Search This Blog

Wednesday, June 17, 2015

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΜΦΑΙΑ

Μας έκανε παγκόσμια ρεζίλι ο λεχρίτης ...Σωτήρης.


Μετά την επιστολή του Γ. Παπαδάκη, με την οποία αποκαλεί τον κ. Κρανιά "ανθέλληνα", έρχεται ο ...πνευματικός μπαμπάς να κάνει το ίδιο και με λίγο εκβιασμό μαζί για ..ντεκόρ. Μιλάει για κατασυκοφάντηση του ανύπαρκτου "πνευματικού" έργου της Μητρόπολης, χωρίς ίχνος ντροπής. Έχουμε ασχοληθεί και παλιότερα με το ...έργο του, που μόνο πνευματικό δεν είναι και έχουμε
απαντήσει μια προς μια την κάθε παράγραφο αλλά το έκανε γαργάρα ότι δεν το είδε, αφού δήθεν δεν μας διαβάζει.!!!
Τώρα που διάβασε την κάποια κριτική του κ. Κρανιά στον "Ελ. Τύπο", ενοχλήθηκε πολύ όπως όλα δείχνουν, βγάζοντας δηλητήριο-χολή εναντίον του. Είναι, μάλιστα, τόσο πολύ το μίσος και η αλητεία του ή έστω η πουστιά του, ώστε έφτασε στο σημείο να τον αποκαλεί "Φίλιππο", ενώ τον φωτογραφίζει πεντακάθαρα.!!!
Μάλιστα, τον εκβιάζει και με δικαστήρια για να του πάρει εκατομμύρια, ο άρρωστος για τα χρήματα μητροπΑλήτης μας, έχοντας πάντα κατά νου, (ή μήπως ξεχνώντας;) τις δικαστικές περιπέτειες με τον μακαρίτη τον Μαρτίνο.!!! Όμως η ώρα είναι περασμένη, διαβάστε την επιστολή του στη "Romfea", μαζί με τα σχόλια, μελετήστε το ...πνευματικό του έργο και σύντομα τα ξαναλέμε. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία και πρέπει να ρεζιλεύεται σε ημερήσια βάση, μπας και γίνει κάτι..!!

Το Πνευματικό έργο της Ι.Μ. Τορόντο και οι συκοφάντες



Επειδή τελευταία έχει κατασυκοφαντηθεί το πνευματικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, από κάποιους «δημοσιογράφους», ας το ειδούμε με πολλή συντομία.

Υπό την δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, λειτουργούν 78 εκκλησίες και 2 μοναστήρια.
Σε κάθε Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Ι.Μ. Τορόντο λειτουργούν κατηχητικά σχολεία και απογευματινά ή σαββατιανά ελληνικά σχολεία.
Σε ορισμένες Κοινότητες, αλλά και στην ίδια την Ιερά Μητρόπολη, λειτουργούν ημερήσια Ελληνορθόδοξα σχολεία.
Η Ι.Μ. Τορόντο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Οντάριο, λειτουργεί στέγες για τους αστέγους και δαπανώνται για τον σκοπό αυτό αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια τον χρόνο.
Πάλι η Ι.Μ. Τορόντο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Οντάριο, λειτουργεί κοινωνικές υπηρεσίες και διατίθενται για τον σκοπό αυτό περισσότερες από $250.000 ετησίως. Ειδικεύονται οι κοινωνικές αυτές υπηρεσίες, στην οικογενειακή βία και στους ηλικιωμένους και μάλιστα μόνον ελληνικής καταγωγής.
Η Ι.Μ. Τορόντο έχει ετήσιες συνελεύσεις νεολαίας.
Η Ι.Μ. Τορόντο έχει ετήσιες κατασκηνώσεις στο Vancouver, το Winnipeg, το Kitchener, το Toronto και στο Montreal.
Η Ι.Μ. Τορόντο έχει σχολή Βυζαντινής Μουσικής με παραρτήματα στις πόλεις, Toronto, Hamilton, London, Montreal, Winnipeg και Calgary.
Η Ι.Μ. Τορόντο λειτουργεί Θεολογική Σχολή, πανεπιστημιακού επιπέδου, αναγνωρισμένη από όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου και από το ΔΟΕΤΑΠ της Ελλάδας και μέχρι τώρα απεφοίτησαν 47 νέοι.
Η Ι.Μ. Τορόντο έχει γραφείο Ελληνικής Παιδείας, το οποίο επιβλέπει την ελληνική παιδεία σε ολόκληρο τον Καναδά και την συντονίζει.
Η Ι.Μ. Τορόντο εκδίδει μηνιαία εφημερίδα, την Ορθόδοξη Πορεία, με πνευματικό περιεχόμενο.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος έχει εβδομαδιαίο, ημίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα που ακούγεται και παρακολουθείται σε όλο τον Καναδά, με πνευματικά κηρύγματα.
Όλο αυτό το πνευματικό έργο της Ι.Μ. Τορόντο περιγράφεται εν συντομία στο ετήσιο ημερολόγιο της Ι.Μ. Τορόντο. Είναι τυφλοί μερικοί «δημοσιογράφοι» και δεν το διαβάζουν και δεν το ξέρουν; Δεν είναι τυφλοί. Είναι εθελοτυφλούντες. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ψεύτες και συκοφάντες.
Ας μιλήσουμε μόνο για ένα τέτοιο «δημοσιογράφο» και ας τον ονομάσουμε Φίλιππο. Δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα.

