Search This Blog

Tuesday, July 31, 2012


ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ…
Από τον αμαξά του emphasisworld

 Tα …τρία, δύο.!
o    ΠΑΠΑΣ
Έχουν περάσει ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ από τότε που άλλαξε η Διοίκηση της Κοινότητας που ευθύνονταν για την κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου, όλοι αποδεχτήκαμε ότι έγιναν πολλά λάθη και φτάσαμε σε οικονομικό αδιέξοδο.
o    ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μας τρελάνατε στο παραμύθι ότι για όλα έφταιγε ο κος Μενεγάκης, 
εσείς τι έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια;

Καλά ρε Παπα Κώστα. Ο Κου-ρτέ-σης (έτσι συστήθηκε στον Κρανιά) δεν είναι ούτε πυρηνικός για να ξέρει να μετρήσει έως το τρία (3), αλλά ούτε ήταν εδώ για να γνωρίζει πότε ανέλαβε καθήκοντα η σημερινή διοίκηση. Αλλά εσύ; Πώς αφήνεις τέτοιου είδους υπονοούμενα; Αυτά που λες παρασκηνιακά για την κοινότητα ο Θα σαν το παπαγαλάκι τα επαναλαμβάνει χωρίς να παραλείψει να μας θυμίζει πως δημοσιογραφεί 40 χρόνια. Κόλλησε η βελόνα στα ίδια ή δεν θυμάται τι γράφει μια εβδομάδα πριν; 

Για την ιστορία το νέο ΔΣ που εκλέχτηκε τις τελευταίες εκλογές (συμπεριλαμβανομένου και του Πάπα) παρέλαβε στις 6 Ιούνιου του 2010. Αν λοιπόν μετρήσουν με τα δακτυλάκια τους θα δουν ότι τα χρόνια της σημερινής διοίκησης είναι δύο και όχι τρία που λένε στους ευγενικούς αναγνώστες τους.
 

Μια δε και τους αρέσει κάθε εβδομάδα με την δημοσιογραφία που επέλεξαν να υπηρετήσουν να «ξεβρακώνονται», όπως πχ. «διαγράφοντας» κατηγορηματικά τα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που έλαβε το συγκρότημα από εποχής Πολυμενάκου, ας πάμε τη συζήτηση και λίγο παραπέρα.
 

Από τον Ιούνιο του 2010 θυμόμαστε όλοι (εκτός Κουρτέση) πως το πρώτο θέμα της ατζέντας της πρώτης συνεδρίασης έκανε πάνω από τρεις μήνες να συζητηθεί μια και ο Πάπας με την παρέα του είχαν καταφέρει να παρεμποδίσουν και να μπλοκάρουν τις διαδικασίες με πολλές ανούσιες ενστάσεις και ψηφοφορίες. Έτσι οι συνεδριάσεις εκείνο το εξάμηνο κρατούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς όμως να παίρνεται και κάποια απόφαση ούτε για ένα θέμα.
 

Τον Ιανουάριο του 2011 στη γεν. συνέλευση αποφασίστηκε να αναλάβει η «επιτροπή σωτηρίας» ρόλο συμβούλου του ΔΣ. Άρα αφαιρώντας 6 μήνες χαμένους τα δύο χρόνια θητείας του σημερινού ΔΣ έγιναν αμέσως ενάμισης χρόνος πραγματικής.
 

Μετά άρχισε η ομάδα Παπα και Σια, η οποία δεν πίστευε πως ο αστικός οργανισμός μπορεί να σωθεί, να βγαίνει εκτός ΔΣ από το "παράθυρο" προφασιζόμενη προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους.
 

Για να αντικατασταθούν σιγά σιγά οι «ριψάσπιδες» εκλεγμένοι σύμβουλοι από άλλους εθελοντές ξοδεύτηκαν αρκετές ημέρες για απανωτές ψηφοφορίες. Οι νέοι σύμβουλοι που μπήκαν από το ίδιο "παράθυρο" από το οποίο είχαν φύγει ο Παπας και καμιά δεκαριά άλλοι ομοϊδεάτες του, ενώθηκαν με τους υπόλοιπους συμβούλους, που δεν τα παράτησαν, παρ όλες τις ιδεολογικές και άλλες διαφορές τους, κάνοντας κάτι που απέφυγε λόγω «κοινοτικού κόστους» η ομάδα Πάπα.
 
Πάλεψαν για την σωτηρία του ιστορικού οργανισμού βάζοντας κατά μέρος όλα τα άλλα. Και όσο και να μη μας αρέσουν ορισμένες συμπεριφορές κάποιων συμβούλων δεν γίνεται να μη παραδεχτούμε ότι τα κατάφεραν θαυμάσια σε χρόνο ρεκόρ θα έλεγα. Λίγότερο από 18 μήνες μέχρι σήμερα.
 

Απόδειξη δε πως ο πριν λίγο καιρό «ετοιμοθάνατος» αστικός οργανισμός βρίσκεται σε περίοδο «ανάρρωσης» με βάσιμες και πολλές πλέον ελπίδες να επανακάμψει μέσα σε λίγα χρόνια, αποτελεί τόσο η προκήρυξη εκλογών τον προσεχή Νοέμβριο όσο και το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν αρκετοί συμπάρικοι να τον υπηρετήσουν από την θέση του συμβούλου.
 

Φυσικά οι ελπίδες για πρόοδο της ελληνικής κοινότητας Τορόντο θα υπάρχουν εάν κανείς από τους «ριψάσπιδες» δεν εκλεγεί στο νέο ΔΣ, σε περίπτωση φυσικά που έχουν το θράσος να διανοηθούν να θέσουν υποψηφιότητα, με την προτροπή και του κυρ Θανάση.
 


No comments:

Post a Comment