Search This Blog

Friday, May 8, 2015

Ιουστίνη Φραγκούλη VS Μιχ. Ψύλος

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απόλυσης της κ. Φραγκούλη από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ψάξαμε στο προσωπικό Blog της δημοσιογράφου όπου αλιεύσαμε το παρακάτω κείμενό της το οποίο απευθύνεται προσωπικά στον πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Ψύλο και το μεταφέρουμε για όσους από σας δεν είχατε την τύχη να το διαβάσετε.:


Ντρέπομαι για σένα Μιχάλη Ψύλo!!!

Ντρέπομαι που μετά από 23 χρόνια συνεχούς και αξιόπιστης συνεργασίας με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο νέος πρόεδρος και πρώην συνδικαλιστής (πρώην εκφραστής δηλαδή των συμφερόντων των εργαζομένων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) Μιχάλης Ψύλος ήρθε σε επιτελική θέση για να κόψει τα κεφάλια των ανταποκριτών του εξωτερικού, που ήταν οι λιγότερο αμειβόμενοι απο τους μισθωτούς του ΑΠΕ.


Απέλυσε τον Σωτήρη Χατζημανώλη στην Αυστραλία, ενώ παράλληλα απέλυσε το Νικο Ρούσση απο την καίρια θέση των ανταποκρίσεων στο Στρασβούργο και ολοκλήρωσε τους αποκεφαλισμούς με την δική μου απόλυση ως ανταποκρίτριας του Καναδά. Βεβαίως, κράτησε στη θέση του τον ανταποκριτή της Βιέννης, προφανώς γιατί το ΑΠΕ έχει ανάγκη ανταποκρίσεων απο την όπερα και τα βιενέζικα καφέ της όμορφης πόλης.

Ντρέπομαι λοιπόν που έφτασα στα ώριμα χρόνια μου να ακούσω απο το στόμα του Μιχάλη Ψυλου, πρώην υπερασπιστή των δικαιωμάτων μου δηλαδή, ότι το ΑΠΕ βρίσκεται σε δυσκολία κι έπρεπε να θυσιάσω εγώ τον ελάχιστο μισθό μου για να κρατηθεί ζωντανό. Ντρέπομαι για λογιαριασμό του που τόλμησε να μου ζητήσει αυτοθυσία όταν ο ίδιος παίρνει τον παχυλότατο μισθό του προέδρου/διευθυντού.

Βεβαίως, το ΑΠΕ, την ώρα που απέλυσε εμένα και τους συναδέλφους-ανταποκριτές, κρατάει υψηλόμισθο πρώην πρόεδρο και πρώην διευθυντή ειδήσεων με αλώβητους τους μισθούς τους, καθώς επίσης και τον ανταποκριτή στη Βιέννη.

Μιχάλη Ψύλο ντρέπομαι για σένα, ειλικρινά αισθάνομαι το κόκκινο χρώμα της ντροπής να καταλαμβάνει όλα τα κύτταρα της επιδερμίδας μου για πάρτη σου. Ντρέπομαι που εκθέτεις την συνδικαλιστική οικογένεια, που αφαιρείς απο το ΑΠΕ τους βραχίονες της ομογένειας, προβάλλοντας πλέον στην ενότητα εκθέσεις και συναυλιούλες ...

Ντρέπομαι που απαξιείς τους συναδέλφους σου, που μειώνεις την εικόνα του κρατικού πρακτορείου στις μεγάλες συμμαχικές χώρες, που μηδενίζεις την παρουσία της ομογένειας στη ροή των ειδήσεων.

Ντρέπομαι να γνωρίζω ότι ήσουν κάποτε δημοσιογράφος και μάλιστα συνδικαλιστής. Νομίζω ότι η ΕΣΗΕΑ πρέπει να επιληφθεί του θέματος και να σε διαγράψει απο τα κατάστιχά της.

Με μια κυβέρνηση που κόπτεται για τα δίκαια των εργαζομένων, οφείλουν να σε παραιτήσουν! Για να σώσουν την ελάχιστη αξιοπρέπεια του κρατικού πρακτορείου και του σημαντικότατου ρόλου του, που διαδραματίζει και που εσύ μοιάζεις να αγνοείς!!!

Αναρτήθηκε από Justine Frangouli

7 comments:

  1. Για τις χιλιαδες απολυμενους της ΕΡΤ εχει διαμαρτυριθει η κυρια Ιουστινη; Μηπως για τους τοσους που χασανε τις δουλειες τους τα τελευταια χρονια; Οσο ηταν η κυβερνηση του εκλεκτου της Αντωνη μονο φωτογραφιες απο τις δημοσιες σχεσεις της εδειχνε, τοσο ευχαριστημενη ηταν. Τελευταια ολο γκρινιαζει. Μετα τις 25 Ιανουαριου ολο γκρινιαζει και βοηθα στην προπαγνδα εκφοβισμου Τα καλα και συμφεροντα εδώ ταιριαζει.

    ReplyDelete
  2. Πληρωμή με το κομμάτι???? Δηλαδή πρέπει να Δουλέψουμε???? Ο.M.G που λέμε και στην Λευκάδα!!! ΟΥΤΕ Ψυλος στον κόρφο μας.

    ReplyDelete
  3. Κύριε Αντίποδας, είχα κάποιες υποψίες ότι δεν μας τα λες και τόσο καλά μερικά πράγματα, ότι δηλαδή παραποιείς κάποια γεγονότα κατα πως σε βολεύουν, αλλά το παρακάνεις. Δημοσίευσες προχτές ένα δήθεν γράμμα της κ. Φραγκούλη προς τον κ. Ψύλο, αλλά σήμερα που έψαξα το μπλογκ της διαπίστωσα ότι μας έκανες πρωταπριλιάτικη φάρσα. Δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο ή έστω παρόμοιο δημοσίευμα όπως το παραπάνω.. Λίγο σεβασμός στην πληροφόρηση δεν βλάφτει! ευχαριστώ..

    ReplyDelete
  4. Έχετε δίκιο αγαπητέ, αν και αργήσατε λίγο να το αντιληφθείτε. Δεν πίστευα ότι έχω τόσο έξυπνους αναγνώστες όπως εσείς και την πάτησα...
    ΔΕΝ νομίζω ότι έχεις απαίτηση να σε πάρω στα σοβαρά, εντάξει; Αλήθεια έχεις ακούσει κάτι περί κωλοτούμπας κάποιων ανθρώπων χωρίς ανάστημα; ΚΑΙ δεν είναι η πρώτη φορά. Νάσαι καλά...

    ReplyDelete

  5. Βρε σεις δεν είδατε την κωλοτούμπα της κυρίας; Το βρακί της φάνηκε μέχρι εδώ πέρα, τι να λέμε τώρα.. Της τράβηξαν το αυτάκι κι' αυτή απέσυρε το άρθρο, απλά πράματα.

    ReplyDelete
  6. ΕΓΩ νομίζω ότι δεν ..χώραγε το άρθρο για τον Πάριο και η Γκούγκλ αναγκάστηκε να πετάξει το άρθρο της για τον κ. Ψύλο, δεν φαντάζομαι άλλη εξήγηση.

    ReplyDelete
  7. Για ποιο βρακί της, μιλάει ο κύριος; Αφού όταν την ανάγκασαν στην κωλοτούμπα της, την είχαν ήδη ξεβρακώσει.... Υπάρχει καμιά αμφιβολία περί αυτού;;;

    ReplyDelete