Search This Blog

Wednesday, August 22, 2012

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ...ΙΕΡΑΡΧΕΙΣ


Μια παράλληλη πορεία,
Πατήρ, υιός και ...πνεύμα. Σ' αυτούς ...κρέμεται το μέλον της ομογένειας στον Καναδά.!
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ...
από μια άλλη οπτική γωνία…
Στα πρόθυρα πτώχευσης η Ελλάδα, στα πρόθυρα πτώχευσης και η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Ο Κώστας (Καραμαλής) εγκατέλειψε την ηγεσία για να μην παραλάβει το ειδοποιητήριο της πτώχευσης, ο Κώστας (Μενεγάκης) την …κοπάνησε κανονικά, γιατί δεν μπορούσε να διαχειριστεί το τεράστιο χρέος με το οποίο φόρτωσε την Κοινότητα, ώστε να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Από τότε τα πράγματα άλλαξαν, οι εκλογές στην Ελλάδα έφεραν μια νέα κυβέρνηση η οποία πάλεψε όσο ήταν δυνατόν για να βάλει τα πράγματα σε κάποιο δρόμο. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην εξουσία επειδή δεν συμφωνούσαν οι αντιπολιτευόμενοι, με τα μέτρα που έπαιρνε ενώ όταν αποφάσισε να πάει στο λαό για δημοψήφισμα δεν συμφωνούσαν ακόμα και οι του κόμματός του. Έτσι πήγαν σε εκλογές με αποτέλεσμα να συμμαχήσουν οι … «δικοί του» με την αντιπολίτευση, να σχηματίσουν κυβέρνηση και να ακολουθούν την πολιτική Παπανδρέου.!!! Αντιλαμβάνεστε πιστεύω για τι λαμόγια … «πατριώτες» μιλάμε… Μόνο αν φύγει ο Παπανδρέου, σου λέει, έχουμε πιθανότητα να ανεβούμε… και ανέβηκαν .!!!
Στην Κοινότητα τα πράγματα ήταν σχεδόν τα ίδια. Ο πρόεδρός της είχε να αντιπαλέψει με δυο ομάδες. Η μία ομάδα ήταν η μεγάλη της αντιπολίτευσης η οποία με σημαία την διαφάνεια προσπαθούσε να πιέσει την συμπολίτευση για κάποιες, σωστές όπως έδειχναν τότε, αποφάσεις οι οποίες όμως εύρισκαν αντίσταση από την εσωτερική αντιπολίτευση νεαρών συμβούλων οι οποίοι ήταν «τοποτηρητές» της διοίκησης της 10ετίας Μενεγάκη. Ο καιρός πέρασε, οι νεαροί αντιπολιτευόμενοι της …συμπολίτευσης, βλέποντας πως δεν …μπορούν, έφυγαν από το συμβούλιο, καθώς και οι αντιπολιτευόμενοι της αντιπολίτευσης Δαλακούρας-Πάππας-Ζουμπανιώτη και άλλοι την κοπάνησαν. Ο Νίκωνας με όσους απόμειναν  στελέχωσαν το Δ. Συμβούλιου με …νέους συμβούλους από …παλιά κοινοτικά πρόσωπα, το πάλεψαν, δεν πλήρωσαν ποτέ το προσωπικό στην ώρα τους, έβαλαν πολλές φορές το χέρι στην τσέπη τους για δωρεές αλλά και δανικά προς την Κοινότητρα, κράτησαν τα κλειδιά, πούλησαν το ετοιμόρροπο του Μενεγάκη, μείωσαν το χρέος στην τράπεζα και όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει ισορροπία εσόδων – εξόδων αφού ο οργανισμός θα βρίσκεται κοντά μεν στο γκρεμό αλλά σε στέρεο έδαφος. Έτσι ώστε τα όνειρα του μητροπολίτη και των ηγετών της δεκαετίας Μενεγάκη – Γερονικολού, μάλλον δεν θα πραγματοιποιηθούν, τελικά.!!!
Αυτό θα γίνονταν και στην Ελλάδα αν ο Σαμαράς δεν επιδίωκε πάση θυσία να καταλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο… Και τον κατέλαβε έστω και μοιρασμένο με τους Βενιζέλο – Κουβέλη… Του αρκεί που έγινε ο …πρώτος κι’ ας εφαρμόζουν ακριβώς τη θεωρεία Παπανδρέου, αλλά χωρίς να γνωρίζουν …ακριβώς.!
