί αρχηγοί. Ο αρχηγός της Ν.Δ μάλιστα, σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του, τον αντιμετώπισε με το σεις και με το σας, με χαμόγελα και χαιρετούρες, με ατάκες και στερεότυπα.

Το φίδι όμως δεν το χαϊδεύεις, το χτυπάς στο κεφάλι και το σκοτώνεις. Αντί να του επιτεθεί και να τον στριμώξει στα δύσκολα επαναλαμβάνοντας πειστικά ότι όταν σε λέω ψευταράκο το εννοώ, είναι πολιτικός όρος και δεν το παίρνω πίσω. Ναι, είσαι ψεύτης κραγμένος, ήρθες ως κυνηγός πασών των μνημονίων και το γύρισες στο τσάμικο, φέρνοντας ένα υπερμνημόνιο δικό σου, δυσβάστακτο και τρομερό. Ναι, είσαι ψεύτης διότι ήρθες πολεμοχαρής να τα βάλεις με τους τοκογλύφους δανειστές και τους προσκύνησες για να μην σου μείνει η χώρα στα χέρια.

Αυτά όμως θέλουν πολιτικούς με γεννητικούς αδένες και όχι μουστακαλήδες που συμμετείχαν στην στήριξη κυβερνήσεων που γονάτισαν τη χώρα. Θέλει άνδρες και γυναίκες που να μην νοιάζονται για το φαίνεσθε αλλά για την ουσία και την αλήθεια.
Δυστυχώς; κανείς τους δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, κανείς από την αντιπολίτευση δεν κατανόησε ότι ο Τσιπρας θα είναι ανίκητος, όσο οι άλλοι τον φοβούνται και του συμπεριφέρονται στα πλαίσια του λεγόμενου πολιτικού πολιτισμού. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

No comments:

Post a Comment