Search This Blog

Tuesday, June 10, 2014

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης

«Κάποιοι υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση κορόιδευαν την τρόικα»




Γκίκας Χαρδούβελης:
Αν είχε υλοποιηθεί το μνημόνιο 1 θα είχαμε αποφύγει το κούρεμα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής και νέων μέτρων άφησε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ για το πώς και το γιατί φτάσαμε στο μνημόνιο 2.

«Αν είχαν υλοποιηθεί όλες οι αποφάσεις του πρώτου μνημονίου τώρα ο πονοκέφαλός μας θα ήταν
πώς θα έρθουν ξένες επενδύσεις στη χώρα, θα είχαμε ξεπεράσει το πρόβλημα της αναδιάρθρωσης του κράτους» είπε ο κ. Χαρδούβελης προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ακόμη και το «κούρεμα» των ομολόγων.

«Αν είχε εφαρμοστεί πιστά το μνημόνιο 1 μπορεί να μη βρισκόμασταν μπροστά σε τόσο σκληρά μέτρα τώρα και να είχαμε αποφύγει το κούρεμα. Από την προηγούμενη κυβέρνηση μόνο ο Γ. Παπανδρέου και 2-3 άλλοι υπουργοί είχαν κατανοήσει πλήρως τη διάσταση του προβλήματος και εργαζόντουσαν προς τη σωστή κατεύθυνση, την ώρα που κάποιοι άλλοι υπουργοί κορόιδευαν την τρόικα. Ψήφιζαν νομοσχέδια που δεν εφαρμόζονταν και γι’ αυτό έγιναν θηρία τα μέλη της τρόικας. Γι’ αυτό και μετά επέμεναν τόσο στα εργασιακά τα οποία τα λύσαμε όμως τώρα και μπήκαν σε καλό δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.
- Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012
ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ: Γνώριζαν τις παραπάνω δηλώσεις του οι Σαμαράς-Βενιζέλος, ή ακριβώς γιαυτό τον επέλεξαν;

No comments:

Post a Comment