Search This Blog

Saturday, May 11, 2013


Συνεδρίαση του Δ. Σ. της Κοινότητας

Μια ενδιαφέρουσα σύναξη είχαν σήμερα το πρωΐ, στο «Πολυμενάκειο», οι σύμβουλοι της Ελληνικής Κοινότητας, με θέμα τα οικονομικά της. Ο πρόεδρος Αντώνης Αρτεμάκης αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση του οργανισμού και ζήτησε τις γνώμες των συμβούλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τρόπους ανεύρεσης πόρων. Ζήτησε επίσης να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να φέρουν κάποια παραπάνω χρήματα στο ταμείο για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού.
Πριν το τέλος της συνεδρίασης υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Εξόρμησης κ. Βασίλης Τζιούμης, για προσωπικούς λόγους, ενώ δεν αποκλείεται ως πραγματική αιτία να είναι η αδυναμία εξεύρεσης πόρων, αφού οι ομογενείς αποφεύγουν, σαν το διάολο το λιβάνι, να βοηθήσουν τον οργανισμό μετά την κατασπατάληση των χρημάτων τους, κατά τη διάρκεια της δεκαΑΙΤΙΑΣ Μενεγάκη-Γερονικολού και στη συνέχεια την εγκατάλειψή της απ’ όλα τα τότε στελέχη.
Εκτός αυτού η μεγάλη πλειοψηφία των οικονομικά ανεξάρτητων μελών του οργανισμού, αποφεύγουν την περαιτέρω χρηματοδότησή του, βλέποντας ότι τα χρήματά τους κατευθύνονται στα ταμεία της Μητρόπολης, αφού ο μητροπολίτης απειλεί, κάθε τόσο, με …κατάσχεση των μυστηρίων των κοινοτικών εκκλησιών.!
Στη συνέχεια της κουβέντας τους και αφού συζήτησαν πολλά, ακόμα και το θέμα πρόσληψης ειδικού υπαλλήλου σε θέματα οικονομικής εξόρμησης, δίχως όμως να αποφασιστεί κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος Αντώνης Αρτεμάκης ανέλαβε τη θέση του παραιτηθέντα κ. Τζιούμη. Εκείνο που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι το παρόν Δ. Συμβούλιο, όπως και το προηγούμενο, εργάζεται εντατικά ώστε να μπει η Κοινότητα σε έναν καλό οικονομικά δρόμο. Το ευχόμαστε…  

No comments:

Post a Comment