Search This Blog

Saturday, May 16, 2015

Με το πενάκι του ΚΩΣΤΑ Πάππα

 Οι φωτιές στις εκκλησιές ... «Παναγίτσα» στο Μόντρεαλ, “Παναγία” στο Τορόντο 

Γράφει ο Κώστας Πάππας

Τα παρακάτω είναι μερικά ..αποσπάσματα από το άρθρο του κ. Πάππα, για τις ΦΩΤΙΕΣ στις εκκλησίες Τορόντο και Μόντρεαλ. Παρακολουθήστε το για να ευθυμήσουμε ολίγον... όλοι μαζί.!

"Πολιτική είναι η τέχνη να εμποδίζεις τον κόσμο να χώνει τη μύτη του σε πράγματα που τον αφορούν. Paul Valery Κα λ ο κα ίρια σ ε για τα καλά. Η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας ανεβαίνει φυσιο-
λογικά σε υψηλά επίπεδα. "

"Παρακολουθήστε μια ...της Βουλής στο Διαδίκτυο να πεισθείτε περί του βεβαίου το αληθές."
 "Εννοώ αυτούς που δραστηριοιούνται στο θέατρο της Πολιτικής, (Πολιτική είναι η ικανότητα να προλέγεις τι θα γίνει τον επόμενο χρόνο και μετά να εξηγείς γιατί δεν έγινε, Τσώρτσιλ)." 

 "(Ο πολιτικός είναι ακροβάτης. Κρατάει την ισορροπία λέγοντας τα αντίθετα από αυτά που πράττει, Μωρίς Μπαρέ),"
" (Αυτός που δεν γνωρίζει, τίποτα και νομίζει πως γνωρίζει τα πάντα, έχει μια ξεκάθαρη κλίση στην πολιτική, G. B. Shaw),"
"Ο πολιτικός είναι ένας πολιτικός άντρας, που θέτει το έθνος στη δική του Δημοσίευση."

 "Και άπαντες οι πολιτικοί υποτίθεται, πως κόπτονται για το κοινό συμφέρον της Ελλάδος και των Ελλήνων."

"Ο βουλευτής τάζει και υπόσχεται για να παρα- πλανήσει τους ψηφοφόρους, ...από συζήτηση δημοσιογράφου με βουλευτή, «όταν έρθουμε στην εξουσία θα οικοδομήσουμε ένα καινούργιο μέλλον για το λαό». «Ασφαλώς» συμφώνησε ο δημοσιογράφος, και συνέχισε, «μόνο εσείς έχετε τόσα τούβλα»."

" Και για να ευθυμίσουμε ολίγον...από την αίθουσα της Βουλής, «ένα καφέ παρακαλώ», φωνάζει ένας βουλευτής απο το βάθος της αίθουσας. «πως τον θέλετε;», ρωτάει ο υπάλληλος του κυκιλείου. Κυβερνητικό», απαντάει ο βουλευτής. «Δηλαδή, πως να είναι», ρωτάει πάλι ο υπάλληλος. «Με πολλές φούσκες», απαντάει ο βουλευτής, προφανώς κατά συνήθεια..." 

3 comments:

  1. ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΟΜΙΖΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ !

    ReplyDelete
  2. τι είναι και αυτό το παιδί τελικά, ατομικός, φυσικός, χημικός, κριτικός θεάτρου, μουσικής, αστρολόγος, αστρονόμος, και προ πάντων αντιγραφέας και μονταδόρος, κρίμα, αδικείται πολύ να δουλεύει σε μία παροικιακή εφημερίδα. Έστω, εκεί έχει τουλάχιστον ιδιωτικό σοφέρ και το πενάκι του....

    ReplyDelete
  3. Ως συνηθως εκτος θεματος ο κ. ΠαπαΡας της μειζωνος παροικιας. Επειδη ξεχνα πολυ ευκολα τι ηθελε να γραψει και να πει. Αρχιζει με αλλο τιτλο συνεχιζει με διαφορετικο περιεχομενο και καταληγει με αλλα αντι αλλων επιλογο. Τα μονα κειμενα ΤΟΥ που εχουν νοημα ειναι αυτα που αντιγραφει εξ ολοκληρου και μας τα παρουσιαζει ως δικα του.

    ReplyDelete