Search This Blog

Tuesday, June 11, 2013

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Κρίμα

Με λύπη μας, παρακολουθούμε συζητήσεις στα διάφορα στέκια, όπου μαζεύονται νεοφερμένα Ελληνόπουλα, και που μας σοκάρουν.

Το υφάκι που έχουν, οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν, η λογική του παραλόγου που τα διακατέχει, μας κάνουν να σκεφτόμαστε πως, ίσως το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα, ήταν να απαλλαγεί από αυτά τα "μαργαριτάρια" το ταχύτερο δυνατόν.

Πιστεύουν ακράδαντα πως είναι το κέντρο του σύμπαντος. Πως είναι από κάποια ανώτερη φυλή, και δυσανασχετούν βλέποντας πως είναι αναγκασμένοι να συμβιώσουν με άλλες φυλές, και άλλο χρώμα επιδερμίδας.

Τα ρατσιστικά τους υπονοούμενα είναι ανήκουστα, και αδιάκοπα, σε κάθε περίσταση. Ήρθαν με ιδέες, πως, και μόνο επειδή είναι Έλληνες, θα τους δέχονται όπου πάνε με κόκκινα χαλιά και με σκυμμένο κεφάλι.

Κάθε συναλλαγή, την μεταφράζουν αυτομάτως σε Ευρώ.
Είναι ακατάδεκτοι με κάποια επαγγέλματα, και τα ωρομίσθια τα θεωρούν, από μηδαμινά, έως ευτελή. Πιστεύουν πως θα κερδίζουν χιλιάδες δολάρια το μήνα, κάνοντας δουλειές εύκολες, και αν είναι δυνατόν από το σπίτι, μέσω υπολογιστή.

Γνωρίζουν τα πάντα, ξερόλες και δικηγόροι άνευ πτυχίου. Δεν ακούνε κανέναν, κάνουν του κεφαλιού τους και σπάνε τα μούτρα τους. Ποτέ όμως δεν το παραδέχονται στο τέλος. Γιατί, στο τέλος, πάντα τους φταίνε όλοι οι άλλοι, ποτέ το κεφάλι τους.

«Πολλές φορές έτυχε να μου κάνουν προσωπικά ερωτήσεις, δήθεν από ενδιαφέρον, ενώ στην ουσία επρόκειτο για "ψάρεμα", αφού έτσι κι αλλιώς είχαν κάνει ήδη τις όποιες κινήσεις, σωστές η (μάλλον) λανθασμένες. Τους απάντησα πως δεν θέλω παρτίδες με Έλληνες, και τους έκοψα τα φτερά, μα βρήκα και την ησυχία μου. Δεν γουστάρω να έχω πάρε δώσε με πολύξερους και αχάριστους», μας είπε ένας φίλος μας χθες το απόγευμα, έχοντας αυτό το θέμα συζήτησης. Δεν τον αδικούμε.

Όχι, δεν είναι στο σύνολο όλοι τέτοιοι. 
Μα είναι η πλειοψηφία, δυστυχώς!
 POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

1 comment:

  1. Giati ton pistevo? Ton syggrafea tou arthrou ennoo

    ReplyDelete