Search This Blog

Monday, May 20, 2013

"ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΝΟΣ"...

Το Εδιμβούργο είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 1437 και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της. Η πόλη αποτέλεσε μεγάλο κέντρο την εποχή του Διαφωτισμού χάρη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Στην απογραφή του 2010, το Εδιμβούργο είχε συνολικό πληθυσμό 486.120 κατοίκων κι έτσι είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πόλη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη κι έρχεται δεύτερη σε τουρίστες πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το Λονδίνο.

Ούτε ο δήμαρχος της πόλης αυτής με το Δημ. Συμβούλιο, ούτε ο πρωθυπουργός της Χώρας, μα ούτε και η αρχηγός του κράτους, απ’ ότι γνωρίζουμε, αποφάσισαν το «persona non grata” για τον Παπανδρέου.! Ποιος το αποφάσισε; Μια ομάδα κωλοπαιδαριών που αυτοαποκαλούνται “Real Democracy Now Edinburgh”.!

Έτσι …δημοκρατικά, οικειοποιούνται την πόλη και αποφασίζουν για λογαριασμό της… Ούτε οι αρχές, ούτε το πανεπιστήμιο έχουν γνώμη επ’ αυτής… αλλά ΜΟΝΟΝ οι “Real Democracy”… και μαζί τους ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ»…
Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης στην "Παραπολιτική"


Το TED, ο Γιώργος Παπανδρέου, το Εδιμβούργο και οι «αληθινοί δημοκράτες»

Ο αναγνώστης του blog "Παραπολιτικη"Βασίλης Ε.  έστειλε την παρακάτω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστολή και σας την παραθέτω:

Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρόσφατα ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που προσκλήθηκε από το παγκοσμίου κύρους TED -μια διεθνής οργάνωση που φιλοξενεί και παρουσιάζει σειρά διαλέξεων ανά τον κόσμο για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν - προκειμένου να μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει τον Ιούνιο, στο Εδιμβούργο.

Πρόκειται για μια τιμητική από κάθε άποψη πρόσκληση, όχι μόνο για τον εκάστοτε προσκεκλημένο αλλά και για την χώρα προέλευσής του καθώς οι σειρές διαλέξεων του TED, θεωρούνται παγκοσμίως ιδιαίτερα σημαντικές κι ενδεχομένως καθοριστικές για την παραγωγή των ιδεών ανά τον κόσμο . Για τον λόγο αυτό, μαγνητοσκοπούνται και διατίθενται ελεύθερα από το www.ted.com, υποτιτλισμένες σε περισσότερες από συνολικά 70 διαφορετικές γλώσσες από εθελοντές μεταφραστές.






Η δημοσιοποίηση της συμμετοχής του Γιώργου Παπανδρέου στη σειρά των διαλέξεων του Εδιμβούργου, συνέπεσε χρονικά με τον θάνατο του Βιντέλα, αλλά και με την νέα φασιστική πρόκληση εκ μέρους της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Θα περίμενε κανείς, και πολύ περισσότερο κάθε δημοκράτης πολίτης, μέρες που είναι, να υπάρξει παραδειγματική καταδίκη των όποιων φασιστικών, ναζιστικών και ρατσιστικών εκδηλώσεων μίσους και βίας, από όπου και αν προέρχονται, σε οποιαδήποτε γωνία της γης.

Καταδίκη έμπρακτη - όχι στα λόγια. Στην πράξη.
Μάταια, όμως.

Όχι μόνο γιατί η απόφαση του Προεδρείου της Βουλής σχετικά με την στάση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, δεν συνοδεύτηκε από μια συγνώμη για ύβρεις που ακούστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν στην ίδια αίθουσα, αυτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από κοινοβουλευτικούς άνδρες που σήμερα υφίσταται ό,τι οι ίδιοι έκαναν, αλλά και γιατί, κάποιοι που αυτοαποκαλούνται δημοκράτες και δρουν στο πλαίσιο μιας ομάδας υπό τον τίτλο "Real Democracy Now Edinburgh [GR]", εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζουν "persona non grata" τον Γιώργο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο και εκδηλώνουν την απόφαση τους να συγκεντρώσουν υπογραφές προκειμένου να κάνουν... έργο το λόγο τους!

