Search This Blog

Tuesday, October 30, 2012

Διότι δεν υπάκουσαν …εις τας εντολάς του.!!!



Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον μητροπολίτη για ανάρμοστη συμπεριφορά στον πρόεδρο και τους ιερείς της Κοινότητας…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ
29 Οκτωβρίου 2012 
Σεβασμιώτατε,
Με αφορμή ότι δεν θέλατε να αφιερώσετε  «ούτε ένα λεπτό..»  στη συζήτηση που
προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε το βράδυ μετά τον εσπερινό της παραμονής του Αγ. Δημητρίου (25 Οκτωβρίου 2012) στο γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο παρουσία του προέδρου Ν.  Γεωργακόπουλου αλλά και του Γενικού Προξένου κ.  Δ.  Αζεμόπουλου,  θα ήθελα να σας πω τα ακόλουθα.
Με έκπληξη σας άκουσα όπως και όλο το εκκλησίασμα,  εκ του άμβωνος,  να καταφέρεστε εναντίον της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο,  στον πρόεδρο της και στους ιερείς της Κοινότητας,  ότι  «δεν υπάκουσαν στην εντολή σας να βγάλουν έκτακτο δίσκο προς ενίσχυση της μεταφοράς του μικρού Αλέξανδρου και να δώσουν τα χρήματα στη Μητρόπολη, η οποία Μητρόπολη με τη σειρά της θα πρόσφερε τα χρήματα στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη μεταφορά». 
Επίσης αναφέρατε πως «κάποιος ιερέας της Κοινότητας είπε πως η ΕΚΤ θα συγκεντρώσει τα χρήματα και θα τα δώσει κατευθείαν στην οικογένεια».  Επίσης αναφερθήκατε πως ήρθατε σε επαφή με την εταιρεία και υποσχεθήκατε πως θα βοηθήσετε εφ’  όσον συγκεντρώσετε τα χρήματα και αναφέρατε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή η εταιρεία είχε συγκεντρώσει $30,000. 
Ακόμα είπατε στο εκκλησίασμα πως «συγγενής του μικρού Αλέξανδρου διαδίδει να μη δοθούν τα χρήματα στη Μητρόπολη αλλά κατευθείαν στην οικογένεια..». 
Ποτέ δεν αναφέρατε το απαιτούμενο ποσό, ποτέ δεν αναφέρατε τι έχει συγκεντρωθεί από τις εκκλησίες της Μητρόπολης μέχρι στιγμής,  αλλά είπατε «ότι περισσέψει θα πάει σε άλλα ιδρύματα..».  Και τελειώσατε το  «κήρυγμά»  σας απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ «είναι συνεργασία αυτή;.. παρακαλώ να βγει δίσκος τώρα και ελπίζω στη κατανόηση και φιλότιμο του προέδρου της  Ελληνικής Κοινότητος Τορόντο.»
Σεβασμιώτατε,  από τον πρόεδρο και από την Ελληνική Κοινότητα πάντοτε βρίσκατε και κατανόηση και φιλότιμο, κάτι όμως που η Κοινότητα δεν βρήκε ποτέ σε σας. Ούτε φιλότιμο, ούτε κατανόηση,  ούτε στοργή αλλά ούτε καν πνευματική συμβουλή.  Μόνο οικονομικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις προς εσάς.
Σεβασμιώτατε,  να είστε σίγουρος,  ότι η ευαισθησία αυτών που διοικούν την ΕΚΤ
διαχρονικά,  η ιστορία μας λέει,  ότι ήταν πάντοτε δεδομένη και έμπρακτα σε
ποικιλόμορφες περιπτώσεις το απέδειξαν όπως θα πράξουν και τώρα.    
Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, Σεβασμιώτατε, λογοδοτεί στα μέλη της για κάθε δολάριο που εισπράττει και για κάθε δολάριο που ξοδεύει σε αντίθεση με σας που δεν δίνετε λογαριασμό σε κανένα. Γιά να σας δώσει η Ελληνική Κοινότητα χρήματα, εκτός της λογίας των $18,500 το μήνα,  πρέπει να γνωρίζει που πηγαίνουν τα χρήματα αυτά.  Εσείς μπορεί να βγάζετε μία ανακοίνωση ότι προσφέρατε το «άλφα» ποσό, ποτέ όμως δεν αναφέρετε πόσα χρήματα
συγκεντρώσατε και ποτέ δεν αναφέρεστε αναλυτικά στους οργανισμούς και εκκλησίες που συγκέντρωσαν τα χρήματα παρουσιάζοντας αναλυτικό πίνακα.  Απλούστατα παρουσιάζετε το ποσό ότι προέρχεται από τη Μητρόπολη, η οποία ουσιαστικά δεν βάζει ούτε ένα δολάριο από το εύρωστο ταμείο της.
Σεβασμιώτατε,  για να υπάρξει συνεργασία πρέπει να το θέλουν και τα δύο μέρη.  Κι εσείς σίγουρα δεν θέλετε όχι μόνο συνεργασία με την ΕΚΤ αλλά ούτε και την πρόοδό της. Γιατί αν επιθυμούσατε τη συνεργασία και την πρόοδό της θα συμπεριφερόσασταν αλλιώς.  Όχι μόνο πρόσφατα αλλά ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που πέρασε τα τελευταία 3  χρόνια.  Με πρόσχημα ότι στείλατε «επιστολή στους ιερείς», όταν γνωρίζετε πολύ καλά πως οι ιερείς που υπηρετούν τους 4  ναούς της Κοινότητας δεν έχουν καμία ανάμειξη με την οικονομική
διαχείριση, αποφεύγετε να έρθετε σε επαφή με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας και μετά μιλάτε, εκ του άμβωνος, «είναι συνεργασία αυτή;..». 
Σταματήστε επιτέλους να φέρνετε σε δύσκολη θέση τους ιερείς και αφήστε τους να επιτελέσουν το έργο τους, και να αποκτήσουν σωστή συνεργασία με τα συμβούλια εθελοντών στις εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητα Τορόντο. 
Σεβασμιώτατε δεν είμαι σε θέση να σας πω τι είναι αμαρτία. Σίγουρα όμως η υποκρισία και το ψέμα, και μάλιστα εκ του άμβωνος, πρέπει να θεωρείται από τις μεγαλύτερες.

Με αμείωτο τον σεβασμό
Γιάννης Κακαγιάννης
Αντιπρόεδρος Ελληνικής 
Κοινότητας Τορόντο
Υ.Γ.  Γνωρίζετε πως θα ήθελα πάρα πολύ να σας δω σαν πνευματικό μου πατέρα,  αλλά τη χαρά αυτή, μου τη στερήσατε προ πολλού.

No comments:

Post a Comment