Search This Blog

Thursday, November 1, 2012

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...


Στον αμαξά του emphasis διαβάσαμε το παρακάτω και σας το μεταφέρουμε…
Τελικά έδωσε τα πιο λίγα ή καθόλου;
Άρχισαν πάλι οι κουβέντες και τα δυσμενή σχόλια να αυξάνουν τις τελευταίες ημέρες για τον μητροπολίτη Καναδά, αν και η σχέση μεταξύ της μητρόπολης και της βαριά λαβωμένης οικονομικά κοινότητας Τορόντο πήγαιναν καλά, αφού ο αστικός οργανισμός, με της τέσσερεις ιδιόκτητες εκκλησιές, δείχνει τελευταία να είναι συνεπής με τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην Μητρόπολη. Με απλά λόγια πληρώνει το «χαράτσι» στην ώρα του. Άλλωστε είναι ο μόνο που ενδιέφερε τον Σεβασμιότατο, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει παλαιότερα, για να υπάρχει καλή συνεργασία.
Όμως φαίνετε πως σε ορισμένους «άγιους» δεν τους αρέσει να επικρατεί ειρήνη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι ο Τορόντο, παραμονή του αγίου Δημητρίου δεν δίστασε από τον «άμβωνα» να πετάξει το γάντι στον πρόεδρο και το Δ.Σ. του οργανισμού.
Χωρίς να έχει συνεννοηθεί από πριν με το ΔΣ της κοινότητας και επιδεικτικά έδωσε εντολή όχι απλά να βγει επιπρόσθετος δίσκος για την ενίσχυση του εράνου που γίνεται για να κρατηθεί στη ζωή ένα βρέφος, αλλά απαίτησε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να θεωρηθούν ως δωρεά της Μητρόπολης προς την οικογένεια.
Το τι ειπώθηκε από μεριάς Σωτηρίου και τι ενόχλησε τον πρόεδρο τον αντιπρόεδρο και λοιπούς τα διαβάσαμε και τα μάθαμε μέσα από την ανοικτή επιστολή του αντιπροέδρου κ. Κακαγιάννη.
Φυσικά όλες αυτές τις ημέρες με αφορμή το γεγονός δεν έχουν σταματήσει να κατακλύζουν την ηλεκτρονική μας διεύθυνση δεκάδες μηνύματα, κάποια των οποίων είναι κόσμια, κάποια ειρωνικά και αρκετά άλλα σκληρά και ακατάλληλα για δημοσίευση.
Αυτό όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, προβλημάτισε και το οποίο φαίνεται να χρήζει και κάποιας απάντησης είναι το γεγονός πως, λίγα λεπτά πριν ο κ. Σωτήριος ζητήσει να βγει ο δίσκος για τον έρανο, είχε πει πως είχαν συγκεντρωθεί $30.000. Δηλαδή άφηνε να εννοηθεί πως θα χρειάζονταν να συγκεντρωθούν άλλα $60,000.
Την ίδια ώρα αν πήγαινε κάποιος στην ιστοσελίδα της εταιρείας που θα πραγματοποιήσει την αερομετακομιδή του νήπιου που ασθενεί, θα έβλεπε πως από τα $90.000 που ήταν ο στόχος, είχαν μαζευτεί $85.500. Δηλαδή υπολείπονταν μόνο $4.500.

Είναι απορίας άξιον πως έπεσε τόσο πολύ έξω ο μητροπολίτης ο οποίος ως γνωστό τα πάει πολύ καλά με τους αριθμούς και μάλιστα όταν αυτοί αφορούν χρήματα.
Πάλι, το να πήγε «αδιάβαστος» να μιλήσει για τον έρανο δεν φαίνεται πιθανόν.
Από ότι φημολογείται, με αφορμή τον έρανο που είχε αρχίσει για τον μικρό Αλέξανδρο, θεώρησε σωστό και επιβεβλημένο να μαζευτούν παραπάνω χρήματα στον ιδικό λογαριασμό της μητρόπολης για να δοθούν αυτά σε «ιδρύματα» στην Ελλάδα.
Για την πλειοψηφία όμως των ομογενών, η πρακτική αυτή της μητρόπολης να συγκεντρωθούν χρήματα για άλλους σκοπούς της, εκμεταλλευόμενη την κινητοποίηση του κόσμου που έγινε μόνο και μόνο για να αποκατασταθεί η υγεία ενός μωρού, δεν θεωρείτε σωστή.
Γιατί έτσι ο κόσμος θα δείχνει όλο και μεγαλύτερη δυσπιστία για το αν τα χρήματα του πηγαίνουν για τον σκοπό που του τα ζητούν. 
Ας μη ξεχνάμε τι έγινε στον καθεδρικό ναό της Παναγίας, όπου τα γεροντάκια και όχι μονό έδιναν χρήματα από το υστέρημα τους για να αγοραστούν εικόνες και οι διοίκηση Μενεγάκη - Γερονικολού τα χρησιμοποιούσε για να καλυφθούν άλλες ανάγκες του οργανισμού που διοικούσαν, τρόπος του λέγειν.


(Σημ. Αντίποδα: Τα συμπεράσματα δικά σας...)


No comments:

Post a Comment