Search This Blog

Friday, July 17, 2015

Ο ψευτοκαθηγητάκος που παπαγαλίζει...



Εδώ και πάνω από δυο χρόνια είχα σκοτωθεί εδώ μέσα στο f.b με πολλούς Συριζαίους που έπιναν νερό στο όνομα του καθηγητού κυρίου Βαρουφάκη.
Έτσι ο καθηγητής, είπε ο καθηγητής, έγραψε ο καθηγητής, ανέλυσε ο καθηγητής, δεν έχει αντίπαλο στα Οικονομικά ο καθηγητής.
Χωρίς να είμαι οικονομολόγος, έβλεπα ότι ο άνθρωπος αυτός δεν στέκει καλά, είναι ανερμάτιστος και πετάει στα σύννεφα και με
όποια στοιχεία είχα στη διάθεση μου προσπαθούσα να εξηγήσω ότι είναι επικίνδυνος, μια λούγκρα αντιεπιστημονική, απολιτική, ασυνάρτητη, γελοία και τυχοδιωκτική.

Το τι είχα ακούσει δεν περιγράφεται. Τώρα βεβαία ελάχιστοι είναι εκείνοι που προθυμοποιούνται να τον στηρίξουν. Ακόμα και ο Τσίπρας, ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την καταστροφή που τον άφησε να κάνει στη χώρα, τον άδειασε κανονικά, λέγοντας ότι δεν κάνει για πολιτικός.
Λάθος μεγάλε. Κυρίως δεν κάνει για οικονομολόγος. Αυτά που λέει και συνεχώς υποστηρίζει, μόνο αρπακτικά τύπου Σόρρος τα αποδέχονται που παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια διεθνώς . Κανείς άλλος.
Ένας ψευτοκαθηγητάκος της σειράς είναι που παπαγαλίζει θεωρίες χωρίς να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν αποφάσεις. Είναι με λίγα λόγια σαν τον παπαγάλο μαθητή που λέει το μάθημα αυτολεξεί χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει.
Η οικονομία όμως, είναι κατεξοχήν πολιτική διαδικασία, και δεν υπηρετείται με τεχνοκρατική ουδετερότητα, αποκομμένη από την διεθνή πραγματικότητα των αντιθέσεων, των συσχετισμών, των συμμαχιών και της σύγκρουσης συμφερόντων.
Αν πετάς οικονομικά στα σύννεφα, όπως αποδείχθηκε ότι έκανε ο αιθεροβάμων Βαρουφάκης, είσαι επικίνδυνος για τη χώρα και τα ζωτικά συμφέροντα της.
Σταύρος Στραβόλαιμος

No comments:

Post a Comment