Search This Blog

Friday, July 25, 2014

Μπήκαμε στο φρενοκομείο...(2)

Έργα και ημέρες εκδοτών…

Ένα ακόμα κείμενο με τον παραπάνω τίτλο για τα ...καμώματα του κ. Κουρτέση και που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι και το παρακάτω. Διαβάστε το και  βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα... Εμείς θα σχολιάσουμε μετά.




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο γνωστός σε πολλούς ομογενείς Θανάσης Κουρτέσης, εκδότης και διευθυντής ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης, από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται κλεισμένος σε κρατητήριο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Αυτά σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Σαν λόγος κράτησης του Θανάση Κουρτέση δίνεται από την αστυνομική αρχή της πόλης η «επιβαρυντική παρενόχληση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κήρυκα», ο ομογενής εκδότης συνελήφθη ύστερα από καταγγελία εναντίον του από το Δημήτρη Καστανά, διευθυντή του «Εθνικού Ελληνικού Καναλιού Αμερικής», γνωστού ως NGTV .

Ο Δημήτρης Καστανάς πραγματικά επιβεβαιώνει την πληροφορία και προσθέτει ότι η ζωή τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του το τελευταίο διάστημα είχε γίνει «δύσκολη» εξαιτίας των καθημερινών παρενοχλήσεων του Θανάση Κουρτέση, ο οποίος επέμενε να του δοθεί εκπομπή δύο ωρών στο κανάλι του Δημήτρη Καστανά.

«Έκανα ο,τιδήποτε δυνατό για να τον βοηθήσω», λέει ο κ. Καστανάς, «πλην όμως μου ήταν αδύνατο να μη διασφαλίσω την εργασία μου. Αναγκάσθηκα να αρνηθώ. Από το σημείο αυτό ο Κουρτέσης άρχισε τον πόλεμο νεύρων με τηλεφωνήματα και απειλές. Υποχρεώθηκα να ζητήσω τη βοήθεια της αστυνομίας».

Ο Θανάσης Κουρτέσης συνελήφθη στα γραφεία της εφημερίδας που εκδίδει στην Αστόρια γύρω στις 2 το απόγευμα την περασμένη Τετάρτη από αστυνομικά όργανα του 114 Τμήματος. Ύστερα από τις σχετικές διαπιστώσεις, οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στα κεντρικά γραφεία – φυλακές – όπου και τον έκλεισαν στη λεωφόρο Κουίνς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εισαγγελική έρευνα είχε αρχίσει από το Μάιο εξαιτίας των καταγγελιών του Δημήτρη Καστανά για «πιεστική παρενόχληση».

Σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Δημήτρη Καστανά, ο τελευταίος δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του υπήρξαν θύματα της κακοήθειας του Κουρτέση, ο οποίος τους απείλησε τουλάχιστον δύο φορές το Μάη που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια απουσίας του Καστανά στην Ελλάδα, και αργότερα απείλησε και τον ίδιο με την επιστροφή του στο γραφείο του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», υπάλληλος της εφημερίδας του Κουρτέση δήλωσε ότι «ο Θανάσης Κουρτέσης δεν έχει κάνει τίποτα το παράνομο ή εγκληματικό» και ότι «αυτή η ιστορία με τον Καστανά είναι παλιά», κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά ο τελευταίος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το τελευταίο διάστημα βοήθησε με κάθε δυνατό τρόπο τον Κουρτέση, τον οποίο μάλιστα και «είχε αραβωνιάσει» στο Μαϊάμι.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ύστερα από την αποχώρηση του Θωμά Στεφ. Σάρα από τη γραμματεία της ΕΛΟΜΜΕ Αμερικής, τη θέση κατέλαβε καθ’ υπόδειξη της προέδρου ο Θανάσης Κουρτέσης και η μνηστή του.

Στους μήνες που ακολούθησαν, ωστόσο, ανέκυψαν «σοβαρά προβλήματα συνεννόησης και συνεργασίας με την πρόεδρο», και ο Θανάσης Κουρτέσης δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα. Παρ’ όλ’ αυτά, η κατάσταση παρέμεινε μεταξύ των στενών συνεργατών της προέδρου, η οποία προσπάθησε να αποφύγει νέο σκάνδαλο και άφησε τον οργανισμό νεκρό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες φαίνεται ότι άρχισαν οι διαφορές και διαφωνίες του Θανάση Κουρτέση με τους συνεργάτες και στελέχη της ΕΛΟΜΜΕ.

