Search This Blog

Thursday, March 6, 2014

ΕΚΒΙΑΖΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΙΟΣ.!!!

Το γινάτι βγάζει μάτι...
ή φέρνει χρήματα;

ΕΔΩ και λιγότερο από ένα χρόνο η "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" έγραψε για την εκκλησιαστική Κοινότητα του Peterborough, τα μέλη της οποίας είναι χωρισμένα στα δύο εξαιτίας του ιερέα ο οποίος, ενώ είναι άψογος σε όλα του, έχει την ...ατυχία να μιλάει μόνο την αγγλική γλώσσα, λόγω της γερμανικής του καταγωγής. Με αφορμή λοιπόν, την τέλεση της Θ. Λειτουργίας μόνο στα αγγλικά, οι περισσότεροι εκκλησιαζόμενοι αναγκάζονται να παρακολουθούν τη Θ. λειτουργία στις εκκλησίες του Belleville και της Ossawas. Παρά τις προσπάθειές τους να πείσουν τον μητροπολίτη να αντικαταστήσει τον ιερέα με κάποιον που να γνωρίζει και την ελληνική γλώσσα, ο Σωτήριος ...αγρόν ηγόρασε και συνεχίζει. Αποτέλεσμα τα οικονομικά της κοινότητας να μην πάνε καθόλου καλά και το Δ. Συμβούλιο βάζει συνεχώς το χέρι στις τσέπες του ώστε να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα του ηλεκτρικού, του νερού κ. κλπ. Δεν μπορεί όμως  να ανταποκριθεί στις παράλογες πιέσεις του μητροπολίτη να του καταβάλουν έγκαιρα και στο ακέραιο τη ...λογία ή γνωστότερο ως χαράτσι.!
Αποτέλεσμα της αδυναμίας αυτής είναι, ο Σωτήριος καλεί γενική συνέλευση των μελών της κοινότητας με ένα ...λίγο εκβιαστικό θέμα: Ή βάζετε το χέρι στην τσέπη όλοι σας, για να πληρωθεί η "λογία" μου ή κλείνω την εκκλησία και την πουλάω.!!!
ΝΑΙ Ο ΑΘΕ(ΟΦΟΒ)ΟΣ... Αντί να αντικαταστήσει τον ιερέα, όπως είναι λογικό και όπως τον συμβούλεψε και ο φίλος του- υποψήφιος Άρχοντας του Πατριαρχείου -Βασίλης Σκλάβος, μέσω της Εβδομάδας, ώστε να επιστρέψουν οι Χριστιανοί στην Κοινότητά τους, αυτός με την ξεροκεφαλιά του επιμένει να περάσει το δικό του.!
Και δικαίως αναρωτιούνται κάποιοι ενορίτες: Μήπως τον συμφέρει η πώληση του ναού, ώστε να εισπράξει η Μητρόπολη (;) κάποια μαζεμένα χρήματα για ...άλλες ανάγκες, μέχρι να παραδώσει στον αντικαταστάτη του;
Πάντως επί του θέματος θα έχουμε να πούμε πολλά, αργότερα...

1 comment:

  1. Its always about the money for Sotirios. At sometime he will start talking about God. Till then please do not hold your breath.

    ReplyDelete