Search This Blog

Wednesday, May 13, 2015

Πολιτισμός με Γκράντια...


Πράγματι πολύ ..σοφός ο "παγκόσμιος"  με κείνο το ..ανεπανάληπτο "Ουδέν κρυφό ΑΠΟ τον ήλιο".! Γνώριζε, πολύ καλά, από πρώτο χέρι, τι έλεγε... Αφού, όσες φορές προσπάθησε να κρύψει .."ΑΠΟ τον Ήλιο", κάποιες απάτες, δεν τα κατάφερε.!

Με αφορμή, λοιπόν, την έντονη παρουσία των ..προέδρων των "Κογκρέσων", (μαζί με τις καρέκλες τους), σε διάφορες
εκδηλώσεις τον τελευταίο καιρό, όπως είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η παρουσία τους στο Λαβάλ και ακόμα η ύψωση της σημαίας στο Σκάρμπορω, για τη Μάχη της Κρήτης, μας ..μπήκαν  κάποιοι ψύλλοι στ' αυτιά, το ψάξαμε λίγο το θέμα και σας παρουσιάζουμε το, ίσως αυθαίρετο, συμπέρασμα των ερευνών μας που έχει τα εξής.:
Ο "παγκόσμιος" μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνει, δηλαδή ως διαχρονικά μη εργαζόμενος, αλλά ψάχνοντας για τον επόμενο χρηματοδότη-θύμα της επόμενης .."παραγωγής" του, κάλεσε τους κολλητούς του, τον γνωστό εΠΙΣΤΗΜΟΝΑ και τον γνωστότατο ..δήμαρχο που έγινε κλητήρας, -τον κοινώς Τζιμάρα επονομαζόμενο-, ζητώντας τους κάποιες ιδέες. Οι ..πρωτομάστορες αυτοί που λέτε, κάλεσαν ..μάζωξη μεγάλη με τον πρόεδρο του εθνικού και τον κολαούζο του, του επαρχιακού, παρόντος  και του, φίλου τους πλέον, προέδρου ΟΛΩΝ των εκδοτών, παρήγγειλαν καφέ, συζήτησαν και αποφάσισαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση μια επιχορήγηση - Γκράντ, με μπροστάρη την "Ομοσπονδία" -που είναι και "Charitable and Educational Foundation", για να οργανώσουν -υπό τύπον Φεστιβάλ-, έναν Ελληνικό Πολιτιστικό Μήνα με Μουσική, Τραγούδια και Θέατρο Σκιών.! (Το τελευταίο δεν θα κοστίσει τίποτα αφού θα παίζουν οι ίδιοι τους ρόλους αυτούς...)
Έφτασε, λοιπόν, η ώρα που με πρωτοστάτες όλους αυτούς τους άξιους ηΓΕΤΕΣ της παροικίας μας, ο ελληνισμός του Τορόντο θα ..απολαύσει ένα σχεδόν μήνα, ελληνικό πολιτισμό, με Μουσική, Τραγούδια και Καραγκίοζη, με χρηματοδότηση των καναδικών αρχών, δηλ. με χρήματα ημών των φορολογουμένων. (υποθέτουμε ότι κάτι θα πρέπει να γνωρίζει επ' αυτού ο κ. Σούσα, έτσι δεν είναι;) Η συνέχεια του ..έργου των καραγκιόζηδων, σύντομα...


1 comment:

  1. ΕΧΟΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΗΜΩΡΙΑ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ!

    ReplyDelete