Search This Blog

Monday, July 30, 2012


Ο Άγγελος φύλαξ όλων...
Καραμουτζούνης για …όλους.!

ΜΕΤΑ την πετυχημένη και …άμεση είσπραξη των δεδουλευμένων της γιαγιάς Τερέζας, την εξόφληση του κάμεραμεν, την εξόφληση των υπαλλήλων για το μήνα Μάρτιο, την πληρωμή των δασκάλων για το μήνα Απρίλιο και τον …εξαναγκασμό του Δ. Συμβουλίου να προκηρύξει εκλογές, ήρθε η ώρα να προστατέψει τους θεσμούς και τους εκπροσώπους του κράτους και της Εκκλησίας.!
Να τι γράφει στην τελευταία, προς ευγενικούς αναγνώστες επιστολή Του, ο κυρ-Θανάσης:
«Βρίζουν χυδαία και δημόσια όλους τους θεσμούς του Ελληνικού κράτους,
Εκκλησίας, Μητροπολίτες, Προξενεία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να
κρατάει ακόμα ενωμένο τον Ελληνισμό και πολλές φορές μόλις βρεθούνε
στο ίδιο περιβάλλον με αυτούς που βρίζουν, τους αγκαλιάζουν και τους
φιλάνε. Εάν λοιπόν αυτό δεν είναι εμετικό και επικίνδυνο τότε τι είναι;»

Αλήθεια, ποιος πρώτος δημοσίευσε ανώνυμη ανοιχτή επιστολή κατά (τρόπος του λέγειν) του προξένου; Μάλλον η δική σου εισαγόμενη.! Ανεξάρτητα αν την επόμενη κι’ όλας ημέρα, κατέδωσες -κοινώς κάρφωσες-τον συντάκτη της, στον οποίο ορκίστηκες ότι δεν θα πεις τίποτα.! Έτσι δεν είναι; Από σένα λοιπόν παραδειγματίζεσαι και λες τα όσα λες; Ποιος μωρέ βρίζει τον μητροπολίτη πίσω από την πλάτη του; Έχεις κάποιον υπόψη σου να τον περιλάβουμε και μεις; Και γιατί δεν έρχονται και σε μας να κάνουν το ίδιο; Μήπως σε σένα βρίσκουν …πρόσφορο έδαφος; Αλλά τι λέω; Εξ΄ ιδίων κρίνει τα πάντα, ο άνθρωπος.!!!



1 comment:

  1. Μια ερώτηση στον προστάτη.!!!


    Αγαπητέ ΑΝΤΙΠΟΔΑ, θέλω, αν μου επιτρέψεις, να ρωτήσω τον αυτόκλητο προστάτη των δυνατών και πλούσιων, κ. Κουρτέση:
    Γιατί δεν ζητάει μια χάρη από τον μητροπολίτη, να διακόψει την είσπραξη της …Λογίας ή του χαρατσιού, κοινώς λεγόμενου, ώστε να μπορέσει η Κοινότητα να πληρώσει «καλοκαιριάτικα», κάποιες οφειλές προς τους ιερείς και υπαλλήλους της, μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά της; Δεν θα ήταν, αυτό, μια συνεισφορά, ένα πετραδάκι, κατά κάποιο τρόπο, στην ομόνοια του ελληνισμού, για την οποία …κόπτεται όπως λέει;
    Γιατί δεν ρωτάει τον μητροπολίτη να του πει τον λόγο για τον οποίο δεν …εκβίαζε τον τότε πρόεδρο Μενεγάκη να του πληρώνει τη Λογία στην ώρα της, αλλά απειλεί με …κατάσχεση των μυστηρίων των κοινοτικών εκκλησιών τώρα, επί προεδρίας Νίκωνα; Στις διακόσιες χιλιάδες ανέρχονταν το καθυστερημένο ποσό της Λογίας επί εποχής Γερονικολού, γιατί δεν τους κατάσχε τα μυστήρια, αλλά αρκούνταν σε μια επιστολή εκφοβισμού; Λες να τα είχαν κάνει …πλακάκια; Εγώ πάντως …(δεν) το πιστεύω.!!!
    Έγινε …δικηγόρος του κ. Μανιατάκου, με τις …βαρύγδουπες δηλώσεις του, πως δεν έβαλε το δάχτυλο στο …μέλι της Κοινότητας, ενώ το χαρτί του Μπαμπάτσικου άλλα λέει, γιαυτό και το κάνει γαργάρα.!! Τώρα αυτοδιορίζεται …προστάτης του μητροπολίτη.! Τόσο εύκολο νομίζει ότι είναι να προστατέψει κάποιος του δικού του …αναστήματος τον κ. Σωτήριο; Αμ, δεν είμαστε καλά…
    Με τα κουσούρια που κουβαλάει στο …δισάκι του ο μητροπολίτης μας, με πρώτο και …καλλίτερο την αγάπη του για το Χρήμα, δεν γίνεται χωριό.! Ας βρει αλλού, αν θέλει …ν’ αγαπήσει ο δημοσιογράφος των …πέντε Ηπείρων και των 40 θαλασσών, συγνώμη ετών ήθελα να πω.!
    Και μόνο που γράφει ότι ο μητροπολίτης, ο πρόξενος ή το παιδί του δεν θα σε βρει «να σου τραβήξει καμιά μπουνιά στη μύτη», νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να …αμειφθεί με κάτι τις παραπάνω… Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ReplyDelete