Ο Φίλιππος ξέρει ότι είναι ψεύτης και συκοφάντης. Λέτε να μη θυμάται πόσα πλήρωσε όταν συκοφάντησε κάποιο μεγαλοεπιχειρηματία κι εκείνος τον επήγε στο δικαστήριο;

Η Ι.Μ. Τορόντο ευχαριστεί τον Φίλιππο και τον κάθε συκοφάντη, γιατί της έδωσε την ευκαιρία για μια φορά ακόμη να παρουσιάσει το πνευματικό της έργο.

Ο Φίλιππος είναι κι αυτός πνευματικό παιδί της Ι.Μ. Τορόντο. Η Ι.Μ. Τορόντο έχει ως αρχή να μη παίρνει τα παιδιά της στο δικαστήριο.

Αν όμως ο Φίλιππος το παρακάνει και αναγκάσει την Ι.Μ. Τορόντο να τον πάει στο δικαστήριο, δεν θα σωθεί με εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια που πλήρωσε στον μεγαλοεπιχειρηματία. Θα χρειαστούν εκατομμύρια δολλάρια.

Ας το σκεφθεί αυτό ο Φίλιππος και ο κάθε Φίλιππος και καλά θα κάνει να ανακαλέσει όλες τις συκοφαντίες τις οποίες έγραψε.


3 Σχόλια

Kostas

Ώς πνευματικό τέκνο της Μητροπόλεως Τορόντο, οφείλω να πώ πως ο Μητροπολίτης Σωτήριος όντως έχει βοηθήσει την Μητρόπολη να αποκτήσει και κτίσει όλα αυτα που απαριθμεί και θα τα κληροδοτήσει στον επόμενο.

Δυστυχώς όμως, δεν θα αφήσει τίποτα πνευματικό στην Μητρόπολη.

Επικεντρώθηκε μόνο στα υλικά και δυστυχώς άφησε 2 γενιές Ελλήνων ομογενών χωρίς κάποιο πνευματικό ώφελος. Είμαστε μια εκκοσμικευμένη Μητρόπολη χωρίς καρπούς, η νεολαία ως επί το πλείστον δεν γνωρίζει τίποτα περί της Ορθοδοξίας, τίποτα περί ασκητικού αγώνα κατά των παθών, τίποτα περι σαρκικών αμαρτημάτων. έχει εκδιώξει καλούς πνευματικούς. μεταθέτει συνεχως ιερείς, οι οποίοι δεν μπορούν να ασκήσουν σωστό ποιμαντικό έργο. Δεν έχει επιμείνει να εφαρμόζονται οι κανόνες από τους εξομολόγους, και όποιος εξομολόγος εφαρμόζει κανόνεσ, επιτίμια, εκδιώκεται/δεν προσκαλείται πάλι (περιπτώσεις Αγιορειτών).

Συμπροσεύχεται με όλους τους αιρετικούς (Κόπτες, Παπικούς, Αγγλικανούς).
κατά καιρούς του έχουν προταθεί να κτιστούν ανδρικά μοναστήρια, αλλα δεν τα θέλει και έχει εκδιώξει ανδρική μοναστική αδερφότητα. Πάνω από 40 νέοι της Μητροπόλεως έχουν αναχωρήσει για Μοναστήρια της Αμερικής και του Αγίου Όρους.

Επιτρέπει την τέλεση γάμων μεταξυ Ορθοδόξων και αιρετικών εντός των Ορθοδώξων ναών χωρίς να είναι προ-απαιτούμενο η βαπτιση ή χρίσμα ή ομολογία του ετεροδόξου.

Ως προς το υφος της ανακοινώσεώς του, πάντοτε έτσι μίλαει ή γράφει.
Δυστυχώς, έκτισε ωραία κτίσματα, αλλά τα τουβλα δεν σώζουν ψυχές.

Δημήτριος Σ.

Δεν είναι ωραίο αυτό το ύφος για έναν επίσκοπο να απαντά έτσι, έστω και σε ένα συκοφάντη...

Αντωνης Πορφυριου

Οταν θελουμε να " κατηγορησουμε " εναν κληρικο ΠΑΝΤΟΤΕ θα " βρουμε " το ΑΛΟΘΙ



2 comments:

  1. Δεν ήταν επιστολή αλλά άρθρο του μητροπολίτη

    ReplyDelete
  2. ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΣΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΥΥΠΟΛΥΠΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΉ ΜΑΣ;;; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!

    ReplyDelete