Search This Blog

Saturday, April 25, 2015

Hellenic Community of Greater Montreal



Το πόρισμα του Δήμου Μοντρεάλ για την «Παναγίτσα»

Επικίνδυνο το κτίριο του Ιερού Ναού


Σε συνάντηση που είχε η προσωρινή Εκτελεστική Διευθύντρια της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ (ΕΚΜΜ), Πελαγία Αδαμίδου, με τους πολιτικούς μηχανικούς και άλλους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και του Τμήματος Αδειών και Επιθεωρήσεων του Δήμου Μοντρεάλ, ενημερώθηκε για το πόρισμα που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή της πόλης, σχετικά με την κατάσταση του κτιρίου του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου («Παναγίτσας»).

Σύμφωνα με το πόρισμα του Δήμου, το κτίριο όχι μόνο δεν είναι ασφαλές, αλλά θεωρείται επικίνδυνο. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών. Η πολιτεία, μάλιστα, έχει περιφράξει και απαγορεύει την πρόσβαση στον Ι. Ναό, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Για τον λόγο αυτό η ΕΚΜΜ υποχρεούται άμεσα να φροντίσει για την αφαίρεση του μηχανισμού του συστήματος κλιματισμού καθώς και κομμάτια από τις κορυφές των δύο κωδωνοστασίων (καμπαναριών) του Ιερού Ναού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μεριμνήσει για την ανάδειξη εργολάβου, ο οποίος θα αναλάβει τις μετέπειτα επείγουσες εργασίες.

«Δυστυχώς, είναι μια τραγική στιγμή για τον Ελληνισμό της πόλης μας, που θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη μας και στις καρδιές μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΜΜ, Νικόλαος Παγώνης, μόλις έμαθε το αποτέλεσμα του πορίσματος. «Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να μεριμνήσουμε άμεσα για την ασφάλεια των πολιτών». Την ίδια θέση έχει εκφράσει και η Αντιδήμαρχος του Μοντρεάλ και Δημοτική Σύμβουλος της περιοχής, Μαίρη Ντέρου, καθώς και άλλα στελέχη του Δήμου και οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής εταιρίας.

Η είδηση είναι σε εξέλιξη. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακολουθείτε τις έκτακτες ανακοινώσεις της ΕΚΜΜ στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του Μοντρεάλ, καθώς και τις επίσημες σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα.

No comments:

Post a Comment