Search This Blog

Friday, August 28, 2015

Η SkyGreece ανακοίνωσε "προσωρινά" το τέλος της...

Πέντε μέρες μετά την οριστική διακοπή των πτήσεων της, και αφού εκατοντάδες άτομα ταλαιπωρήθηκαν στα αεροδρόμια και πλήρωσαν πολλά επιπλέον χρήματα για να επιστρέψουν στο σπίτι τους με πτήσεις άλλων εταιριών, η SkyGreece εμφανίστηκε επιτέλους για να δώσει εξηγήσεις.
Με ανακοίνωση της που έδωσε στη δημοσιότητα ζητά συγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Υποστηρίζει πως για αυτό ευθύνεται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και αναγγέλλει την προσωρινή όπως υποστηρίζει
αναστολή τη λειτουργιά της. Ωστόσο ουδέν μονιμότερο από το προσωρινό καθώς οι πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μιλούν για αναστολή της άδειας.
Στο μεταξύ οι επιβάτες που ταξίδεψαν μαζί της από Καναδά και ΗΠΑ προς Ελλάδα, Σκόπια, Κροατία και Ουγγαρία, το πήραν απόφαση και τώρα ψάχνουν εισιτήρια με άλλες αεροπορικές εταιρείες να επιστρέψουν στα σπίτια τους στον Καναδά. Όπως μας ενημερώνουν Έλληνες ομογενείς από το Τορόντο, η είδηση αποτελεί πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια στο Τορόντο. Μάλιστα καλούν τον κόσμο να ζητήσει τα χρήματα του από το ταμείο του TICO (Travel Industry of Ontario). “Είναι μεγάλη δυσφήμιση για τον Ελληνισμό της διασποράς...” μας λένε οι Έλληνες ομογενείς.

H σημερινή ανακοίνωση της SkyGeece αναφέρει: 


“Η SkyGreece Airlines θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους επιβάτες της, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί ως αποτέλεσμα της τρέχουσας επιχειρησιακής κρίσης της εταιρείας. Οι ιδρυτές, διευθυντές και υπάλληλοι της SkyGreece, λαμβάνουν βαθιά φροντίδα για τους επιβάτες τους και έχουν εργαστεί όλο το εικοσιτετράωρο για την επίλυση του προβλήματος.
Λίγο μετά την έναρξη διεθνών τακτικών πτήσεων το Μάιο, η SkyGreece υπέστη οικονομικές ζημιές ως αποτέλεσμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Παρά την προκύπτουσα άμεση και δραματική μείωση στις πωλήσεις εισιτηρίων, οι ιδρυτές της εταιρείας είχαν εργαστεί ακούραστα για να διατηρηθεί το πρόγραμμα πτήσεων. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων τεχνικών προβλημάτων, η εταιρεία αντιμετωπίζει τώρα καθυστερήσεις πολλών ημερών και σημαντικές πρόσθετες δαπάνες.
Ως εκ τούτου, η διοίκηση της SkyGreece λυπάται και αναγγέλλει ότι θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά όλες τις εργασίες της. Η Εταιρεία θα λειτουργήσει εκ νέου σύντομα.
Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να κανονίσει για εναλλακτική πτήση ή και καταλύματα.
Τα δικαιώματα των επιβατών βάσει του κανονισμού ΕΚ 261/2004:
Η SkyGreece Airlines, οι θυγατρικές της και οι συνεργάτες της καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιήσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Υπάρχουν περιπτώσεις, όμως, όπου αυτό δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και η πτήση μπορεί να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί. Εάν συμβεί αυτό, ο κανονισμός ΕΚ 261/2004 παρέχει στους επιβάτες συγκεκριμένα δικαιώματα. Αυτός ο νόμος ισχύει για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από αερολιμένα εντός της ΕΕ και σε όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ επί ενός φορέα της ΕΕ.
Ο κανονισμός αριθ 261/2004 εξηγεί πώς να αξιώσει αποζημίωση, επιστροφή ή αποζημίωση βάσει του νόμου αυτού σε σχέση με πτήσεις που εκτελούνται από τη SkyGreece Airlines SA”

5 comments:

  1. ευτυχώς που σταμάτησε να πετάει για να μη δούμε χειρότερα. Λίγο μυαλό συμπάροικοι !!!!!! η μηπως το πολύ λιβάνι σας ζάλισε!. Έτσι γίνονται οι αεροπορικές εταιρείες και μάλιστα υπερατλαντικές? Να πάρουμε και εμείς από ένα αεροπλανάκι από αυτά που κάθονται τώρα 9 χρόνια στο πάρκινγκ του ελληνικου να βάλουμε μερικούς παπάδες να το βαφτίσουνε με ονόματα αγίων για βοήθεια να βάλουμε τους επιβάτες να ψέλνουν βυζαντινούς ύμνους να βάλει και ο Θεός το χέρι του να κάνουμε και μιά ιστοσελίδα στο ΦΒ και το φαν κλάμπ να μας χειροκροτεί και να μας παινεύει και άντε και φύγαμε. Θέλω να δώ τους χειροκροτητές και τον χειροκροτούμενο με τι μούτρα θα γυρίσει στην παροικία . Αλλά ξέρω οι άλλοι τον φάγανε οι άλλοι οι άχρηστοι που δεν αναγνώρισαν τις άωκνες προσπάθειές του. Να τον ευχαριστήσουμε θερμά για τους κόπους του αλλά καλά θα κάνει να μαζευτεί και να περιοριστεί άν μπορεί στα επίγεια καθήκοντά του και να αφήσει τους αιθέρες γιαυτούς που τους κατέχουν, αρκετή ζημιά έχει κάνει τα τελευταία χρόνια με τις μ@@@@κιες του!!

    ReplyDelete
  2. ΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ Η ΠΑΝΤΕΛΗς ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝΕ ΟΠΩς ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΤΑ ΑΚΑΛΥΠΤΑ. δΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ

    ReplyDelete
  3. IS CANADA MEMBER OF THE EU? IF IM NOT WRONG THIS ARTICLE TALKS ABOUT EU WHAT ABOUT NORTH AMERICA?

    ReplyDelete

  4. Ena thampo

    ena thampo kai lipimeno pro-ino

    mia Kyriaki......


    Enas pephotismenos papas anemigmenos

    sto eparkon se kathe idous alisferisi.

    Idiotevi ,litourgi kai prosarmozete pliros

    se kapies volemenes ikonomisies xoris melontiki

    antapokrisi.Arages iparxi H' epifitisis tou

    Agiou Pnevmatos H ' ine mia simptosis sigkirion;

    Medikos

    ReplyDelete
  5. efhomai na ishisi to ouden monimotero tou prorinou

    ReplyDelete