Για την συγκεκριμένη ομάδα, πολλά ακούγονται και ακόμη περισσότερα λέγονται, σχετικά με τους στόχους της αλλά και τις κομματικές της συγγένειες στην Ελλάδα. Όμως, αυτό δεν ενδιαφέρει.
Εκείνο που ενδιαφέρει, είναι η δήθεν δημοκρατική τους ευαισθησία, η οποία εκδηλώνεται με ακραίες αντιλήψεις τύπου... αντιδιαδηλώσεων, δηλαδή, τύπου... "καρφίτσας".

Αν οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "καρφίτσα" στην πολιτική διάλεκτο, ας απευθυνθούν στους παλαιότερους συντρόφους τους, οι οποίοι όχι μόνον μπορούν να τους εξηγήσουν, αλλά και να τους ενημερώσουν τι ακριβώς υπέστησαν οι ίδιοι από... τους τύπους με τις «καρφίτσες στο πέτο»!
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα έχουν πολλά να τους πουν και ίσως, κάποιοι εξ´ αυτών, να τους δείξουν υπό μορφή σημαδιών στα κορμιά τους.

Αν παρ' ελπίδα, κάποιοι κάνουν πως δεν θυμούνται, τότε το κακό θα είναι ακόμη χειρότερο.
Γιατί θα είναι πλέον βάσιμη η εκτίμηση, ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουν κατανοήσει που ακριβώς οδήγησε η στάση τους εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, όταν από τα στόματά τους έβγαιναν οι λέξεις: προδότες, Τσολάκογλου, Πινοσέτ, ελικόπτερο, Γουδή, ή όταν σφύριζαν αδιάφορα για προπηλακισμούς κυβερνητικών βουλευτών, ή όταν κάλυπταν τη βεβήλωση θεσμών και παρελάσεων, μόλις 1,5 χρόνο πριν.

Αλλά και γιατί, αποτελεί το λιγότερο υποκρισία να μιλάς για το φίδι, αλλά να σιωπάς για το πως εκολάφθηκε το... αυγό. Όπως υποκρισία είναι και το γεγονός, να μιλάς για δημοκρατία και να εννοείς ό,τι βολεύει τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς σου.

Θα το πούμε, λοιπόν, χωρίς περιστροφές. Όποιοι καλλιεργούν το μίσος, δεν διαφέρουν σε τίποτα από το φίδι, ούτε και από αυτούς, τους οποίους με την απόφαση του Προεδρείου της Βουλής, οδήγησαν εκτός της αιθούσης του Κοινοβουλίου.

Η δημοκρατία, πρωτίστως είναι πράξη. Και δεν επιβάλλεται με αυταρχικές μεθόδους.
Για τον λόγο αυτό, το μίσος και η βία δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, ούτε και με την αριστερά. Η δημοκρατία και η αριστερά, υπέφεραν από το μίσος και τη βία.

Δεν χτίζεται δημοκρατία με... τσαμπουκά!

ΥΓ 1. Καλή και κακή βία, δεν υπάρχει. Είτε αυτή εκδηλώνεται με λόγια, είτε εκδηλώνεται με έργα.
ΥΓ 2. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση περί "ανεπιθύμητου" Παπανδρέου στο Εδιμβούργο αγκαλιάστηκε από κάθε φασίζον ακροδεξιό site στην Ελλάδα. Έχουν να πουν τίποτα για αυτό οι του realdemocracy και οι πολιτικοί τους ινστρούχτουρες στην Αθήνα; Γιατί αν δεν πουν, δεν θα είναι μακριά ο καιρός που στόχοι φασιστικών ανακοινώσεων περί "ανεπιθύμητων" θα είναι οι ίδιοι.

