Search This Blog

Sunday, November 2, 2014

Εμείς γράφουμε Υπεύθυνα και Συνειδητά Επώνυμα


(Αφιερωμένο στο ..."ανιψούδιμ" τον Κώστα που λέει ότι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι άνθρωποι σήμερα.!...)

Με τον παραπάνω τίτλο ο "επί 47 συναπτά έτη" ...δημοσιογράφος, εκδότης και παραγωγός, προσπαθεί να πείσει -μάλλον τον εαυτό του- ότι γράφει ...Υπεύθυνα και Συνειδητά Επώνυμα.!

Το "Υπεύθυνα" πέρα που καταρρέει από μόνο του απ' τις δυο αμέσως επόμενες λέξεις, αφού όλοι γνωρίζουμε-προφανώς όχι ο ίδιος- ότι γράφει υποχρεωτικά επώνυμα αφού θέλει να το παίζει ...εκδότης, τρομάρα του.! Για να δείτε λίγο ακόμα πόσο "υπεύθυνα" γράφει διαβάστε και το παρακάτω κείμενο:

"Θέλω σήμερα για αρχή, να τονίσω ότι καθήμενος να γράψω τις αράδες μου στο μυαλό μου λόγω ηλικίας, πείρα και υπευθυνότητας απέναντι σε εσάς, που τους περισσότερους τους συναντώ δημόσια και τους κοιτώ στα μάτια- «στα ίσια» και όχι με κατεβασμένο βλέμμα, θέλω λοιπόν να τονίσω ότι οτιδήποτε γράφω και έχει σχέση με τα κοινά, γράφετε για το καλό του συνόλου και όχι γιατί σώνει και καλά πρέπει να έχουμε προηγούμενα με κάποιον όπως μερικοί θέλουν να το παρουσιάζουν γιατί έτσι τους συμφέρει."

Άντε τώρα να διαβάσει ένας, έστω και λίγο, σοβαρός άνθρωπος το πράμα ετούτο και να το θεωρήσει υπεύθυνο.! Για όνομα του Θεού... Καθήμενος, μας λέει, γράφει "τις αράδες του στο μυαλό του, λόγω ηλικίας, ...πείρα (ς) και υπευθυνότητας" σε μας. Και τι καταλαβαίνει το μυαλό σου βρε έτσι που τις γράφεις; Κι' ακόμα: Πώς θα κοιτάξεις κάποιον στα μάτια με κατεβασμένο βλέμμα ρε φουκαρά; Γίνονται τέτοια στο ...συνάφι σας και δεν το ξέραμε; Άσε που είσαι ικανός να κλέβεις κάποιον και να τον κοιτάς στα μάτια αυστηρά σαν να σε κλέβει αυτός.!! Έτσι ακριβώς όπως το λέω...Όσο για κείνο το "γράφετε" τι να πώ; Εσείς γράφετε για μας, εμείς γράφουμε για σας ή μήπως θέλατε να πείτε ότι το κείμενο "γράφεται" για το καλό του συνόλου αλλά δεν το ...κατέχετΑΙ το ...άθλημα;

"ΑΤΙΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ" που λες κι' εσύ...

No comments:

Post a Comment