Search This Blog

Thursday, July 16, 2015

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΠΗΡΕ ΜΑΘΗΜΑ



Έβαλε το δάκτυλο στην πρίζα. Έμαθε ότι κάνει κακό…

Τα μικρά παιδιά δεν έχουν γνώση κι εμπειρία, γι’ αυτό οι μεγαλύτεροι τα συμβουλεύουν διαρκώς.

«Μην βάζεις το δάχτυλο στην πρίζα αγόρι μου. Είναι κακό».

Για τους έφηβους και τους ενήλικες, όταν οι νουθεσίες δεν αρκούν, υπάρχει η τιμωρία. Για τους υπότροπους, η αυστηρή τιμωρία.

Για τους αμόρφωτους, ακαλλιέργητους, αναίσθητους πολιτικούς ηγέτες, δυστυχώς, η ζωή δεν έχει προβλέψει συνέπειες.

Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας, χθες το βράδυ, μιλώντας στο «ασφαλές δημοσιογραφικό περιβάλλον» της κρατικής τηλεόρασης, αποκάλυψε ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο, ζήτησε από τους συνεργάτες του να υπάρξει μία ανάλυση των επιπτώσεων του Grexit.

Όταν διάβασε την ανάλυση των επιπτώσεων διαπίστωσε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί εναλλακτική.

«Συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν υπάρχουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σε όλα του τα ταξίδια, στη Ρωσία και αλλού «κανένας εν μου είπε «προχώρα σε αυτή την επιλογή»».

Είναι τραγικό το γεγονός ότι αυτή η χώρα διαθέτει Πρωθυπουργό ο οποίος μόλις πριν από 3 μήνες (!!!) συνειδητοποίησε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον εκτός του Ευρώ.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο ίδιος πολιτικός διεκήρυττε ότι «το Ευρώ δεν αποτελεί φετίχ» και ότι «υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές».

Ο ίδιος Πρωθυπουργός, με ιδεολογικό μέντορα την αξιοθρήνητη πολιτική φιγούρα του Αλέκου Φλαμπουράρη και σύμβουλο επί των οικονομικών, τον ανεκδιήγητο πρώην υπουργό παγώνι Βαρουφάκη, ζητά από τους βουλευτές της πλειοψηφίας να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο το οποίο ο ίδιος δεν πιστεύει.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της υπογραφής σε ένα κείμενο που δεν πιστεύω. Η χώρα πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας.» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε τα σκαλιά της κομματικής ιεραρχίας με τη βοήθεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Λαφαζάνης μαζί με τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας παρουσίασε, σε κυβερνητική σύσκεψη, το εναλλακτικό σχέδιό του:

Το σχέδιο προέβλεπε την εισβολή(!) στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος, ουσιαστικά το απόθεμα από το οποίο εφοδιάζονται οι ελληνικές τράπεζες. Τα χρήματα θα χρησιμοποιούνταν, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Λαφαζάνη, για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μετά την επιβολή των capital controls….

Η Ελλάδα είναι μια άτυχη χώρα.

Στις καλύτερες, στις πιο συναρπαστικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας, η Ελλάδα ατύχησε να διοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν επίγνωση των ευθυνών τους και γνώσεις για να διαχειριστούν τις ευκαιρίες…

Οι ηγέτες αυτοί δεν επιβλήθηκαν στους Έλληνες. Οι Έλληνες τους επέλεξαν…

Του ομογενή μας Θανάση Ρόρου

No comments:

Post a Comment