Search This Blog

Monday, November 25, 2013

Περί επιμέλειας, γενικά...

Ένας κάποιος άγνωστος αναγνώστης μου με ρωτάει: Θα μας πει επιτέλους κάποιος σας από τα ΜΜΕ, τι θα πει "Επιμέλεια"; Ήξερα κάποτε από το δημοτικό ότι υπάρχουν επιμελείς μαθητές, επιμελητές της τάξης κ.ο.κ., αλλά ποτέ δε φαντάστηκα ότι μπορεί να είναι επιμελητές σε κάποια εφημερίδα σχεδόν όλοι οι ...εργαζόμενοι εκεί. Όλο επιμελείται ο ένας από δω, επιμελείται και γράφει ο άλλος από εκεί, επιμελείται και ...αντιγράφει ο παραπέρα, αλλά πουθενά δεν βλέπουμε το όνομα του συγγραφέα του οποίου το άρθρο επιμελούνται. Τι στο διάολο συμβαίνει τελικά;
ΘΑ σου πω αγαπητέ, όσα ξέρω και μην περιμένεις να γίνεις από τις γνώσεις τούτες επιστήμονας... Ανοίγεις τον υπολογιστή σου, πας στη Google και γράφεις μια, δυο ή τρεις λέξεις που σ' αρέσουν.! Αυτή η ...ρουφιάνα, λοιπόν, η Google, θα σου πετάξει κατάμουτρα δεκάδες άρθρα που έχουν γραφεί και τα οποία συμπεριλαμβάνουν τη λέξη ή τη φράση που ζήτησες.!! Αυτό είναι όλο... Διαλέγεις το καλύτερο, κόβεις όσες προτάσεις ή λέξεις δεν σ' αρέσουν, αλλάζεις και καμία για να το φέρεις στα ...μέτρα σου και να το θαύμα.!!! Έχεις μπροστά σου ένα ολοκαίνουργιο άρθρο, βάζεις το όνομά σου μετά τη λέξη "επιμέλεια", κοπανάς και μια ναζιάρα φωτογραφία από τα νιάτα σου και το στέλνεις για δημοσίευση. Αν, τώρα, ο αρμόδιος εκδότης ή αρχισυντάκτης κατέχει έστω και λίγο από τη δουλειά αυτή το αντιλαμβάνεται αμέσως, το κόβει και το πετάει στον κάλαθο των απορριμάτων..!Αν όμως ο αρμόδιος είναι εντελώς άσχετος, το δημοσιεύει και καμαρώνει που έχει συνεργάτη ένα τέτοιο τσακάλι,  επιστήμονα ή μελλοντικό επιστήμονα τον οποίο βοήθησε κι' αυτός να φτάσει ...τόσο ψηλά.!!!
ΑΝ, τώρα, μέσα από τις ....επιμέλειες αυτές γίνει και καμιά εξοι-κονόμη-ση, των προς το ζειν, έχει καλώς, αν όχι-το ποιο πιθανό-πληρώνουμε κι' από πάνω. Ας είναι, όμως, η ...επιστήμη πάνω απ' όλα.!!!

No comments:

Post a Comment