4 comments:

  1. Γράφει ο κύριος συντάκτης του άρθρου: "Η δημοκρατία και η αριστερά, υπέφεραν από το μίσος και τη βία".
    Συμφωνώ, όπως συμφωνώ με το μεγαλύτερο μέρος της επιστολής του.
    Απλά, μου γεννάται ένα απλούστατο ερώτημα.
    Τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς ως και σήμερα, "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", καλλιεργεί κλίμα "ομόνοιας" στο λαό;
    Η μήπως να θυμούνται κι οι άλλοι μισοί τα εξ ίσου απεχθή εγκλήματα του Κ.Κ. κατά τον εμφύλιο;
    Δεν με ενδιέφεραν ποτέ τα κόμματα και οι προσωπολατρίες, το έλεγα πάντα, το πίστευα και θα το πιστεύω όσο ζω. Είναι μέρος του "διαίρει και βασίλευε". Αν μπορούσε ακόμη και μια χούντα να καταφέρει να ενώσει αυτόν τον δύσμοιρο, ευκολόπιστο, αμνήμονα και πολύπαθο λαό, θα την προτιμούσα χίλιες φορές από την οποιαδήποτε "δημοκρατία" που τον διχάζει και κάνει τα πάντα να μένει διχασμένος.

    ReplyDelete
  2. Αν αυτό ήταν το θέμα του αναδημοσιευμένου άρθρου με τίτλο «Ανεπιθύμητος» ο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο..» να είστε σίγουρος πως όχι μόνο ΔΕΝ θα έπερνα θέση αλλά ΟΥΤΕ καν θα έμπαινα στον κόπο να το διαβάσω… Τέλος καλό όλα καλά... Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  3. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό το θέμα του ΙΔΑΣ, ξέρω για ποιο πράγμα μιλάω εγώ. Όταν μιλάμε λοιπόν για "Γ. Παπανδρέου", μιλάμε για "πολιτικό Πρόσωπο", έτσι δεν είναι; Αυτό που με ενοχλεί, είναι η αγωνιώδης προσπάθεια "απαλλαγής" του από τις όποιες ευθύνες έχει για την κατάσταση που σήμερα επικρατεί, η προσπάθεια "εξωραϊσμού" που στο image του, και η προσπάθεια καταξίωσής του στην ιστορία ως ικανού ηγέτη και πατριώτη Έλληνα πολιτικού από τους "οπαδούς" του, γιατί περί οπαδών πρόκειται. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

    ReplyDelete
  4. ΔΕΝ ξέρω για ποιο πράγμα μιλάτε εσείς αλλά θα ήταν καλλίτερα αν μιλάγατε για το συγκεκριμένο θέμα.! Το θέμα μας, λοιπόν, ήταν οι …«Αληθινοί Δημοκράτες» (!!!) οι οποίοι …απαγόρεψαν – …αληθινά και δημοκρατικά.! - τον ΓΑΠ να πάει στο Εδημβούργο (!!!) λες και θα πήγαινε σπίτι τους.!
    Τώρα, όσον αφορά αυτό το ποίο «σας ενοχλεί»… Πουθενά δεν διαπιστώνεται όχι μόνο …αγωνία αλλά ούτε καν προσπάθεια «απαλλαγής».! Αλήθεια, δεν αντιληφθήκατε ακόμα ότι δυο χρόνια μετά την απομάκρυνσή του από τις αποφάσεις, είναι οι δικές του (αποφάσεις) που εφαρμόζονται από την τρικομματική του Σαμαρά; Δεν αντιληφθήκατε ότι ΚΑΙ η Κύπρος αποφάσισε την ίδια ακριβώς λύση, διότι ήταν η καλύτερη; Από πού να απαλλαγεί, λοιπόν; Από τις ευθύνες μιας σωστής διακυβέρνησης;
    Τελικά ΟΛΑ αυτά τα πανεπιστήμια προσκαλούν ανάξιους για να σπουδάσουν οι φοιτητές τους; Ισοπεδώστε τα όλα, αλλά με λίγη σοβαρότητα..! Η ιστορία ή καλλίτερα ο ιστορικός, ελπίζω να μη με ρωτήσει – ούτε και σας- για τον ΓΑΠ. Πιστεύω να βρει πιο αντικειμενικές πηγές…

    ReplyDelete