Search This Blog

Thursday, May 9, 2013

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



Το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, φέτος για πρώτη φορά έλαβε μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης ιδεών με σκοπό την επιλογή αντιπροσώπων στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, στην Ελλάδα.


Η μαθήτρια Θεώνη Καροπούλου, της 11ης τάξης του σχολείου Aριστοτέλης Credit, Eastern Commerce, επιλέχθηκε και θα αντιπροσωπεύσει τα σχολεία της Ε.Κ.Τ. To θέμα το οποίο ανέπτυξε είναι "Η σχολική βία". Επιλαχούσα στον παραπάνω διαγωνισμό θα είναι η Χριστίνα Πετροπούλου, επίσης από το σχολείο Aριστοτέλης Credit, Eastern Commerce.
Το πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο οργανώνεται σε ετήσια βάση με τη συνεργασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και του Υπουργείου Απασχόλησης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των νέων στα κοινά ώστε να δημιουργήσουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη. Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές Β Λυκείου από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας. Επιλέγονται κατόπιν διαγωνισμού έκθεσης, 300 νέοι (260 από την Ελλάδα, 20 από την Κύπρο και 20 από τον απόδημο ελληνισμό). Οι νέοι αυτοί φιλοξενούνται στην Αθήνα με έξοδα του προγράμματος για λίγες ημέρες και έχουν την υποχρέωση να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της Βουλής των Εφήβων και στις συζητήσεις διαφόρων κοινωνικών θεμάτων.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ειδικά στη Θεώνη που είμαστε σίγουροι πως θα σταθεί άξια εκπρόσωπος των ελληνικών σχολείων από το Τορόντο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τις εργασίες της «Βουλής των εφήβων»
Magda Sigalas

No comments:

Post a Comment