Search This Blog

Thursday, June 18, 2015

Ελληνόπουλα που διαπρέπουν

Πρώτη, μεταξύ των αποφοίτων του Doupham College, η ομογενής Αννούλα Δ. Σκλάβου


Η ενάτη Ιουνίου 2015 είναι μία από τις μέρες «σταθμό» στη ζωή μου.. Δεν μπορώ να κρύψω την ευτυχία και τη χαρά που ένιωσα όταν παραβρέθηκα στην αποφοίτηση των σπουδαστών του Doupham College στην Oshwa, προκειμένου να παρακολουθήσω την αποφοίτηση της Αννούλας Σκλάβου. Η Αννούλα πρώτευσε ανάμεσα στους αποφοιτήσαντες και της απενεμήθει το πρώτο έπαθλο που ήταν μια φωτογραφική μηχανή, αξίας 5.000 δολλαρίων!!!
Η στιγμή αυτή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου, ήταν μια στιγμή ανείπωτης χαράς και
περηφάνειας.Τρεμάμενος από τη συγκίνηση, ένιωσα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μου γιατί δεν είναι μικρής σημασίας ανάμεσα σε τόσους φοιτητές το δικό σου εγγόνι να βρίσκεται στην πρώτη θέση και να κερδίζει το πρώτο βραβείο! Εκείνη τη στιγμή πέρασαν με ιλιγγειώδη ταχύτητα από το μυαλό μου μνήμες από τα παιδικά της χρόνια. Τη θυμήθηκα να παίζει με τις κούκλες της ανέμελη και να ασχολείται με ασυγκράτητο ενθουσιασμό με κάθε παιχνιδάκι που της δώριζα.
Η πιο αγαπημένη και δημιουργική ασχολία της όμως ήταν η ζωγραφική. Πάντα είχε κοντά της ένα χαρτί κι ένα μολύβι και αποτύπωνε με ιδιαίτερο μεράκι διάφορα πράγματα της αστείρευτης φαντασίας της: τοπία, δράκουλες, νεράιδες, πουλιά, ζώα, ψάρια. Όλος ο κόσμος φανταστικός και μη, έπαιρνε μια ιδιαίτερη μορφή μέσα από το καλλιτεχνικό ταλέντο της Αννούλας. Από τότε «το ΄χε στο αίμα της»... Η καλαισθησία, η έκφραση της ζωής μέσα από την τέχνη, η επιθυμία να πάρουν εικόνα και χρώμα ορισμένες εκφάνσεις της ζωής μας ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικά της Άννας Σκλάβου και πάντα θα τη συνοδεύουν και θα αποτελούν τα δυνατά της όπλα για την επαγγελματική της απογείωση στον τομέα που τόσο συνειδητά διάλεξε.

Μετά το Γυμνάσιο ακολούθησε την τέχνη της φωτογραφίας, ήταν το χόμπι της που παράλληλα αποτέλεσε γι’αυτή όνειρο ζωής καλύπτοντας και τις επαγγελματικές ανησυχίες που είχε ως έφηβος στον επαγγελματικό προσανατολισμό της. Τι ωραιότερο από το να κάνεις επάγγελμα το χόμπι σου.. το σίγουρο είναι πως θα είσαι ευτυχής κι επιτυχής! Η επιμέλεια και ο αγώνας της Άννούλας λοιπόν δικαιώθηκε την περασμένη Τρίτη 9 Ιουνίου όταν ήρθε «πρώτη των πρώτων» και βραβεύθηκε για την επιμέλιά της, τον καλό της χαρακτήρα και τη συνεχή μελέτη και αδιάκοπη προσπάθεια πάνω στο αντικείμενο που επέλεξε.
Η διεύθυνση της Σχολής, εκτός της παράδοσης του Α΄ επάθλου, την τίμησε και με το να παρουσιάσει στο εξώφυλλο του προγράμματος για την αποφοίτηση των σπουδαστών έξι φωτογραφίες-προσωπογραφίες, που φέρουν τη σφραγίδα της. Πρόκειται για μια καταπληκτική δουλειά της Άννας  Σκλάβου, που αποπνέει - με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - το ιδιαίτερο στίγμα που κάθε καλλιτέχνης πρέπει να έχει για να είναι ξεχωριστός και διαχρονικός.
Της δίνω από την πλευρά μου κι εγώ τα θερμά μου συγχαρητήρια και της εύχομαι να γνωρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες που συνάμα θα αποτελούν και κορυφώσεις ευτυχίας γιατί ξέρω πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει.

Να ΄ναι σίγουρη πως όλη η οικογένεια θα είναι στο πλευρό της και θα τη στηρίζει με οποιοδήποτε τρόπο. Θα είμαστε περήφανοι θεατές αλλά και καλοπροαίρετοι κριτές στο έργο της.
Η Άννα Σκλάβου κατά τη λήξη της αποφοίτησης και βράβευσής της δέχθηκε τα συγχαρητήρια των καθηγητών της και όλοι της ευχήθηκαν «καλή σταδιοδρομία»! Στη σημαντική αυτή στιγμή της ζωής της δεν έλειψαν φυσικά οι γονείς της Δημήτρης και Μπέση Σκλάβος, η γιαγιά της Άννα Σκλάβου και η θεία της από την Ελλάδα κ.Μαρία Φολινιτσόγλου-Σκλάβου.Ήταν μια συγκινητική οικογενειακή στιγμή που μας έφερε πολύ κοντά συσφίγγοντας ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς μας δεσμούς. Η Άννα μας έκανε υπερήφανους και την ευχαριστούμε!!!
Σας παρουσιάζουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την αποφοίτηση και τη βράβευση της Άννας Σκλάβου κι ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά που σπουδάζουν σε διάφορους τομείς να προοδεύουν και να εξελίσσονται κάνοντας τους εαυτούς τους πάνω από όλα ευτυχισμένους κι εν συνεχεία και τους γονείς τους.
Το παραπάνω κείμενο είναι γραμμένο από τον παππού της Βασ. Σκλάβο που δίκαια καμαρώνει...

No comments:

Post a Comment