Search This Blog

Thursday, July 25, 2013

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ωπα! Έρχονται μέρες θλιβερές, 
και δίσεκτοι οι χρόνοι
POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS POSTED

«Ωπα ορέ κλεφτόπουλα
πού τρέχετε στη ζέστα;
Σας πήραν τ' αρκουδίσιον
και σας ζητάν τα ρέστα;
Αν είναι έτσι απ' την αρχή..
παράτα τα και χέστα!..» (Παραδοσιακό Σουλιώτικο)


Όπως μαθαίνουμε καθημερινά από ανθρώπους που μας λατρεύουν και μας σταματάνε, τόσο συχνά ώστε δεν φτάσουμε εγκαίρως στο γραφείο, να βγάλουμε το παντεσπάνι μας, για να μας πούνε συγχαρητήρια για το δύσκολο και τρομερά επικίνδυνο λειτούργημα που επιτελούμε, τα καραγκιοζιλίκια άρχισαν ακριβώς όπως τα περιμέναμε και είχαμε προβλέψει.
Σε μια ευνομούμενη χώρα, όπως είναι ο αγαπημένος μας Καναδάς, όπου δεν μπορείς να κάνεις "μαγκιές, επειδή είσαι τάχα μου «τζάμπα μάγκας», αν δεν πληρώνεις, σου παίρνουν και τα σώβρακα, κι όχι μόνο το aircondition.

Καλά πληροφορημένη πηγή, μας είπε πως τους ξήλωσε και πήρε πίσω ο μάστορας το aircondition, επειδή δεν τον πλήρωσαν. Ο μεγαλοεκδότης με την πολύ μεγάλη δύναμη και επιρροή, κάλεσε την αστυνομία, η οποία του είπε, πως, ούτε το μαγαζί είναι δικό του, οπότε δεν κατάλαβαν για ποιο λόγο σκούζει αυτός για ξένο μαγαζί, μα ούτε και το aircondition είναι, το οποίο θα ήταν, αν το είχε πρώτα πληρώσει.

Κάποιοι πίστεψαν, πως στον Καναδά τα λεφτά τα μαζεύεις από τα δέντρα, και ότι ανοίγεις μαγαζιά με ξένα κόλλυβα.
Τώρα έβαλαν "ανεμιστήρες" στα τραπέζια ως πρόχειρη λύση, για να δροσίζονται οι χαρτοπετσέτες. Προσφέρουν δε τόση ψύξη, που οι πελάτες μπαίνουν τώρα με παλτό και γάντια, και το διπλανό μαγαζί τους παρακάλεσε να τα χαμηλώσουν λίγο, διότι ένας υπάλληλός τους έπαθε πνευμονία.
Καλά είναι μωρέ, έχει και την πλάκα του το θέμα.

Επίσης, απορία μας προκάλεσε, που στα εγκαίνια, αντί να πάρουν παπά από το διπλανό στενό, πήραν από την δίπλα επαρχία. Τελικά η Οδύσσεια κάποιων μόλις άρχισε, και θα έχει θλιβερό τέλος. Δεν βλέπω πουθενά Ιθάκη.
Βλέπεις, «τα πάντα εδώ πληρώνονται», έτσι, τόσο απλά,
για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή.


No comments:

Post a Comment