Σύμφωνα με την τυπική διαδικασία, η όλη υπόθεση γύρω από τον Κουρτέση θα έπρεπε να είχε λήξει μέσα σε δύο ώρες και ο συλληφθείς να αφεθεί ελεύθερος ύστερα από καταβολή κάποιου μικρού χρηματικού ποσού ως προστίμου. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε άπαξ και η αστυνομία βρήκε να εκκρεμεί εναντίον του Θανάση Κουρτέση εντολή απέλασής του από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της επιθεώρησης, ο Θανάσης Κουρτέσης (ο οποίος είχε καταδικαστικές αποφάσεις και στο Τορόντο) βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία των υπηρεσιών μετανάστευσης των ΗΠΑ, οι οποίες και ενεργούν για την τυπική τακτοποίηση της διαδικασίας απέλασής του στην Ελλάδα.

Έτσι η ΕΛΟΜΜΕ Αμερικής έμεινε χωρίς γραμματέα (και τί γραμματέα!), αλλά ευτυχώς συνεχίζει να έχει πρόεδρο…

8 comments:

  1. Δήλωσε ότι όποιος έχει στοιχεία, θα του δώσει χρήματα και θα κλείσει το μαγαζί. Δικαιούσαι λοιπόν, και 10.000 δολάρια όπως έγραψε στην εφημερίδα του, και να του ζητήσεις να την κλείσει.

    ReplyDelete
  2. Στανταρακι ο Ραμμος στα σχόλια. Αφού δεν μπαίνει κανένας στο δικό του, μπαίνει εκείνος στα άλλα.

    ReplyDelete
  3. "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" αγαπητέ κύριε. Αλλά, ακόμα, ποιά σχέση μπορεί να έχει ο κύριος αυτός με τη σοβαρότητα, γενικότερα και τις δηλώσεις του ειδικότερα; Ας είμαστε σοβαροί.....

    ReplyDelete
  4. Ευτυχώς μπαίνουν όλοι στα blogs και κρατάει καλά αυτό το πανηγύρι... μη... στεναχωριέστε όλοι ενήμεροι είναι .....

    ReplyDelete
  5. Θα χαιρόμουν πολύ να τελειωναν όλα αυτά μέσα σε ένα απόγευμα. Να πάνε ΟΛΟΙ οι κατεργαρηδες στον πάγκο τους. ΟΛΟΙ όμως έτσι; Κι όχι οι...ψιλικατζηδες. Να δούμε βρε αδερφέ που λέει ο λόγος τα ποινικά μητρωα όλων όσοι εμπλέκονται στα κοινά και θέλουν να σώσουν την κοινότητα... Και να δούμε πραγματικούς ηγέτες, που θα κάνουν πραγματικούς ΕΛΕΓΧΟΥΣ για τα αμαρτωλά χρόνια... Χάθηκαν μερικά εκατομμύρια και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Do you know about...διαχειριστικο και οικονομικό έλεγχο στην κοινότητα από ορκωτους λογιστές; Τη φράση "απόδοση ευθυνών" τη γνωρίζει κανείς; Καμμια κουβέντα για την...ταμπακιέρα; Εντάξει να τελειώσει ο Κουρτεσης, μαζί σας κύριοι. Να τελειώσει το χάλι του. Με...τα χοντρά σκάνδαλα θα γίνει τίποτα; Θα περάσει κανένας απ το ταμείο; Η δε συμφέρει στο στιλ "Έλα μωρέ τώρα, εγώ θα βγάλω το φίδι απ την τρύπα";

