Search This Blog

Wednesday, June 17, 2015

Κωνσταντοπούλου εναντίον Στουρνάρα



Τώρα με συγχωρείτε. Είναι θεσμική αντιμετώπιση πρόεδρου βουλής στον Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος;
Εντάξει μπορεί πολιτικά η κυρία με τα γουρλωμένα μάτια να είναι απέναντι του και δεν μας πέφτει λόγος.
Ως θεσμικός όμως παράγων του δημοκρατικού πολιτεύματος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο Διοικητής οφείλει εκ του νόμου να λέει πάντοτε τα πράγματα με το όνομα τους, ανεξάρτητα ποιος είναι στην εξουσία.
Η κυρούλα όμως με το υφάκι το ειρωνικό, το ξεφτιλισμένο, το απρεπές, το προκλητικό, πρέπει να ξέρει, κι αν όχι να το μάθει, ότι η συνεργασία των θεσμών ενός σύγχρονου και δημοκρατικού κοινωνικού σχηματισμού, πρέπει να διέπεται από ευγένεια και κυρίως ψυχραιμία.
Αν δεν μπορεί, ας πάει σπίτι της να ασχοληθεί με το νοικοκυριό της και ότι τέλος πάντων την ενδιαφέρει, την χώρα όμως να την αφήσει ήσυχη αφού δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με τα καμώματα της.
Τι θα πει δηλαδή δεν μου αρέσει ο τρόπος που επισημαίνεις τα προβλήματα και σου στέλνω πίσω την έκθεση που μου έστειλες.

Υ.Γ Τον Στουρνάρα ως υπουργό του Σαμαρά μπορεί να του ασκήσει κανείς δριμεία κριτική για πολλά. Ως Διοικητή όμως της κεντρικής τράπεζας της χώρας, οφείλουν οι πάντες να τον αντιμετωπίζουν με τον δέοντα σεβασμό, και ιδιαιτέρως μια πρόεδρος βουλής, στα πλαίσια σεβασμού των εκάτερων αρμοδιοτήτων. Εκτός και θεωρεί η εν λόγω «αρχόντισσα» ότι κυβερνάει η παράταξη της ελέω δικτατορίας του προλεταριάτου. ,Στ. Στ.

No comments:

Post a Comment