Search This Blog

Monday, October 29, 2012


ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΑΞΑ ΔΗΜΟΣΙΕΎΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ.:

ΟΜΟΛΟΓΑ: 

τίνος "τεχνοκρατών" μας είναι ιδέα;

«Σερφάροντας» στο ιντερνέτ από εδώ και από εκεί έπεσε το μάτι μου στην παρακάτω είδηση. 
o    Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα,
για να δοθεί νέα βοήθεια, λέει η «FT»
ΑΘΗΝΑ. Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει την Ελλάδα να προχωρήσει σε «υποχρεωτική» πρόσληψη ξένων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, στην πάταξη της διαφθοράς και στην ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας, σε «αντάλλαγμα» για την παροχή νέας βοήθειας, που θα περιλαμβάνει δύο επιπλέον χρόνια στήριξης από την ΕΕ.

Τότε μου ήρθε στο νου η ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του νέου ΔΣ του ελληνοκαναδικού κογκρέσου η οποία έχει συνταχτεί αρκετά πριν το συνέδριο και τις εκλογές από τους, γνωστούς και μη εξαιρετέους που λέει και κουρ Θανάσης, «τεχνοκράτες», Μάνιο, Δαλακούρα, Πάπα και κατά πιθανότητα και Παπαδάκη. 
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα 36 ώρες από την λήξη του συνεδρίου, εκτός των άλλων μας προειδοποιούν, ότι το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο αναλαμβάνει:
o    Να ζητήσει από την Καναδική Κυβέρνηση τη δυνατότητα να δημιουργήσει «Ελληνικά Ομόλογα» για να βοηθήσει τους Έλληνες και το κράτος και να δημιουργήσει «Ελληνικά αποθέματα» για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό να βοηθήσει οικονομικές μελέτες ανασύστασης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, να βοηθήσει να υπάρξει ανάπτυξη και να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας που έχουν επέλθει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δεν μας έφταναν οι «ελληνοαμερικάνοι εθνοσωτήρες» της πατρίδας μας, οι οποίοι με τα λόγια είχαν μαζέψει 600 δις και τα οποία διέδιδαν πως είναι κατατεθειμένα σε καναδικές τράπεζες, κου λου που, κου λου που.
Έχουμε και τους ελληνοκαναδούς «εθνοσωτήρες» οι οποίοι λένε πως είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν να τυπώσουν στον Καναδά ελληνικά ομόλογα. Με άλλα λόγια «ζεστό χρήμα» και το οποίο θα ξοδευτεί για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.
Τόσοι τραπεζίτες, οικονομολόγοι, τεχνοκράτες, πολιτικοί και άλλοι στον κόσμο παλεύουν τόσα χρόνια και δεν μπορούν να μειώσουν την ανεργία και να βάλουν μπρος την ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Όμως οι δικοί μας «τεχνοκράτες», γνωστοί στην παροικία από τις δικές τους οικονομικές διαχειρίσεις που έχουν αφήσει εποχή, πιστεύουν ακράδαντα πως θα τα καταφέρουν. Αυτό θα πει να έχεις καβαλήσει το καλάμι και να μη το έχεις πάρει χαμπάρι...
Η αποφυγή έρευνας σε βάθος για την κακή διαχείριση των οικονομικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών και η επίσημη απόδοση ευθυνών προς τους κακούς διαχειριστές, έχει σαν αποτέλεσμα την δυσπιστία των μελών ακόμη και στις καλές και διαφανείς προσπάθειες.  
Και ενώ οι κακοί διαχειριστές χαίρουν της εκτίμησης των διπλωματικών, θρησκευτικών και άλλων αρχών το πιο πιθανό και επικίνδυνο που μπορεί να συμβεί είναι να οδηγήσει σε παρόμοιες πρακτικές κακοδιαχείρισης και άλλους εθελοντές εθνοσωτήρες. Και τότε πως θα κινήσεις διαδικασίες γι αυτούς όταν έχεις δημιουργήσει προηγούμενο με την απαλλαγή των τέως, δια της πλαγίας οδού της λησμονιάς;
Ρε λέτε να δούμε σε μερικά χρόνια και άλλους "εθνοσωτήρες" ηγέτες μας σε δημόσια αξιώματα;

(Σημ. ΑΝΤΙΠΟΔΑ: Αν και …καραγωγέας, έχεις αρκετά καλά αντανακλαστικά, περί οικονομίας... Όμως στην περίπτωσή μας …αδικείς τον κ. Μάνιο ο οποίος έχει ήδη έτοιμη την απάντησή του για τις τότε καταγγελίες των συμβούλων του επαρχιακού Κογκρέσου, περί ατασθαλιών και λοιπών πεπραγμένων του, αλλά δεν …έτυχε να φτάσει ακόμα στα χέρια των έγκριτων και …μη, ΜΜΕ.! Άσε που δεν είμαι σίγουρος ότι δεν χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της πλάγιας …λησμονιάς, πρώτα στην παραπάνω περίπτωση.!)  


No comments:

Post a Comment