    ReplyDelete
  6. Για τον τελευταίο "ανώνυμο" στις 4:35. Φαίνεται πως δεν θυμάσαι πως ολομέλειες γενικών συνελεύσεων της Ελλην. Κοινότητας αποφάσισαν να προχωρήσουμε με το σχέδιο αναδιάρθρωσης και σωτηρίας πρώτα και μετά βλέπουμε τι έχει γίνει εάν είναι οικονομικά συμφέρον για τον οργανισμό. Μια έρευνα θα κοστίσει χιλιάδες δολάρια. Δεν είδα κανένα εθελοντή ορκωτό λογιστή να δώσει το χρόνο του ΤΖΑΜΠΑ για το θέμα αυτό.... Κανείς δε σφυρίζει αδιάφορα, απ' αυτούς που μοχθούν εθελοντικά και δίνουν το χρόνο τους στον οργανισμό. Καλή η κριτική αλλά σήκωσε τα μανίκια και έλα να βοηθήσεις και συ. Οσο για τον Κουρτέση και οποιοδήποτε κουρτέση, και "σκάνδαλα", πώς έχουμε το θράσος να ζητάμε κάθαρση όταν εμείς οι ίδιοι παρακολουθούμε απ' τη κλειδαρότρυπα αυτά που γίνονται; Γιατί διαβάζεις την εφημερίδα του Κουρτέση; Πότε συμμετείχες σε κοινοτική δράση; Έστω σε ενα 'γουόκαθον;". Και γιατί θελεις ποινικά μητρώα; Αστυνομία είσαι; Ο Καναδάς δίνει τη δυνατότητα σε άτομα να ξανακάνουν μια νεα αρχή χωρίς το βάρος του παρελθόντος. Αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε από μας. Μονάχα στα χωριά και στις κομοπόλεις της Ελλάδας ο γείτονας μπαίνει "κυριολεκτικά' στην κρεββατοκάμαρά σου και σου καθορίζει τη ζωή με το κουτσομπολιό. Θες να το συνεχίσουμε και δω αυτό το "χούι". Ασε λοιπόν το νόμο να κάνει το χρέος του, και συ κανε το δικό σου σαν αξιοπρεπής αναγνώστης, πολίτης, εθελοντής. Ολα τα άλλα που λες τα βλέπω ως αφορμή "τώρα που έπεσε η βαλανιδιά, ολοι αρπάξτε το τσεκούρι και εξασφαλίστε τα ξύλα του χειμώνα".Ανάλογα βέβαια με το που ο καθένας μισεί και που αγαπάει.

    ReplyDelete
  7. ..."και μετά βλέπουμε τι έχει γινει αν είναι οικονομικά συμφέρον για τον οργανισμό"... Λίγο στο "φλου" ακούγεται η φράση. Εδώ υπάρχουν καταχραστες και σκάνδαλα εκατοντάδων χιλιάδων δολλαριων. Εδώ υπάρχει μελέτη πολιτικού μηχανικού πογ κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο δολλαρια λες και εκπονουσε το σχέδιο του Άιφελ... Και είμαστε ακόμη στο "βλέπουμε"?? Κάτω από αυτές τις συνθήκες μην έχετε την απαίτηση να καταπιαστει κανένας σοβαρός με τα κοινοτικά. Δεν υπαρχιε βούληση για κάθαρση και απόδοση ευθυνών, αυτό είναι ξεκάθαρο. Να μας επιτρέπετε όμως που και που να τα υπενθυμιζουμε σε όλους εσάς τους επώνυμους έστω και ανώνυμα... Μην κολλάς σε ανώνυμα σχόλια όπως αυτό. Ο ανώνυμος θα γίνει επώνυμος αν δει ότι υπάρχει βούληση...
    Υ.Γ. Ωραίο αυτό που έγραψες για τις "δευτερες ευκαιρίες". Αντε να δώσουμε και μια "δεύτερη ευκαιρία" μέχρι να βγει για τα καλά το "φίδι απ το αυγό"... Πρέπει να μεγαλώσει γιατί η κοινότητα το περιμένει...
    Ευχαριστώ για τον γόνιμο διάλογο...

    ReplyDelete
  8. Δύο τελευταία καλέ μου φίλε...
    Τον ορκωτο λογιστή δεν..τον περιμένουμε αλλά τον ψάχνουμε. Κι αν το ψάξουμε σε θεσμικό επίπεδο να σαι σίγουρος ότι θα τον βρούμε για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του. "Εμείς" τον ψάξαμε; Όχι.
    2. ΔΕΝ διαβάζω πατσαβουρες, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω το όνομα μου εκεί μέσα...
    Καλό καλοκαίρι.

    ReplyDelete