Search This Blog

Saturday, August 1, 2015

Μήπως επιβάλλεται να τον ξαναεμπιστευτούμε;


Οι άχρηστοι και γελοίοι που ανέλαβαν να κυβερνήσουν το 2004, απεδείχθησαν τελικώς κατώτεροι των περιστάσεων και " τσάμπα μάγκες", που παραλίγο να πετάξουν τη χώρα ανήμπορη στα βράχια. Στο παρά πέντε όμως βρέθηκε ένας τρελός και νταμαροκέφαλος Παπανδρέου, που χωρίς να λογαριάσει τίποτε, μπήκε μπροστά, αψήφησε κινδύνους, πολιτικό και προσωπικό κόστος και γλιτώσαμε πάρα τρίχα την ολοσχερή καταστροφή της χώρας και
του λαού.
Τώρα όμως τι γίνεται με τους σημερινούς άχρηστους και γελοίους;
Μήπως τελικά επιβάλλεται να ξαναεμπιστευτούμε δοκιμασμένους, ριψοκίνδυνους, ...τρελούς αλλά γνώστες της πολιτικής, έστω και στο και 5΄μπας και περισώσουμε ό,τι απόμεινε, από τη χώρα και το λαό της;



Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2004 -2009.!


Βουνό τα σκάνδαλα, έσφυζε ο τόπος από την οικονομική ασυδοσία. Γεμάτη η καθημερινότητα του λαού με παραλογισμό, αυταρχισμό και αναλγησία. Βοούσε η κοινωνία από τις τρανταχτές περιπτώσεις ρεμούλας και αρπαχτής. Η σεμνοταπεινή «νέα διακυβέρνηση», πεσμένη με τα μούτρα στη διαπλοκή.
Το αυτί τους όμως δεν ίδρωνε, καθόλου. Γεμάτοι αλαζονεία και έπαρση συνέχιζαν την ταξική πολιτική τους, οδηγώντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην ανέχεια, στον εξευτελισμό και στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Έριχναν τα βάρη στους αδύναμους, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα μεγάλα αφεντικά, δηλαδή η αδίστακτη και αδηφάγα πλουτοκρατία αυτού του τόπου.

Είπαν ότι θα καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη γραφειοκρατία. Τι έγινε; Οι πάντες βίωσαν την θλιβερή πραγματικότητα στις συναλλαγές τους με το κράτος. Η ταλαιπωρία, οι καθυστερήσεις, οι δυσκολίες, οι αναβολές, η αδιαφορία, το χυδαίο και χοντροκομμένο ρουσφέτι ήταν τα μόνα που προσέφεραν στους πολίτες .

Υποσχέθηκαν να συντρίψουν τη διαφθορά, τη διαπλοκή και να πατάξουν τους νταβατζήδες. Τι έγινε; Η διαπλοκή ζούσε και βασίλευε επί των νεοδημοκρατικών τους ημερών και η διαφθορά οργίαζε, αυξημένη και πολλαπλασιαζόμενη, κατατάσσοντας τη χώρα στις ανώτερες σκάλες των κατ΄εξοχήν διαπλεκομένων χωρών, σύμφωνα με ευρωπαϊκά και διεθνή στοιχεία.
Έταξαν απλοποίηση και συντόμευση των χρονοβόρων διαδικασιών, που εμποδίζουν την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, για εξασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Τι έγινε; Η υποαπασχόληση και η πραγματική ανεργία (όχι αυτή που παρουσίαζαν, με πλαστογραφημένα και εικονικά στοιχεία), έβαινε συνεχώς αυξανόμενη.

Μίλησαν για κατάργηση και μείωση επιτροπών, υποεπιτροπών, συμβουλίων, γραμματειών, διευθύνσεων, ειδικών συμβούλων, για περιστολή γενικώς της δημόσιας σπατάλης. Τι έγινε; Οι επιτροπές, οι διευθύνσεις, τα συμβούλια και παρασυμβούλια, αυξήθηκαν μια χαρά, παχυλώς αμειβόμενα, στελεχωμένα με κουμπάρους, Πανάγους και σία, Χούπηδες, Σημαιοφορίδηδες και διάφορους άλλους γαλάζιους αετονύχηδες της αρπαχτής και κομματικούς παρατρεχάμενους, που έκαναν δουλειές με φούντες πουλώντας αέρα κοπανιστό.

Φώναζαν σε όλους τους τόνους, ότι αυτοί και μόνον αυτοί θα αποκαταστήσουν την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στη διοίκηση, ενισχύοντας την αξιοκρατία. Τι έγινε;
Η καθιέρωση της περίφημης «συνέντευξης», που ουσιαστικά κατήργησε το ΑΣΕΠ στην πράξη.
Έδιναν αφειδώς όρκους στους Έλληνες ότι θα γιατρέψουν τις αδυναμίες και τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ., με κάθε μέσον και με κάθε τρόπο όταν πάρουν την εξουσία. Τι έγινε; Ο κοσμάκης γνώρισε επώδυνα στο πετσί του, τι θα πει να πέσεις στην ανάγκη για νοσοκομειακή περίθαλψη και να μην έχεις να πληρώσεις για να φροντίσεις την υγεία σου. Μέσα σε τέτοιο πρόσφορο περιβάλλον δεν ήταν να απορεί κανείς για τα υπερκέρδη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Με τούτα και με εκείνα, η χώρα αποδυναμώθηκε βαθμηδόν και βγήκε από τη λεωφόρο της προόδου και της ανάπτυξης. Οι άχρηστοι και γελοίοι που ανέλαβαν να κυβερνήσουν, απεδείχθησαν τελικώς κατώτεροι των περιστάσεων και «τσάμπα μάγκες», που παραλίγο να πετάξουν τη χώρα ανήμπορη στα βράχια. Στο πάρα πέντε όμως βρέθηκε εκείνος ο τρελός και νταμαροκέφαλος Παπανδρέου, που χωρίς να λογαριάσει τίποτε, μπήκε μπροστά, αψήφησε κινδύνους, πολιτικό και προσωπικό κόστος και γλυτώσαμε πάρα τρίχα την ολοσχερή οικονομική καταστροφή.

4 comments:

  1. Τον κακό σου τον καιρό παλιομ.λ.κα του κερατά. Ηλίθιε!
    Αφού δεν έμαθες να γράφεις, είναι επόμενο να μην έμαθες και να διαβάζεις σωστά, οπότε με ποια προσόντα παρακολουθείς και σχηματίζεις γνώμη βρε άσχετε; Ασταδιαλα, βλάκα, ε, βλάκα..

    ReplyDelete
  2. Κύριοι ακόμη και κάτω από την ανωνυμία, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Τα μπλογκς έχουν αξιόλογο σκοπό, αλλαγή ιδεών και συζήτηση μεταξύ ανθρώπων διαφὀρων τάξεων, έστω και αγνώστων μεταξύ των.
    Και εγώ δεν συμφωνώ με τον Αντἰποδα, γιατί ο ΓΑΠας ήταν ένας από τους χειρότερους πολιτικούς που πέρασαν από την Ελλάδα. Έκανε πολύ ζημιά και θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί παραδειγματικά, όπως και μερικοί άλλοι φίλοι του.

    ReplyDelete
  3. AKOMA MIA APODHXI OTI EISE GIA EMETO

    ReplyDelete