ΑΛΛΑ τι έγινε όμως με τους αντιπολιτευόμενους κοινοτικούς; Αφού δεν κατάφεραν αυτό που πέτυχαν τα συνεργαζόμενα σωματεία Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης, παραιτήθηκαν από το Δ. Συμβούλιο, σχεδόν ομαδικά, αφού είχαν πρώτα καταστρώσει το σχέδιό τους.! Να …απαγάγουν την ανύπαρκτη ουσιαστικά Ομοσπονδία από τον κ. Νερουλά και να την κάνουν δική τους δια της βίας. Έτσι κι’ έγινε. Έγραψαν πέντε συλλόγους ως μέλη της, μάζεψαν και τα μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι μαζί με λιγοστούς, αφελείς θα έλεγα, ομογενείς που δεν ήταν δυνατόν να γνώριζαν το σχέδιο των τριών …ιεραρχών, κάλεσαν … «συνέδριο» νομιμοποιώντας την εκλογή τους στα …ανώτατα αξιώματα του δευτεροβάθμιου αυτού οργανισμού, υποσχόμενοι στους συνέδρους ότι θα μεγαλουργήσουν.! Πρώτη κίνηση να ανοίξουν γραφεία ο χώρος των οποίων …συμπτωματικά ανήκει στον πεθερό του προέδρου.! Βέβαια ο χώρος μπορεί να είναι κατάλληλος και το μίσθωμα λογικό, αλλά εκ πρώτης όψεως εκπέμπει μια κάποια οσμή που μπορεί να μην είναι δυσάρεστη αλλά δεν είναι και πολύ ευχάριστη… Είναι αυτό που λένε ότι μπορεί η γυναίκα του Καίσαρα να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται… Στην περίπτωσή μας το δεύτερο δεν συμβαίνει… Και ήταν αυτή η κίνηση η οποία έβαλε υποψίες σε κάποιους που παρακολουθούν τα  δρώμενα στην παροικία, με αποτέλεσμα να ψάξουν λίγο παραπάνω το ζήτημα. 
Τι απέδωσε το ψάξιμο; Ότι στον 1 ½ χρόνο της νέας διοίκησης οι σύλλογοι – μέλη όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά μάλλον μειώθηκαν αφού οι δυο απ’ αυτούς δεν ανανέωσαν τη συμμετοχή τους προφανώς λόγο της συμπεριφοράς των εκτελεστικών συμβούλων, δηλαδή του προέδρου, γραμματέα και πολιτικού σχεδιαστή, που είναι οι κ. κ. Δαλακούρας, Μάνιος και Πάππας.!
Αυτή, λοιπόν, η αγία τριάδα, παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις και γράφει ανοικτές ε-πιστολές (προφανώς να φοβηθούμε.!), χρησιμοποιώντας ανήκουστες εκφράσεις κατά ομογενών συναδέλφων τους οι οποίοι διαθέτουν το χρόνο τους και βοηθούν πραγματικά τους οργανισμούς που υπηρετούν, όπως το Γηροκομείο και την Κοινότητα…
 Βέβαια θα μου πείτε ότι ο κ. Δαλακούρας έχει το δικαίωμα αυτό εκ του λόγου ότι είναι πρόεδρος δευτεροβάθμιου οργανισμού και άρα ανώτερός τους και ως εκ τούτου μπορεί και να τους επιπλήξει… άμα θέλει.! Βέβαια… Για το λόγο αυτό λοιπόν, τόσο ο κ. Ξενίας, πρόεδρος του Γηροκομείου, όσο και ο κ. Γεωργακόπουλος ας κάνουν το κορόϊδο γιατί μπορεί και να τους αντικαταστήσει …άμα θέλει.! Τώρα μάλιστα που έχει και συνήγορό του τον άλλο μεγάλο πρόεδρου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κάνουν …θαύματα.!
Κουράστηκα όμως, όπως κι’ εσείς γι’ αυτό θα πάω να πέσω και θα τους την «πέσω» άλλη φορά, για τα υπόλοιπα.!        

No comments:

Post a Comment